Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 03:00:10
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu:
Klima
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Klima (Okunma sayısı 2881 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Kilometre: 163000
Model Yılı: '07
3 kere teşekkür etti
Klima
«
:
Nisan 10, 2014, 16:34:30 »
Merhaba,
2007 1.4D-4D corolla aracın klimasını açtığımda bir tıslama sesi ve artık soğutmuyor. Kontrol ettirdiğimde araçta kaçak yok gazı bitmiş dediler. Gaz basıldı ve soğutma da sıkıntı yok. Ancak aynı tıslama sesini dün yine duydum ve klimayı kapattım. Zannediyorum ki bu tıslama ile gaz bir şekilde deşarj oluyor. Konu hakkında bilgisi olan yada iyi bir klimacı tavsiye edebilecek var mı ? (İstanbul Anadolu Yakası tercihimdir, Ama Avrupa yakasıda olabilir)
İrfan GÜR
Toyota Club Türkiye
Klima
«
:
Nisan 10, 2014, 16:34:30 »
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Kilometre: 26000
Model Yılı: '22
1214 kere teşekkür etti
2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima
«
Yanıtla #1 :
Nisan 10, 2014, 16:39:37 »
Klima kompresörünün devreye girmesinden dolayı olabilir. Gazı değiştirip kaçak kontrolü yaptırmışsınız, soğutmada da problem olmadığına göre fazla önemsenecek bir şey değil kanaatimce ama içiniz rahat edecekse bir klimacıya tekrar gösterin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #2 :
Nisan 23, 2014, 12:59:41 »
Son durum..
Klima artık soğutmuyor.
Evet kaçak kontrolü yapıldı. Yeniden gaz verildiğinde soğutuyor. Geçen hafta içinde tekrardan tıslamaya başladı ve ben bu sefer tıslama yaparken klimayı kapatmadım. Sonuç .......Artık içinde gaz hiç yok.
Klimacılara götürüyorum makineye bağlanıyor kaçak testi yapılıyor sağlam. Gaz basalım diyorlar. Tamamda neden tıslar diyorum henüz cevap alamadım. Nasıl oluyor da kaçak kontrolünde sağlam olan sitem aradan geçen 1 - 2 haftalık süreçte gaz kaçağı yapıyor. Kompresör sağlam sistem çalışıyor ama belli bir süre gaz kaçırıyor. Kapalı bir sistem olan klima sistemi nasıl oluyor da bu tür bir arıza yapabiliyor.
Artık hem özel hemde yetkili serviste çok fazla usta yok yada bana rastlamıyor. Demek ki doğru yerler gitmiyorum.
Yorum ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
İrfan GÜR
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Kilometre: 26000
Model Yılı: '22
1214 kere teşekkür etti
2229 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Nisan 23, 2014, 13:03:58 »
Hocam Bostancı Sanayi de bir klimacı vardı benim eski aracı göstermiştim, işi bilen biri ama maalesef adını hatırlamıyorum 2-3 sene oldu. Eğer anadolu yakasında isen bostancı sanayiye bir uğra derim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #4 :
Nisan 23, 2014, 13:06:52 »
Yerini tam olarak tarif edebilir misin ? Malum bostancı sanayi çok küçük değil. sağında solunda ne var dı ? Hatırlı ya bilirsen sevinirim. Teşekkür ederim.
İrfan GÜR
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Nisan 23, 2014, 13:51:37 »
Tıslama sesi aracın motor aksamın dan mı yoksa iç kısmından mı geliyor. Size başıma geleni anlatayım 2005 sol hb vardı .Aracın motor kısmından sibop sesi gibi ses geliyordu bir gün aracın motor aksamını sileken bu motorun hemen yanında klima vanası var birde abs devresini hemen üstüne de bir vana var vanalardan birini açtım ses yok diğerini açtım hafif hafif tısssss diye kaçıyor bildiğiniz sibop mantığı var azcık tepesine bastırdım bir iki tıslattım sonra kesildi .Sizin de eğer dolum ağızlarında bir sıkıntı varsa buradan gaz kaçarak biter .Şu da var makineye bağlayanlar bu dolum ağızlarından bağlantı yaptıklarından arızayı tespid edemiyorlar bence .Bence dolum ağızlarını kontrol ettirin birde torpidonun iç kısmın da radyatör var sanırım oradan da kaça olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
Moderatör
Sheer Driving Pleasure
Araç: Avensis
Kilometre: 135000
2229 kere teşekkür etti
3428 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Nisan 23, 2014, 14:02:00 »
Klimanın basınçta çalışmasını saglayan bir valf var.
Muhtemelen o arızalı düşük basınçta sistemi emniyete alıp büyük arıza olmaması için gazı salıyor.
Veya sistemde olan bir tıkanıklık nedeni ile gerçekten aşırı basınç oluyor ve gazı tahliye ediyor.
Bu anlattıklarınızla aklıma gelenle bunlar.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #7 :
Nisan 23, 2014, 14:08:13 »
Yazdıklarınızdan şöyle bir sonuca vardım.
Yanlışım var ise lütfen düzeltin, klima sistemi
Radyatör
Basınçlı boru / hortum hatları
Kompresör
Evaporatör
Termostatik exp. Valf
Sisteminden oluşmakta. Makine ile yapılan kontrollerde Radyatör / boru – hortum/ evaporatör sistemlerinde bir çatlak/ kırık –delik olsa kaçak sorunu ortaya çıkar. Termostattık genişleme valfi yada kompresör üzerinde nereden kaçak meydana gelebilir ? Arıza nereden kaynaklıdır ?
Acaba sistem aşırı basınç altında çalışınca herhangi bir yerden tahliye mi ? yapıyor. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi ?
Herkese çok teşekkür ederim. Çözüme ulaştığımda sizleri de bilgilendireceğim.
İrfan GÜR
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Kilometre: 63000
Model Yılı: '20
2023 kere teşekkür etti
2545 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Nisan 23, 2014, 16:35:58 »
Gaz basılmadan önce sistemin havası emdirilmiyorsa, pek sağlıklı sonuç beklemeyin.
Havasını emdirebilecek aletleri olan klimacı bulmalısınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Nisan 24, 2014, 09:35:30 »
Bu kılimacılarda renkli boya oluyor sistem basıyorlar nerde kaçak varsa çıktı yerde boya mor ışık tutulduğunda görünüyor böyle bir şey yapılırsa bence kaçağın nereden olduğu ortaya çıkar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
Kilometre: 40000
Model Yılı: '14
239 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Mayıs 31, 2014, 22:04:00 »
saniyide klimacıya gidiyoruz klimacı kaçağı buluyor onarıyor.kompressor bozuksa onuda onarıyor.gazı basıp sizi gönderiyor.siz iyi bir klmacı bulun bence..
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»