Gönderen Konu: Benim arabam senin arabanı döver.Hadi buyurun sidik yarışına  (Okunma sayısı 5894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota reklamı çalınmış!!!!!!!!
« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2014, 13:51:23 »
Cümle içinde kullanmak adına

Kaynım'ın Opel Astrası var. Hiç memnun değil.

Şair burda kime sesleniyor?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2014, 13:51:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 11, 2014, 14:18:27 »
Cümle içinde kullanmak adına

Kaynım'ın Opel Astrası var. Hiç memnun değil.

Şair burda kime sesleniyor?
Bana değil :) :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
,
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 11, 2014, 14:47:57 »
benim de bacanak da Opel var :P

o değilde claudia schaffer ın olduğu reklamdan bahsediyorsunuz beyler biraz nazik olun.... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 11, 2014, 14:51:45 »
benim de bacanak da Opel var :P

o değilde claudia schaffer ın olduğu reklamdan bahsediyorsunuz beyler biraz nazik olun.... :D
Maviş daha güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 11, 2014, 14:52:37 »
Reklam aynen çalıntı olmuş senaryo farklı sadece. Ne derseniz deyin ben Opel'i bi sevemedim. Servis müptelası araçlar görmekteyim yakınlarımda o yüzden beni etkileyebilen bir araç markası olmamıştır bugüne kadar.Tasarım,teknolojide bir yere kadar. 2 aylık araç için servise gidiyorsam elektrik kablosu yokmuş,sistemi karmaşıkmış,gırtlğa kadar konforluymuş umurumda olmaz. İşin özü ayak aydınlatmam,kapı kolu aydınlatmam,ısıtmalı koltuğum olmasın ama motorum sıkıntısız olsun arkadaş.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 11, 2014, 17:12:43 »
Reklam aynen çalıntı olmuş senaryo farklı sadece. Ne derseniz deyin ben Opel'i bi sevemedim. Servis müptelası araçlar görmekteyim yakınlarımda o yüzden beni etkileyebilen bir araç markası olmamıştır bugüne kadar.Tasarım,teknolojide bir yere kadar. 2 aylık araç için servise gidiyorsam elektrik kablosu yokmuş,sistemi karmaşıkmış,gırtlğa kadar konforluymuş umurumda olmaz. İşin özü ayak aydınlatmam,kapı kolu aydınlatmam,ısıtmalı koltuğum olmasın ama motorum sıkıntısız olsun arkadaş.
toyota harici araç sahipleride servisten çıkmamazlık yapmıyor :) ben her allahın günü sanayiye giden adamım arkadaşlar bana sanayiden çıkmıyorsun falan derlerdi. aracım için gidiyordum ama hergün birşey eklemeye giderdim. :) opelde kullandık sanayi yüzü görmezdik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 11, 2014, 17:17:04 »
sanki malzeme yok, Ali Desideronun altına ver bir Opel Adam , girsin kahveye bağırsın, Adam gibi araba Opel Adam
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 11, 2014, 17:53:40 »
astra, astra'dır. en azından başka markaların parçalarını kopyalayıp yapıştırmıyorlar araçlarına. reklam kopyalamak daha masum gibi.

bu arada yeni 1.6 lt 110 hp dizelin verileri de çok iyi duruyor. motoru incelemek lâzım. bu arada opel'in uzun dönem testlerini takip eden varsa markanın stratejisinde artık "dayanıklılık" hususunun da göz önüne alındığı görülebilir. yine gelip benim kaynımda astra var, başına şu işler geldi diyecekler olacaktır.

kıssadan hisse, umarım opel eski toyota modelleri kadar dayanıklı araç üretmeyi başaramaz çünkü o zaman toyota almak için herhangi bir neden kalmaz. ne tasarım, ne malzeme kalitesi, ne işçilik, ne fiyat vb. toyota'nın tarafında değil.
Çok sert olmuş, acaba ne gibi sorunlar yaşadınız toyota ile bu kadar sert eleştiride bulundunuz açıklarsanız sevinirim. Alman araçlarında ne zaman dayanıklılık göz gönüne alınmış ki 10 senelik alman araçlarını incelerseniz sorunlarını yazmakla bitiremezsiniz arkadaşım 100.000km de opel vectra aldı sorunlar ardı ardına kovalıyor, Opelin dayanıklılığa milyar dolarları yatırsa toyota kadar başarılı olacağını hiç sanmam. Malzeme kalitesi evet opel bir tık önde tasarım kişiye hitap eder ben beğenirim diğeri beğenmez son çıkan modellerde olduça sofistike araçlar herkezin kabulu gelen yorumlara bakılırsa, işçilik konusunda sadece türkiyede ki bazı sorunları biliyoruz onun dışında yorum yapmak yanlış olur, fiyat konusunda ne diğerlerinden ucuz nede pahalı ülke şartlarını hepimiz biliyoruz. Sonuç olarak opel ile toyotayı karşılaştırısak herşeyide A'dan Z'ye yazarsak bazı bölümlerde opelin bazı bölümlerde toyotanın önde olacağı aşikardır.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 11, 2014, 18:55:37 »
ben en eskisinden en yenisine asla tercih etmedigim bir arabadır opel.sevmiyorum hemde hiçbirşeyini.bunlar şahsi düşüncem birşeyi savunmak için yandaşçısı olmak için degil bir markanın.çok eski kasalardan başlayıp en sonki kasa hariç tüm astraları kullandım yaşım nekadarına yettiyse.bilmiyorum gerçekten bir toyota olabilirmi.opel almanyanın en kötüsüdür diye biliyorum ve enkötü alman bile arabadır mantıgına karşı bi insanım.şuanki kasanın ilk çıktıgı zamanlar çok insanın alıp pişman oldugunu gözlemledim açıkcası.bunun yanında opelin servis sıkıntısındanda bahsetsek iyi olcak.genel anlamda servisleri bile çok iyi degil.bir araba alcam ve tam olarak güvenebilcegim bir servis yok yada çok az?bence çok kötü.ama toyotada öle degil.kullanım zevki olarak toyota bana çok keyif verdi açıkcası.donanım olarak ki maalesef çok iyi degil toyota bence ama bu benim gözümde astrayı aratır mı?asla..bilmiyorum şahsi düşüncem olarak toyotadan vw ye illaki binilir ama toyotadan inip opele binilir mi..ben binmem Allah büyük söletmesin tabikide.reklamında 100000km test ettik diye başlıyan bir reklamı var bu aralar.o reklam mı sölediginiz bilmiyorum ama çok test etmişler daha az test etselermiş.bilmiyorum çok teknolojik bir araba dogru ama vw ler de bu teknoloji var sonuçta eger opelin teknoloji kullanma gösterme şekli(dizayn vs)dogru olsa vw bunu kullanmazmıydı sonuçta hepsi alman..sadece kendi çapımda şahsi düşüncelerimi söledim yanlış anlaşılmasın.ben herzaman toyota derim opel yerine
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 11, 2014, 19:27:01 »
Mehmet bey selamlar
Bana sakin olun diyorsunuzda yazılanları sanırım okumadınız ????
Okumanızı öneririm dikkatlice bu konuda başka yazı yazmayacağım polemik istemiyorum.
İstanbul'dan selamlar.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 11, 2014, 19:54:07 »
açılın opelci geldi  8-)
istemeyerek de olsa astra aldım ve aramda bir bağ oluştu. 1.3 motor o kadar istekli gitmese de hatta hiç istekli gitmese de dilinden anlarsan az yaktırabiliyorsun hem de fazlasıyla ancak bir artı yanı var elmadağ yokuşuna 5 kişi ve full bagaj ile 6. viteste  110 ile çok rahat çıkıyorum. arıza konusuna gelirsek malesef arıza oranı yüksek bir araba ancak motordan değil elektronik aksamdan. aracın motoru gm nin motoru kendini kanıtlamış bir motor malesef elektronik olunca her yeri ister istemez arıza veriyor. 8 aylık ve 15 bin km lik bir geçmişim var Allaha şükür daha arıza görmedim inşallah görmemde tabi egr yi 1 defa iptal etti temizledikten sonra düzeldi onu saymazsak :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 11, 2014, 21:05:44 »
Opel-Toyota yangınına benzinle gitmek istemem ancak daha 20 gün önce 2010 model 1.4 T Sport satmış biri olarak Astranın imajının burada bu kadar kötü olmasına üzüldüğü belirtmek isterim.

Aracı sıfır olarak almıştık ve 3,5 sene kullandık, bu süre içerisinde hiç bir mekanik arıza veya sorun yaşatmadı bize. Ayrıca bu forumda muhtelif seferler o araçta olup Corollada olmayan bazı kullanım kolaylıklarından bahsetmiştim.

Her aracın artısı ve eksisi olmakla birlikte maalesef ülkemizde her konuda kendimizi bir yere yakın görüp onun dışında kalanları beğenmemeye adamışız kendimizi. Futbol takımı tutar gibi telefon, televizyon, bilgisayar, oyun konsolu, araba vs konularında fanatiklik yapıyoruz.

En iyi eşya bizim satın aldığımız ya da beğendiğimizmiş ve onun dışında kalanların hepsi kötüymüş gibi davranıyoruz.

Bu bağlamda reklamın çalıntı olduğu görüşüne katılmadığımı belirtmek isterim, esinlenme olabilir ama çalmak ağır bir itham. Hele ki "Biz Türkleri aptal mı sanıyorlar" cümlesi çok ironik olmuş. Reklam sadece Türkiyeye özel bir reklam değil ki adamlar bizi aptal sanıyor olsunlar :)

Toyota ile maceram henüz 6 aylık, umarım aracımla birbirimizi üzmeyecek bir macera olur :)

Herkese kutuplaşmadan ve fanatiklikten uzak günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 11, 2014, 21:16:50 »
Reklam benimde dikkatimi çekti bende aynı tepkiyi verdim evde:))Eşimin aracı astra ilk alındığında 2. ayda ecu göçmüştü :))
Yolda kalmaz malmaz hikaye bence japonlardan başkası kalıyor
Toyota candır gerisi yalandır , Avensis kraldır.(Ali beye ithaf olsun buda )
Keyifli sürüşler dilerim.
İstanbul'dan selamlar

haha tesadüfen gördüm mesajı :rofl:

işin açığı japon olsunda toyota honda mitsubishi.. hepsi başımız gözümüz üstüne ama astra astradır opel dayanıklılık konusunda çok yol almalı bence tamam iç mekan olsun sessizlik olsun bunları aşmışlar ama sert kullanıma gelmiyor nazik arabalr
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 11, 2014, 21:37:21 »
Opel-Toyota yangınına benzinle gitmek istemem ancak daha 20 gün önce 2010 model 1.4 T Sport satmış biri olarak Astranın imajının burada bu kadar kötü olmasına üzüldüğü belirtmek isterim.

Aracı sıfır olarak almıştık ve 3,5 sene kullandık, bu süre içerisinde hiç bir mekanik arıza veya sorun yaşatmadı bize. Ayrıca bu forumda muhtelif seferler o araçta olup Corollada olmayan bazı kullanım kolaylıklarından bahsetmiştim.

Her aracın artısı ve eksisi olmakla birlikte maalesef ülkemizde her konuda kendimizi bir yere yakın görüp onun dışında kalanları beğenmemeye adamışız kendimizi. Futbol takımı tutar gibi telefon, televizyon, bilgisayar, oyun konsolu, araba vs konularında fanatiklik yapıyoruz.

En iyi eşya bizim satın aldığımız ya da beğendiğimizmiş ve onun dışında kalanların hepsi kötüymüş gibi davranıyoruz.

Bu bağlamda reklamın çalıntı olduğu görüşüne katılmadığımı belirtmek isterim, esinlenme olabilir ama çalmak ağır bir itham. Hele ki "Biz Türkleri aptal mı sanıyorlar" cümlesi çok ironik olmuş. Reklam sadece Türkiyeye özel bir reklam değil ki adamlar bizi aptal sanıyor olsunlar :)

Toyota ile maceram henüz 6 aylık, umarım aracımla birbirimizi üzmeyecek bir macera olur :)

Herkese kutuplaşmadan ve fanatiklikten uzak günler dilerim.
abi millet kulaktan duyma bilgilerle hareket ediyor. tamam toyota sorunsuzdur ama 2007 ye kadar olan modellerinde. ama opeli de bu kadar aşağılamamak gerekir
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 11, 2014, 21:41:22 »
Temizlik imandan gelir.cok işim var çokkkk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 11, 2014, 21:54:19 »
Ya arkadaşlar niye bu kadar bir birinizi kırıyorsunuz isteyen istediği arabayı alsın binsin . Sonuçta her markadan memnun olan kadar memnun olmayanda var .

Sorunsuzluğa gelince şu an toyota dahil hiç bir arabanın sorunsuzluk düşünülerek üretildiğine inanmıyorum . Şu an hangi aracı alırsanız alın ortalama 5 sene sorunsuz binersiniz . Kimsenin dikkat etmediği önemli olan püf nokta ise servislerin sorunlara yaklaşımı ve müşteri memnuniyeti . Bu konuda da alın birine vurun ötekine .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 11, 2014, 22:01:39 »
son yorumlara kesinlikle katılıyorum.yorum yapmak çok ayrı birşey marka karalamak ayrı birşey.o kadar kötü bir araba olsa zaten piyasada tutunamaz bizlerin karalamasına zaten gerek yok.sölendigi gibi toyotada çok çok iyi bir araba degil sonuçta.marka karalamakdan yada fantiklikden ziyade hepimiz kendi düşüncelerimizi sölesek yeterli olacaktır bencede.orta sınıfta toyotanın donanım boşlugu sıkıntısıda diger orta sınıflarda yok yanlış bilmiyorsam i30 bile daha dolu yani.yanlış bilmiyorsam tabi.toyota konforu olsun sorunsuz motoru uzun ömürlü motoru ekonomikligi ve orta düzeyli kaçışı ile ideal bir araba.benim gözümde ama önceki yorumdada dedigim gibi opelin en büyük sıkıntısı benim gözümde bildigim kadarıyla servis sorunu(bilgisizlikleri)ve sahip oldugu güzel teknolojiyi çok verimli bir şekilde kullanamayıp arabalarda hata verilmesine sebep olmaları.sonuçta astranın motoruda kendini kanıtlamış motorlar arasında çok birşey diyemem o konuda
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 11, 2014, 22:08:15 »
Çok sert olmuş, acaba ne gibi sorunlar yaşadınız toyota ile bu kadar sert eleştiride bulundunuz açıklarsanız sevinirim. Alman araçlarında ne zaman dayanıklılık göz gönüne alınmış ki 10 senelik alman araçlarını incelerseniz sorunlarını yazmakla bitiremezsiniz arkadaşım 100.000km de opel vectra aldı sorunlar ardı ardına kovalıyor, Opelin dayanıklılığa milyar dolarları yatırsa toyota kadar başarılı olacağını hiç sanmam. Malzeme kalitesi evet opel bir tık önde tasarım kişiye hitap eder ben beğenirim diğeri beğenmez son çıkan modellerde olduça sofistike araçlar herkezin kabulu gelen yorumlara bakılırsa, işçilik konusunda sadece türkiyede ki bazı sorunları biliyoruz onun dışında yorum yapmak yanlış olur, fiyat konusunda ne diğerlerinden ucuz nede pahalı ülke şartlarını hepimiz biliyoruz. Sonuç olarak opel ile toyotayı karşılaştırısak herşeyide A'dan Z'ye yazarsak bazı bölümlerde opelin bazı bölümlerde toyotanın önde olacağı aşikardır.

tartışma ortamı yaratmadan soru işaretlerine cevap vermeye çalışayım.

1) daha önce de hem size hem de münferit olarak bir sürü başlıkta aile aracımızdan ne kadar memnun olduğumuzu belirttim. memnun olduğumuz kadar, diğer araçlarda görüp imrendiğimiz durumlar da yok değil, buna rağmen konu toyota'nın bariz bir modeli değil. değerlendirmeleri türkiye şartlarında kıyaslama yaparak belirttim. opel yerine dacia'yı kıyaslamaya kalkarsak, o zaman daha farklı cümleler kurmak durumunda kalırız.

2) açıklamada belirttiğim gibi alman araçlarında bugüne kadar sağlamlığın temel unsur olarak belirlendiğini değil, opel markasının gelecek 20 yıllık süreçteki hedeflerinden bahsettim. "olacak" ya da "olamaz" diye kimse bir ön görü ortaya koyamaz. bunu ancak zaman gösterir. o yüzden zamanında üretilmiş toyota araçların dayanıklılığını nasıl her yerde dile getiriyorsak, günümüzde üretilen araçlarda davlumbaz koymayacak duruma geldiğini de belirtmeliyiz ki tarafsız ve adil olalım. yanılgıya düşülen konu şu ki, çoğumuz sahip olduğu aracın markasını kendisi en iyi seçimi yaptığı düşündüğü için genellikle övmeye çalışmakta. sadece bu forum değil, eminim ki diğer marka otomobil severlerin forumlarında da mevcuttur.

3) ikinci el mevzusuna bir gösterge olarak bakmak yanlıştır. hangi aracın her dakika nasıl ve nelere maruz kaldığını, hangi süreçlerden geçtiğini kendi aracımızda bile bazen bilemeyiz. bu yüzden arkadaş referanslarını ve toplum içinde -miş'li geçmiş zaman ile anlatılan durumların hepsini dikkate almak bizi bir yere götürmez. ne kadar yakın olursanız olun, kapı komşunuz bile olsa, aracı her gün sizin aracınızın yanında bile park edilse, sizden ayrı hangi yollarda nasıl gezdiğini tahmin edemezsiniz. biraz ütopik gibi gelebilir, okuyanlardan bazıları "hadi oradan biliyoruz işte nasıl kullanıldığını" diyebilir ancak ve lâkin ki öyle değildir.

4) malzemenin kaliteli olması/hissettirmesi ayrı bir şey, dayanıklılığı ayrı bir şeydir. bu yüzden özellikle kalitesinin daha önde olduğunu kendi fikrimce belirtmek istedim. bence örnek olarak corolla ve astra'yı karşılaştırmaya kalkarsak, aradaki "tık" farkları ile faremiz bozulabilir. dayanıklı olup olmama durumunu yine zaman gösterir.

5) fiyat politikası olarak toyota'nın avensis hariç hiçbir modelinin türkiye'de ederinden satılmadığını düşünüyorum. satın alanlara tabii ki saygı duyarım, iyi günlerde içlerine sinerek kullanmalarını dilerim. tasarım konusunda ise görüşlerinize katılıyorum, kimi beğenir; kimi beğenmez. yalnız, bir toplumda birçok ağızdan "o nasıl ön göğüs öyle ?" diye yakınmalar yükseliyorsa, orada bir durup düşünmek gerekir.

6) hepimizin her karşılaştırma başlığında kullandığı sonuç cümlesi olarak; herkesin beklentileri ve beğenileri vardır. gider ve bu hususlar çerçevesinde otomobil satın alırlar. kimileri memnun olur, kimileri bir daha o markayı almaya tövbe eder. olaylara geçmiş penceresinden değil de günümüzden bakarsak, bu tercihler sırasında daha radikal kararlar verebiliriz.

bunlar benim görüşlerimdi. aklınıza ya da aklına soru takılan varsa elimden geldiğimce orta yolu bulmaya çalışırım. esen kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 11, 2014, 22:08:47 »
benim tarzım degil ama.yani o agırlıgı hissetmiyorumda astrada şuanki arabamın.donanım degil kastım yanlış anlaşılmasın
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 11, 2014, 22:10:59 »
la bu insanlar kafayı yedi ya....

Geleneksel sidik  olimpiyatlarına hepiniz hoş geldiniz acaba yarış sonunda kim daha uzağa!

Mesaj Birleştirildi: Nisan 11, 2014, 22:12:52

Maviş daha güzel

Reis o ölmemişmiydi yauu :wacko: benim devreler mi yandı :wacko: