Gönderen Konu: Ufak Bir Tecrübe Ama Büyük Bir Kazanç  (Okunma sayısı 1006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Ufak Bir Tecrübe Ama Büyük Bir Kazanç
« : Nisan 08, 2014, 15:53:29 »
Arkadaşlar herkese merhabalar. Kullandığım aracın altından kasislerde gıcırtı sesi geliyordu bir de araç özellikle ısındıktan sonra sadece hareket halinde iken demir sürtme sesi geliyordu. Aracım yetkili servis bakımlı olmasına rağmen Kayseri de iyi bildiğimiz bir ustaya aracı gösterdim. Sonuç:
2 Z Rot + triger seti + viraj demir lastikleri. Tam bayiden parça fiyatlarını aldım ciddi ciddi değiştirmeyi düşünürken ve yetkili servise gideyim derken bu seslerin bu parçalardan gelmeyeceğini  balatadan gelebileceğini düşündüm. Otopratik'e gittim ve test için yola çıktık. Durumu da anlattım kendisine. Aracı sağ önden kaldırdık ve hafifçe çevirdik. Ses balatadandı. Her iki balata da orjinal balata ve hala çok iyi durumdalardı. Ancak uzun seneler aracım kullanılmadığından balatalar üzerindeki metalde farklı değişimler olmuş. Bunları zımparalattım ve viraj demir lastiklerine yağ sıkıldı. Şu an araç çok çok iyi olmakla birlikte viraj demir lastiklerinden bazen rahatsız etmeyecek kadar düşük bir ses gelmekte. O da her zaman değil.

Şayet ilk ustaya uysaydım:     2 Z Rot=366Tl (İşçilik Hariç)
                                               Triger Seti=500 
                                               Toplamda 860 tl en az masraf yapacaktım.

Bunların karşılığında Otopratik'e 20tl ödedim. Arkadaşlar umarım ne demek istediğimi açıkça anlatabilmişimdir. Uyanık olmakta ve herhangi bir arıza durumunda Servis+Usta+Başka bir ustaya aracınızı göstermekte fayda vardır.

Saygılar Selamlar.

Toyota Club Türkiye

Ufak Bir Tecrübe Ama Büyük Bir Kazanç
« : Nisan 08, 2014, 15:53:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Ufak Bir Tecrübe Ama Büyük Bir Kazanç
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2014, 16:07:45 »
Doğru. İşte canlı bir örnek. Yabancıysanız, ustayı tanımıyorsanız ve hele de sözüm meclisten dışarı az buçuk arabadan anlamıyorsanız vay halinize.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2014, 18:07:06 »
Sanayiciye öpülmeden sanayide iş yaptırmayı görenmek zor zanaat. Çok sütü bozuk adam var .Boş yere ne paralar harcattılar haram zıkkım olsun şimdi aracımda en ufak bir sıkıntı dahi olsa satılık yazıt satışa çıkartıyorum .Alana da bak bu var diye söylüyorum .Uğraşacak ne vaktim nede harcayacak param var
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2014, 18:16:57 »
Sanayiciye öpülmeden sanayide iş yaptırmayı görenmek zor zanaat. Çok sütü bozuk adam var .Boş yere ne paralar harcattılar haram zıkkım olsun şimdi aracımda en ufak bir sıkıntı dahi olsa satılık yazıt satışa çıkartıyorum .Alana da bak bu var diye söylüyorum .Uğraşacak ne vaktim nede harcayacak param var

Tabi bu da bir yöntem. :)