0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
model 2013 .. aralık 25 gibi aldım 3 aydır kullanıyorum aracım 2300 km'de şuan ortalama tüketim 5.9 / 6.0 gösteriyor 1000 bakıma servise götürdüğümde havalar ısındıkça düşer dedi ayrıca araç km yaptıkça gerçek değerleri bulur deniyor doğrumudur bu ?şehir içi 5.o şehir dışı 3.7 gösteriyodu kitapçığındagenelde şehir içinde kullanıyorum Bilgiler için şimdiden teşekkürler .
fabrika verisi sizi yanıltmasın o değerlere ulaşmak çok zor. özellikle yollarımızı düşünürsek ( trafik, çukur, rampa...v.s. )araçlar depo da az bir yakıtla, düz yolda, rüzgarsız ve hava sıcaklığını ideal olduğu bir ortamda hafif bir sürücü ile ( aracın en boş hali ) birkaç farklı yöntem kullanılarak şehir içi ,şehir dışı ve karma tüketim değerleri hesaplanıp veriliyor.aracınızın km si daha çok düşük motor ve aktarma organlarındaki sürtünmeye bağlı kayıplar fazla olduğu için yakıtın fazla olması normal. km arttıkça yakıtınız düşer.aracınızın yakıtı sizin -sürüş stiliniz, -aracı kullandığınız yer ( asfalt kalitesi, viraj ve engebe durumu, trafik ), - çevre faktörleri ( sıcaklık , rüzgar, lastik basınçları,klima ) ve -aracın yük durumuna göre değişmekle ortalama olarak fabrika verilerinden 1-2 litre arasında fazladır. tabii normal kullanımda . bazen bu verilerin altına inmekte mümkündür. nacizhane tavsiyem aracınızın ilk yağ değişimini 10 bin km dolmadan sakın değiştirmeyin ve sürüş stilinizi
hocam araç yeni olsada d 4d eski motor çok yakıp çekmemesi normal