Gönderen Konu: AE 101 gaz pedalı  (Okunma sayısı 1623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
AE 101 gaz pedalı
« : Ekim 10, 2008, 11:18:55 »
selam arkadaşlar
malumunuz üzere 97 xei paşamın debrijay setini yeni değiştirdim asco aisin marka ancak şanzımanın alt tarafında çok az denecek kadar bi yağ sızıntısı veya terleme gibim bi şey var galiba usta debriyajı değiştirirken contasını felan yırttı.
şimdi esas sorunum daha önceden hissetmediğim halde gaz pedalına basarken sanki bi titreme var
1-acaba bu yağ terlemesinden mi kaynaklanıyor.
2-başka bi sorun mu var eğer varsa bunun bana zararı olur mu?
3- bide bu şanzıman yağını takip edebileceğim bi gösterge var mı? kaputun altında (eğer eksikse motor yağı gibim koyabileceğimiz bi girişi var mı?
:) cahilliğim konusunda affedein ama ne öğreniyorsam buradan öğreniyorum işte arkadaşlar.
şimdi bide bu kaputun altında bi sürü 2 -3 tane yağ kutusu var ben sadece motor yağının kutusunu biliyorum
hatırladığım kadarıyla diagnosisin yanında bi tane var üzerinde dot 3 yazıyo bu nedir bide sol tarafta bi tane var bu nedir bunuda bilmiyorum. eğer başkacada varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.
cevaplar için şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

AE 101 gaz pedalı
« : Ekim 10, 2008, 11:18:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 gaz pedalı
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2008, 13:57:18 »
fan pervanesi hizasından şanzumana doğru bak orda bi tapa göreceksin
şanzıman yağı ordan takviye edilir ve kontrol edilir
keşke bi uyarı göstergesi olsaydı
bende aracı ilk aldığımda bazı sıkıntılarım olmuştu şanzumanla ilgili
şimdilik iyi bakalım  ::)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2008, 14:52:24 »
Cevap 1: Eğer şanzımanın prizdirek mili keçesinden yağ kaçırıyorsa ki bu keçe de tam da debriyaj sisteminin dibinde yer alıyor sanırım sizin aracınızda da bu durum söz konusu. Eğer bu keçe kaçırırsa hem motorla şanzıman arasından yağ kaçağına hem de debriyaj balatasını yağlayacağından titremeye de neden olabilir.
 Ayrıca motorda da arka krank keçesi denilen bi keçe mevcuttur. Bu keçe ise volanın hemen arkasında yer aldığı için yağ kaçırdığında debriyajın bağlı olduğu volanı yağlar ve bu durumda da debriyajda titreme ve silkeme olabilir.
Cevap 2: Hayati bi tehlike arz etmez ama uzun vadede debriyajın yağlanmasından dolayı debriyajın kaçırmasına ve de fazla yakıt sarfiyatına neden olabilir.
Cevap 3: Gösterge panelinde şanzıman yağını takip edebileceğiniz bi uyarı ışığı yok. Gökhan'ın da tarif ettiği yerde şanzıman tapasını bulabilirsiniz ama kontrolünü gene de bi ustaya yaptırmak daha faydalı olur. Ayrıca şanzıman yağı seviye kontrol tapasından şanzıman yağı dolumu yapılıyor.
 Üzerinde dot 3 yazan rezervuar ise fren hidrolik kabıdır.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2008, 15:28:59 »
arkadaşlar çok teşekkür ederim
en kısa sürede bi debriyajı yaptırdığım yere gösterecem