Gönderen Konu: bir yardım daha ıstıyorum  (Okunma sayısı 3099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: bir yardım daha ıstıyorum
« Yanıtla #20 : Ekim 13, 2008, 12:45:33 »
biliyorum kimse kötülüğümü istemio ama bende kimeye yalnış konularda teşvik etmiyorum.....bu arada öncelikle bana eksi verenlerin eline sağlık verin doldurun orayı.....bende o zamn başlasam bu işe nolcak??benim düşüncem bu....kazanın sonucunu ben düşünmem yapan düşünsün....ölenede yazık oldu derim bu kadar....hakan abi sana lafım yok ama senin yazdığın cümleden yola çıkcam...burası herkese açık bi yer olduğundan bende kendi fikrimi açıkca söleye bilirim.....madem 120nin üstüne çıkmiican golf arabası sür....ben bunu hakkında daha fazla yorum yapmiicam....sölemek istediklerim anlaşılmıyo çünkü
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 13, 2008, 12:45:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 13, 2008, 14:08:51 »
 :) Ufuk seni çok iyi anlıyorum ama seninde bizleri anlaman lazım. Hiç Jack-ass'i seyrettin mi? Eğer seyrettiysen bahsettiğin golf spor sahalarında kullanılan araçların bile nasıl tehlikeli hale gelebileceğini görmüşsündür.
 Her insan biribirinden farklı miktarlarda adrenalinin verdiği hissi yaşama ister kimi zaman, hatta bu kimi zaman alışkanlık dahi yapabilir. Ancak burada kimse bu hisse karşı değil ve ben kesinlikle değilim biliyorsun. Ama bunu yaşarken gerekli önlemleri almak, kurallara uymak ve sorumluluk bilincinde olmak zorundayız. Yoksa bu işin zevk alma tarafı kalmaz. Farkında isen ben hep gerçekler ile doğruların farklı olabileceğini söylüyorum. Aslında daha öncede söylediğim gibi b hız sınırlamaları da belli çerçeveler, görüşler ve bilimsel veriler içinde pek tabiki tartışılabilir bencede. Ama şu an için bizimde örnek olmamız gereken davranışlar mevcut. Bunu sigara içen birisinin çocuğunu ya da arkadaşını sigaradan uzak tutmak için yaptığı, söylediği şeylere benzetebilirsin. :)
 Mesela şunu tartışmaya açarsak hak veririm; hız kaza riskini arttırır mı? İşte hep beraber ve şu ana kadar devam ettiği gibi saygı kuralları içinde ve bilimsel olarak cevap arayabileceğimiz bir soru. Ancak şurası doğru ki nispeten yüksek hız kazada can kaybı riskini arttırır.
 ''Kazanın sonucunu ben düşünmem'', bunu içten söylemediğini biliyorum Ufuk. Çünkü kaza bildiğin gibi her zaman hatayı yapanı zarara uğratmaz (ki onuda keşke uğratmasa), ikincil kişilere ve hatta üçüncül kişilerede zarar verebilir. Ayrıca bence Kaza ile Kaza farklı şeylerdir. :) Demek istediğim; bir gerçekten adı üstünde kaza olayı vardır ve herşey raslantısal olarak gelişir. Ancak diğer yandan emniyetli sınırın üzerinde (bu değerde her yönden tartışılabilir) alkol alan kimsenin yaptığı. Aslında bana kalırsa bu biraz Kaza'dan ziyade bir miktarda Kasıt içeren bir durumdur.
 Ufuk son olarak herkesin birbirini bir anda ve tamamen anlamasını sende bekleyemezsin. Ancak saygılı, açık ve net bir şekilde düşüncelerini anlatmaya devam edersen eminim anlaşma konusunda daha çok yol katedebileceğiz hep birlikte ve kimsede birbirinin kalbini kırmamış olacak. Sonuçta burada kimsenin amacı birbirinin kalbini kırmak, birbirine üstünlük sağlamak değil, konulara değişik bakış açıları getirip onları çözmeye çalışmak saygı ve bilim kuralları çerçevesinde. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #22 : Ekim 13, 2008, 20:13:27 »
evet o programı izledim hakan abi hatta oyunuda var ve golf bölümüde var:) benim kaldıramadığım yer şu arkadaşa sen neden hız yapıyosun gibi bi tepki verilmesi yerine sorununa çözüm bulmaya çalşımak...samimi bi şekilde soru sormuş ama böle üstüne gidilmeside bence yalnış....hız yapmanız yalnış ama sorununuzda şu nedendendir deseler bişi demicem ama olayı başka yere çekiolar ve bende konuya döünüyorum...tabiki hızı güvenli yapmakta bi sorun yok...o lafıda öle demek istemedim tabiki bahsettiğim şey olayla alakasız insanların zarar görmesine üzülürüm ama yapılmicak yerde alakasız şeyler yapıp kendi yaptığına katlanana üzülmem....neyse konun kapanması i oldu....-5e indim ama o benim için önemli değil isteyen -1000 yapsın :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın