0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ülkemizde DNS değiştirmeyen kalmış mıydı?
Bu videoda ise bir motorun nasıl vinç ile indirildiği gözükmektedir.Arkadaşlar çok kolay bir iş değildir. Motoru ve ara bağlantıları şaftlar, universal mafsallar, yakıt şık şıkları, yakıt hortumları, sürgülü kovanların cer dişlisinden ayrılması vb. bir çok ayrıntısı vardır.
Benim bildiğim Tank (aileside dahil) motorları mümkün olduğunca modüler yapılıyor? Sökmek takmak değiştirmek mümkün olduğunda hızlı ve kolay olsun diye.Modern bir araba motorunu indirmekten daha basit olması lazım bunu söküp değiştirmek yoksa sahada bir arıza durumunda vay haline..Bu arkadaşta ALTAY tankımızın güç grubu (MTU MT-883 Ka-501 motor ve RENK HSWL 295TM Transmisyon)
@Hamza Bingöl (34347) Bey doğru modüler. Ancak modülerlikte bir yere kadar. Bu motorlar üzerinde işlem yapmak ve indirip bindirmek binek araç motorlarına göre çok daha ağır bir iştir. Sadece üst kapağı alırken bile vinç (kurtarıcı) ve bom mekanizmasını gerektirir. Üst düzey dikkat ve emek ister. Vinç (kurtarıcı) operatörünü ve en az iki kılavuzu gerekli kılar. Oysa Land motorları caraskal ile rahatlıkla bir kişi tarafından indirilebilir. Oto teknisyeni arkadaşlara biz tebessüm ederdik açıkçası.
Mustafa bey:Ağır işçilik gerektirdiği konusunda katılıyorum bu su götürmez bir gerçek ama yeni nesil modern araçlarda karmaşa bu tanktan daha fazladır. Zırhlı Birliklerde misiniz? (Ankara)
Yukarıda fotoğrafını eklediğiniz 12 silindirli dizel mtu marka motorda bile çok sayıda sensor ve elektronik aksam bulunmakta. Bunun daha bir de Elektrik aksamı ve parçaları vardır ki bunlara girmiyorum.