Gönderen Konu: Far Ayar Ayarı :D  (Okunma sayısı 8922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Far Ayar Ayarı :D
« : Nisan 14, 2014, 12:04:30 »
Herkese iyi günler. Dün aracıma far ayarı yaptırmaya gittim ama far üzerinde ki ayar civatası bozulmuş boşa dönüp duruyor.
Size sorarım bunun tamiri nasıl oluyor ?
Far camdan ayrılıp öyle tamir olması gerekiyor ?
Camı ayırmadan müdahale ile sorun gideriliyor mu ?

Bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum  :) Saygılarımla
Yek*06db1387

Toyota Club Türkiye

Far Ayar Ayarı :D
« : Nisan 14, 2014, 12:04:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Far Ayar Ayarı :D
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2014, 22:45:16 »
Herkese iyi günler. Dün aracıma far ayarı yaptırmaya gittim ama far üzerinde ki ayar civatası bozulmuş boşa dönüp duruyor.

[/quote / Farı sökmeden onu tamir edemezsin farı söktükten sonra o ayar vidasını iki cıvata tutuyor cam falan sökülmesine gerek yok  dik inen ayar vidasının alt ucunda plastik dişli var o çatlıyor ve vida boşa dönüyor ben söküp yapıştırmıştım  bi zaman ama gene  tutmuyor kullanmadığım yapıştırıcı kalmadı farlarda ömrünü tamamlamak üzereydi bi çift depo marka alıp taktım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2014, 08:36:07 »

[/quote / Farı sökmeden onu tamir edemezsin farı söktükten sonra o ayar vidasını iki cıvata tutuyor cam falan sökülmesine gerek yok  dik inen ayar vidasının alt ucunda plastik dişli var o çatlıyor ve vida boşa dönüyor ben söküp yapıştırmıştım  bi zaman ama gene  tutmuyor kullanmadığım yapıştırıcı kalmadı farlarda ömrünü tamamlamak üzereydi bi çift depo marka alıp taktım

Teşekkürler Yaşar abi o zaman farları söküp bi uğraşma zamanı gelmiş :D
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2014, 09:09:13 »
Hangi farlar bunlar , şeffaf olanlar mı ?
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2014, 14:57:24 »
Hangi farlar bunlar , şeffaf olanlar mı ?

Aynen kardeşim ya sıkıntıya girdim vallaha
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2014, 15:37:45 »
Allah allah, sonradan mı bozuldu ?, benimkiler gayet başarılı şekilde oldu, nazar değmesin inşallah diyelim :) .

Açıp düzeltebilirsin, hem kara far yaparsın :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2014, 16:16:44 »
 Yukarı-aşağı(dikey) ayarı bozuktur muhtemelen. Öyle ise; farı sökün, ayar vidasının arkasında plastik aksam var, yanlış hatırlamıyorsam iki vida ile sabitlenmiş, onları sökün, içeride, konik şekilli iki dişli olacak. Bunlar maalesef plastik ve zamanla kaçırma yapar, bunların arasına ince bir deri ya da kendi geliştireceğiniz bir sistemle sıkışma sağlayın. Vidaları tam ve iyi sıkın fakat yalama yapmayın. Bu arada gerekli yerleri hafif yağlayın. Sonra kontrol edin. Tabi tüm bu işlemleri itina  ile yapın ve zarar vermeyin.

Çark sisteminin fotoğraflarını içten çekip burada paylaşırsanız faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2014, 17:42:52 »
Allah allah, sonradan mı bozuldu ?, benimkiler gayet başarılı şekilde oldu, nazar değmesin inşallah diyelim :) .

Açıp düzeltebilirsin, hem kara far yaparsın :)

İşte far karartma yaptım ondan sonra daha hiç kullanamamıştım taktım birisi tam ayarında diğeri uzunun da uzunu maşallah  :rofl:

Yukarı-aşağı(dikey) ayarı bozuktur muhtemelen. Öyle ise; farı sökün, ayar vidasının arkasında plastik aksam var, yanlış hatırlamıyorsam iki vida ile sabitlenmiş, onları sökün, içeride, konik şekilli iki dişli olacak. Bunlar maalesef plastik ve zamanla kaçırma yapar, bunların arasına ince bir deri ya da kendi geliştireceğiniz bir sistemle sıkışma sağlayın. Vidaları tam ve iyi sıkın fakat yalama yapmayın. Bu arada gerekli yerleri hafif yağlayın. Sonra kontrol edin. Tabi tüm bu işlemleri itina  ile yapın ve zarar vermeyin.

Çark sisteminin fotoğraflarını içten çekip burada paylaşırsanız faydalı olabilir.

Hakan abi senin anlattığım sistem orjinal farlarda öyle ama benim aldığım şeffaf farlarda öyle değil. Tam arkasında 2 tane ayar civatası var. Şaştım kaldım  :wacko:
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2014, 01:39:47 »

Hakan abi senin anlattığım sistem orjinal farlarda öyle ama benim aldığım şeffaf farlarda öyle değil. Tam arkasında 2 tane ayar civatası var. Şaştım kaldım  :wacko:
[/quote]Farları sökersen resmini bi yüklesene o ikinci ayar iç dış ayarı   yukarı aşağı ayarı  nasılmış merak ettim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2014, 08:44:44 »
Farları sökersen resmini bi yüklesene o ikinci ayar iç dış ayarı   yukarı aşağı ayarı  nasılmış merak ettim :)

Tamam abi aracın üstünde takılı değil zaten o halde insanları rahatsız etmeye gerek yok eve gidince fotoları yüklerim  :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2014, 08:49:08
İşte buldum şeffaf farın arkası  :D hadi bakalım
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2014, 10:30:29 »
Tamam abi aracın üstünde takılı değil zaten o halde insanları rahatsız etmeye gerek yok eve gidince fotoları yüklerim  :)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2014, 08:49:08
İşte buldum şeffaf farın arkası  :D hadi bakalım
Sağ taraftaki olması lazım tam emin değilim yalnız orijinal farlarda soldan dik cıvata iniyor bu  sol far bunlar değişik kendi orijinal parkların geçtiği kulakta değişik  şeffaf parkla uyumlu olması için galiba cam sökme işi çıkacak sana  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2014, 10:34:10 »
Sağ taraftaki olması lazım tam emin değilim yalnız orijinal farlarda soldan dik cıvata iniyor bu  sol far bunlar değişik kendi orijinal parkların geçtiği kulakta değişik  şeffaf parkla uyumlu olması için galiba cam sökme işi çıkacak sana  :)

vay arkadaş ya daha yeni söküp far karartma yapmıştım zaten yapmasam geri gönderirdim de neyse. ikiside boşa dönüyor abi açtıktan sonra içindeki mekanizmanın fotoğraflarını yüklerim  :wacko:
Yek*06db1387

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110
  • Model Yılı: '04
  • 20 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2014, 10:35:34 »
bende farları değiştirdim adam maşallah hiç ayar yapmamış vermiş coşkuyu önümde gidenler işaret yapıp duruyorlar en yakın zamanda hallettirmem lazım  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2014, 10:41:54 »
vay arkadaş ya daha yeni söküp far karartma yapmıştım zaten yapmasam geri gönderirdim de neyse. ikiside boşa dönüyor abi açtıktan sonra içindeki mekanizmanın fotoğraflarını yüklerim  :wacko:
Senin işte benimkine döndü ben farları sıfır taktım yanımdan  geçen araç taş fırlattı sağ tarafın camı sizlere ömür  :) senin hangi taraf bozuk olan sağlam olan tarafın cıvatasını biraz çevir yukarı aşağı ayarı belli olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Almost Stock
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 17, 2014, 08:38:30 »
Senin işte benimkine döndü ben farları sıfır taktım yanımdan  geçen araç taş fırlattı sağ tarafın camı sizlere ömür  :) senin hangi taraf bozuk olan sağlam olan tarafın cıvatasını biraz çevir yukarı aşağı ayarı belli olur

Valla Yaşar abi sol taraf bozuk ayar tutmayınca canım sıkıldı sağ tarafa bakmadım bile belki oda çalışmıyordur  :rofl:
Yek*06db1387