
Ufuk seni çok iyi anlıyorum ama seninde bizleri anlaman lazım. Hiç Jack-ass'i seyrettin mi? Eğer seyrettiysen bahsettiğin golf spor sahalarında kullanılan araçların bile nasıl tehlikeli hale gelebileceğini görmüşsündür.
Her insan biribirinden farklı miktarlarda adrenalinin verdiği hissi yaşama ister kimi zaman, hatta bu kimi zaman alışkanlık dahi yapabilir. Ancak burada kimse bu hisse karşı değil ve ben kesinlikle değilim biliyorsun. Ama bunu yaşarken gerekli önlemleri almak, kurallara uymak ve sorumluluk bilincinde olmak zorundayız. Yoksa bu işin zevk alma tarafı kalmaz. Farkında isen ben hep gerçekler ile doğruların farklı olabileceğini söylüyorum. Aslında daha öncede söylediğim gibi b hız sınırlamaları da belli çerçeveler, görüşler ve bilimsel veriler içinde pek tabiki tartışılabilir bencede. Ama şu an için bizimde örnek olmamız gereken davranışlar mevcut. Bunu sigara içen birisinin çocuğunu ya da arkadaşını sigaradan uzak tutmak için yaptığı, söylediği şeylere benzetebilirsin.

Mesela şunu tartışmaya açarsak hak veririm; hız kaza riskini arttırır mı? İşte hep beraber ve şu ana kadar devam ettiği gibi saygı kuralları içinde ve bilimsel olarak cevap arayabileceğimiz bir soru. Ancak şurası doğru ki nispeten yüksek hız kazada can kaybı riskini arttırır.
''Kazanın sonucunu ben düşünmem'', bunu içten söylemediğini biliyorum Ufuk. Çünkü kaza bildiğin gibi her zaman hatayı yapanı zarara uğratmaz (ki onuda keşke uğratmasa), ikincil kişilere ve hatta üçüncül kişilerede zarar verebilir. Ayrıca bence Kaza ile Kaza farklı şeylerdir.

Demek istediğim; bir gerçekten adı üstünde kaza olayı vardır ve herşey raslantısal olarak gelişir. Ancak diğer yandan emniyetli sınırın üzerinde (bu değerde her yönden tartışılabilir) alkol alan kimsenin yaptığı. Aslında bana kalırsa bu biraz Kaza'dan ziyade bir miktarda Kasıt içeren bir durumdur.
Ufuk son olarak herkesin birbirini bir anda ve tamamen anlamasını sende bekleyemezsin. Ancak saygılı, açık ve net bir şekilde düşüncelerini anlatmaya devam edersen eminim anlaşma konusunda daha çok yol katedebileceğiz hep birlikte ve kimsede birbirinin kalbini kırmamış olacak. Sonuçta burada kimsenin amacı birbirinin kalbini kırmak, birbirine üstünlük sağlamak değil, konulara değişik bakış açıları getirip onları çözmeye çalışmak saygı ve bilim kuralları çerçevesinde.
