Hepinize merhaba
hafta sonu çamrluktaki avuç içi kadar çizik tamiri için bir tanıdık vasıtası ile bir boyacı ile tanıştım. Hallederiz onalar bizim işimiz diyerek başlayan klasik cümlelerin ardından. Akşam gördüğüm manzaratam bir faciaydı. aracın çamurluğunun tamamını, tamponun yarıya yakını ve arka kapının plastik koruma çıtasının altını boyamış. Üstüne üstlük bide bu yetmezmiş gibi kapı firillerine maskeleme yapmadığı içi boya gelmiş ek olarak da aracın tavanına, kapılarında ve camlarında vernik atıkları oluşmuş. araca elimi sorduğumde kaşe kumaşa dakonuyomuş gibi oluyor. akaşmadan beri tansiyonum çıktı adama etmediğim küfür kalmadı.
Sizden ricam bu rezaletten nasıl kurtulabilirim. çamurluğu tekrar boyatmayı göze aldım ancak. vernik kalıntılarını nasıl arındırabilirm acil yardımlarınızı rica ederim s
Saygılar
Geçmiş olsun. Maşallah boyacı işin ehliymiş.

Foto koyarsanız daha iyi yorum yapılabilir ancak, kil ile deneyebilirsiniz, olmadı tekrar boyatacaksanız zaten zımparalanacak tekrar boyanacak.
kil dediğiniz bildiğimiz çamur mu, zimpara boya derken tavanında mı boyanması gerekiyor.
kil sürülürse belki temizlenir tavandaki vernikler sonra pasta cila ile ústün geçilir geçmiş olsun
kil dediğiniz bildiğimiz çamur mu, zimpara boya derken tavanında mı boyanması gerekiyor.
Kil, Küçük kalıp şeklinde sıkıştırılmış, ıslatıldığında hafif macun kıvamına gelen madde. Her yerde satılır, hafif ıslatılıp araç yüzeyine sanki bezle siliyormuş gibi uygulanır. Tavanda birşey yoksa dokunmayın. Sadece ilgili yerlere uygulayın. Belki daha sonra pasta da iş görebilir. Olmazsa boyatmaktan başka çare yok gibi.
tavanda olmazmı, en canımı sıkanda orası. güya maskeleme yapmıs tavanda yapıştırdığı bantın bile şekli duruyo
O kalıntılar ancak 2000 lik sulu zımpara ile çıkar.
Sonrasındada pasta lazım.
okurken sinir oldum profesyonel bir yer bulup yaptırın bence
çıldırdım abi ne diyosun sen. bugun oto kinge gittim bana 1.500 TL fiyat çektiler.
Yakından birkaç foto ekleyebilirseniz daha doğru tesbit yapılabilir. Ama sıçrayan vernik iri taneli ve boyaya iyice yapışmışsa işiniz zor.
Önce kil ile deneyin, iyice yapışmamış olanları çıkaracaktır. Çıkmayanlar olursa polisaj ile temizlenmeye çalışılacaktır. Polisaj da yeterli olmazsa maalesef zımpara...
Sizden ricam bu rezaletten nasıl kurtulabilirim.
Saygılar
Valla ancak adamı döverek kurtulabilirsiniz... Yaptığı hatayı düzeltecek dana daha neler ya
Fotoğraf olsa daha belirgin yorumlar yapabiliriz aslında.
ne adamlar var yau.. geçmiş olsun
çok geçmiş olsun hocam
en yakın zamanda profesyonel bir yere gidin bence
işallah tekrar boyatmadan zımpara,pasta ,cila ile hallolur.
boyanmış olan tampon ve fitillere yapacak bir şey yok
hay Allah ya benim başıma gelse ne olur diye düşünmeden edemiyorum. sanki kabus...
Bizim arabadada boyayi lastiğe sıçratmislardi boyle ustalar fazlasiyla var bu ülkede
Hep birlikte gidip dövelim ustayı,sonra kil,pasta cila ne gerekiyorsa yaparız olmaz mı?
Ne anlıyosunuz kavga dövüşten cıks cıks cıks
Detalingturkey e bi bakın magiuris m150 polish cözüm olabilir.bunun için tabiki polisaj makinası lazım