Arkadaşlar herkese merhabalar. Kullandığım aracın altından kasislerde gıcırtı sesi geliyordu bir de araç özellikle ısındıktan sonra sadece hareket halinde iken demir sürtme sesi geliyordu. Aracım yetkili servis bakımlı olmasına rağmen Kayseri de iyi bildiğimiz bir ustaya aracı gösterdim. Sonuç:
2 Z Rot + triger seti + viraj demir lastikleri. Tam bayiden parça fiyatlarını aldım ciddi ciddi değiştirmeyi düşünürken ve yetkili servise gideyim derken bu seslerin bu parçalardan gelmeyeceğini balatadan gelebileceğini düşündüm. Otopratik'e gittim ve test için yola çıktık. Durumu da anlattım kendisine. Aracı sağ önden kaldırdık ve hafifçe çevirdik. Ses balatadandı. Her iki balata da orjinal balata ve hala çok iyi durumdalardı. Ancak uzun seneler aracım kullanılmadığından balatalar üzerindeki metalde farklı değişimler olmuş. Bunları zımparalattım ve viraj demir lastiklerine yağ sıkıldı. Şu an araç çok çok iyi olmakla birlikte viraj demir lastiklerinden bazen rahatsız etmeyecek kadar düşük bir ses gelmekte. O da her zaman değil.
Şayet ilk ustaya uysaydım: 2 Z Rot=366Tl (İşçilik Hariç)
Triger Seti=500
Toplamda 860 tl en az masraf yapacaktım.
Bunların karşılığında Otopratik'e 20tl ödedim. Arkadaşlar umarım ne demek istediğimi açıkça anlatabilmişimdir. Uyanık olmakta ve herhangi bir arıza durumunda Servis+Usta+Başka bir ustaya aracınızı göstermekte fayda vardır.
Saygılar Selamlar.