0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cümle içinde kullanmak adınaKaynım'ın Opel Astrası var. Hiç memnun değil.Şair burda kime sesleniyor?
benim de bacanak da Opel var o değilde claudia schaffer ın olduğu reklamdan bahsediyorsunuz beyler biraz nazik olun....
Reklam aynen çalıntı olmuş senaryo farklı sadece. Ne derseniz deyin ben Opel'i bi sevemedim. Servis müptelası araçlar görmekteyim yakınlarımda o yüzden beni etkileyebilen bir araç markası olmamıştır bugüne kadar.Tasarım,teknolojide bir yere kadar. 2 aylık araç için servise gidiyorsam elektrik kablosu yokmuş,sistemi karmaşıkmış,gırtlğa kadar konforluymuş umurumda olmaz. İşin özü ayak aydınlatmam,kapı kolu aydınlatmam,ısıtmalı koltuğum olmasın ama motorum sıkıntısız olsun arkadaş.
astra, astra'dır. en azından başka markaların parçalarını kopyalayıp yapıştırmıyorlar araçlarına. reklam kopyalamak daha masum gibi. bu arada yeni 1.6 lt 110 hp dizelin verileri de çok iyi duruyor. motoru incelemek lâzım. bu arada opel'in uzun dönem testlerini takip eden varsa markanın stratejisinde artık "dayanıklılık" hususunun da göz önüne alındığı görülebilir. yine gelip benim kaynımda astra var, başına şu işler geldi diyecekler olacaktır. kıssadan hisse, umarım opel eski toyota modelleri kadar dayanıklı araç üretmeyi başaramaz çünkü o zaman toyota almak için herhangi bir neden kalmaz. ne tasarım, ne malzeme kalitesi, ne işçilik, ne fiyat vb. toyota'nın tarafında değil.
Reklam benimde dikkatimi çekti bende aynı tepkiyi verdim evde:))Eşimin aracı astra ilk alındığında 2. ayda ecu göçmüştü )Yolda kalmaz malmaz hikaye bence japonlardan başkası kalıyor Toyota candır gerisi yalandır , Avensis kraldır.(Ali beye ithaf olsun buda )Keyifli sürüşler dilerim.İstanbul'dan selamlar
Opel-Toyota yangınına benzinle gitmek istemem ancak daha 20 gün önce 2010 model 1.4 T Sport satmış biri olarak Astranın imajının burada bu kadar kötü olmasına üzüldüğü belirtmek isterim.Aracı sıfır olarak almıştık ve 3,5 sene kullandık, bu süre içerisinde hiç bir mekanik arıza veya sorun yaşatmadı bize. Ayrıca bu forumda muhtelif seferler o araçta olup Corollada olmayan bazı kullanım kolaylıklarından bahsetmiştim.Her aracın artısı ve eksisi olmakla birlikte maalesef ülkemizde her konuda kendimizi bir yere yakın görüp onun dışında kalanları beğenmemeye adamışız kendimizi. Futbol takımı tutar gibi telefon, televizyon, bilgisayar, oyun konsolu, araba vs konularında fanatiklik yapıyoruz.En iyi eşya bizim satın aldığımız ya da beğendiğimizmiş ve onun dışında kalanların hepsi kötüymüş gibi davranıyoruz.Bu bağlamda reklamın çalıntı olduğu görüşüne katılmadığımı belirtmek isterim, esinlenme olabilir ama çalmak ağır bir itham. Hele ki "Biz Türkleri aptal mı sanıyorlar" cümlesi çok ironik olmuş. Reklam sadece Türkiyeye özel bir reklam değil ki adamlar bizi aptal sanıyor olsunlar Toyota ile maceram henüz 6 aylık, umarım aracımla birbirimizi üzmeyecek bir macera olur Herkese kutuplaşmadan ve fanatiklikten uzak günler dilerim.
Çok sert olmuş, acaba ne gibi sorunlar yaşadınız toyota ile bu kadar sert eleştiride bulundunuz açıklarsanız sevinirim. Alman araçlarında ne zaman dayanıklılık göz gönüne alınmış ki 10 senelik alman araçlarını incelerseniz sorunlarını yazmakla bitiremezsiniz arkadaşım 100.000km de opel vectra aldı sorunlar ardı ardına kovalıyor, Opelin dayanıklılığa milyar dolarları yatırsa toyota kadar başarılı olacağını hiç sanmam. Malzeme kalitesi evet opel bir tık önde tasarım kişiye hitap eder ben beğenirim diğeri beğenmez son çıkan modellerde olduça sofistike araçlar herkezin kabulu gelen yorumlara bakılırsa, işçilik konusunda sadece türkiyede ki bazı sorunları biliyoruz onun dışında yorum yapmak yanlış olur, fiyat konusunda ne diğerlerinden ucuz nede pahalı ülke şartlarını hepimiz biliyoruz. Sonuç olarak opel ile toyotayı karşılaştırısak herşeyide A'dan Z'ye yazarsak bazı bölümlerde opelin bazı bölümlerde toyotanın önde olacağı aşikardır.
Maviş daha güzel