Gönderen Konu: İlginç-garip bir sorum var :)  (Okunma sayısı 6934 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
İlginç-garip bir sorum var :)
« : Nisan 08, 2014, 18:57:33 »
Arkadaşlar ön ve arka balataları değiştireli yaklaşık 1.500 km oldu ön tarafa bosch orijinal balata takıldı ve ön diskler tornalandı. şimdi asıl sorum şu.

Bu gün araca dikkatli bakarken ön jantların simsiyah arkaların ise tertemiz olduğunu gördüm elimi dokununca ön jantların is gibi kurum gibi bir şeyle kaplandığını gördüm.Her tarafına yapışmış oldukça siyah. Bunun nedeni balatanın alışması vs gibi şeyler olabilir mi? Yani fren sıktıkça balatanın aşınmasıyla gelen toz olabilir mi?

Yada diskleri tornalattığım için fren sıktıkça diskler mi aşınıyor onun tozu mu?

Fikri olan var mı :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

İlginç-garip bir sorum var :)
« : Nisan 08, 2014, 18:57:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: İlginç-garip bir sorum var :)
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2014, 19:01:50 »
Yok hocam adı üstünde balata tozu o. Bir sıkıntı yok ama o tozları uzun süre tutmayın jantın üzerinde jantı matlaştırabiliyor zamanla.  Würthün ve artık birçok markanın balata spreyleri var ucuzları5 tl civarı. Ayrıca her türlü yüzeyde temizleyici olarka kullanabilirsiniz balata spreylerini...

Ön arka disk fren değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2014, 19:03:07 »
Muhtemelen balatadan geliyor olabilir ancak takipte olun devam edecek mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2014, 19:03:48 »
emindegilim kesinlikle ama bunun tornalatmanızla alakası yok bence.ben senelerdir bosch kullanıyorum birsüre sonra hep siyahlıyor jantlar.çokda önemlidir durum degil..balatadan kaynaklı.normal araba yıkarken temizleniyor rahatlıkla
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2014, 19:04:30 »
Ali bey o balata  tozu.Bende bosch taktırdıgımda jant simsiyah oluyordu.şimdi nıbk  marka yarı seramik balata  var onun hiç tozu yok.Orjinal balatada trw  marka balatada hepsinde toz var.Ama sizin araba 45 bin km civarindaki aracın diski tornalanırmı.Birde önceki sahibi gerçekten edepsiz mis herhalde.aracın üzerindeki fabrikasyon hoparlörü almak nedir.Ben osam aldığıniz kişiye  yada aldiginiz yere bu durumu söylerdim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2014, 19:54:05 »
Ali bey o balata  tozu.Bende bosch taktırdıgımda jant simsiyah oluyordu.şimdi nıbk  marka yarı seramik balata  var onun hiç tozu yok.Orjinal balatada trw  marka balatada hepsinde toz var.Ama sizin araba 45 bin km civarindaki aracın diski tornalanırmı.Birde önceki sahibi gerçekten edepsiz mis herhalde.aracın üzerindeki fabrikasyon hoparlörü almak nedir.Ben osam aldığıniz kişiye  yada aldiginiz yere bu durumu söylerdim.

hocam tonalatmakta hata ettim zaten bana da sormadılar açıkçası o benim hatamdı zaten disk ömürlerini yarıya indirdik dörtnalda yaptırmıştım ama umaım diskin ömrü çabuk bitmez.
Hocam hoparlör evet arkalarda yokmuş sonradan farkettim valla aldığım adam hiç öyle birine benzemiyordu emekli adam belki daha önceki sahabi almıştır ya da bir ihtimal fabrikadan hoparlörsüz çıkmıştır diye düşündüm....
Bende balata tozu diye düşünmüştüm çünkü arka tarafa japon malı dışı mor bir balata taktılar arkalarda o siyahlıklar yok

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2014, 19:55:51
Yok hocam adı üstünde balata tozu o. Bir sıkıntı yok ama o tozları uzun süre tutmayın jantın üzerinde jantı matlaştırabiliyor zamanla.  Würthün ve artık birçok markanın balata spreyleri var ucuzları5 tl civarı. Ayrıca her türlü yüzeyde temizleyici olarka kullanabilirsiniz balata spreylerini...

Ön arka disk fren değil mi?

2'side disk hocam en iyisi arada bir su tutmak ilk defa başıma geldi böyle birşey balata dansik desem bosch balata bir sire sonra geçer inşallah

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2014, 19:56:19
Muhtemelen balatadan geliyor olabilir ancak takipte olun devam edecek mi?

bakalım balata yeni şimdilik ilerleyen zamanlarda umarım devam etmez

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2014, 19:56:46
emindegilim kesinlikle ama bunun tornalatmanızla alakası yok bence.ben senelerdir bosch kullanıyorum birsüre sonra hep siyahlıyor jantlar.çokda önemlidir durum degil..balatadan kaynaklı.normal araba yıkarken temizleniyor rahatlıkla

hmm demekki bana özel değilmiş içime su serptiniz :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2014, 20:29:40 »
Yok yok Ali hocam Aynı durum bende de mevcut. Bende Bosch ve TRW taktırdım, önler Bosch arkalarmı TRW idi yada tam tersimi hatırlamıyorum ama sizin dediğiniz gibi Gri Parlak jantların iç kısımları siyah toz oldu. Toz oldu diyorum çünkü geçenlerde ayakkabım ile şöyle bir dürttüm eski parlak görüntüsü çıktı piyasaya :) Bu arada aracı hiç adam gibi yıkamacıya götürmedim Benzinlik usulü yıkattım :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2014, 20:34:22 »
Yok yok Ali hocam Aynı durum bende de mevcut. Bende Bosch ve TRW taktırdım, önler Bosch arkalarmı TRW idi yada tam tersimi hatırlamıyorum ama sizin dediğiniz gibi Gri Parlak jantların iç kısımları siyah toz oldu. Toz oldu diyorum çünkü geçenlerde ayakkabım ile şöyle bir dürttüm eski parlak görüntüsü çıktı piyasaya :) Bu arada aracı hiç adam gibi yıkamacıya götürmedim Benzinlik usulü yıkattım :)

alalı 2 ay oldu bir damla su vurmadım. !!!
millette maşallah ne göz var komşu diyor hanıma aracınız çok güzelmiş çok hoşumuza gitti falan görende jaguar sanacak kendinde polo var ederi benim arabayı 2 ye katlar ama yok sizin araba çok güzel şık falan...
Dedim pislik içinde kalsın jantlardaki o siyahlığıda silmeyeceğim leş gibi kalsın 1 ay daha yıkamam kanıksayınca millet yıkayacağım :alkis:

evet arkalar trw olabilir dörtnaldaki arkadaşlar arkaya japon takıyorum demişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2014, 00:59:16 »
Arkalar trw  değil ali bey.Benim dediğim yarı seramik nibk  marka balata .Dışı mor.Bende dortnalda onlere bosch marka taktırmıstım.Ama çok ses yapıyordu.otuyordu ..otuyordu ..Onlarda kaliteli esnaflar bir dediğimi iki etmeden bu mor bakara ile degıstıler.Gerçi buda ilk başlarda ötüyor ısınınca geçiyor.Buda ötüyor diyemedim.öyle kullanıyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2014, 01:19:51 »
Orjinal jantlarda daha fazla görünüyor balata tozu kollar sık olduğundan dışarı çıkamıyor jant üzerinde siyah siyah görünüyor.
Genellikle önler kararır. Arka jantlar ise 3 katı zaman sonra o karartıya ulaşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2014, 09:14:53 »
Zamanla balatalar bittikçe bu tozlar da azalacak, önler her zaman daha fazla toz oluyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2014, 09:58:19 »
Arkalar trw  değil ali bey.Benim dediğim yarı seramik nibk  marka balata .Dışı mor.Bende dortnalda onlere bosch marka taktırmıstım.Ama çok ses yapıyordu.otuyordu ..otuyordu ..Onlarda kaliteli esnaflar bir dediğimi iki etmeden bu mor bakara ile degıstıler.Gerçi buda ilk başlarda ötüyor ısınınca geçiyor.Buda ötüyor diyemedim.öyle kullanıyorum.

benimde arkalar mordu galiba bana da aynı balatayı taktılar evet arkalarda hiç toz yok ve hiçbirinde ötme yok şimdilik oldukça sessiz ve iyi frenleri.Zaten fren tutms konusunda araç bence çok başarılı