Gönderen Konu: Corolla Touchta mp3 çalarken albüm resmini göstermiyor  (Okunma sayısı 9151 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: touch 2 - mp3 lerde album artwork nasıl gösterir? lütfen yardım
« Yanıtla #20 : Ağustos 24, 2014, 00:41:29 »

neyse benim demek istediğim
touch 2 + vs.. vs.. isim koyuyorsun album resmini hepsinde göremiyorsun navigasyonlu yok pluslu modeli alırsan görüyorsun.
yok antenmiş yok kuntenmiş.. bu durumda bir başka toyota saçmalığı bence
(bu arada kaancım tepkim sana değil yanlış anlama)

bir sonraki aracımın toyota olma ihtimali giderek düşüyor . paramla rezil oluyorum gibime geliyor...
birde ben bu aracın uyuz yanlarını toyotaya şikayet ediyorum sonraki üretilenlerde düzeltiyorlar ama bana bi faydası olmuyo buna da sinir oluyorum..

Rica ederim Adem bey :)
Ben şunu tespit ettim, Toyota sorunsuz standart araç üretiminde,piyasadaki donanımlara bakınca biz boş gibi hissediyoruz. Bizim en dolumuz onların normal yada alt kasası. Aslında marka fanatikliğine gerek yok, ihtiyaca göre almak lazım. Gidip Toyota Corolla yada daha üst olarak Avensis almaktansa XXX  gibi farklı dizayn alınabilir. Tamamen ihtiyaca cevap, eskisi gibi araba ile duygusal bağ kalmadı, ihtiyaca yönelik herşey
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 24, 2014, 00:41:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 24, 2014, 01:03:02 »
merhaba

corolla touch 2 sisteminde USB den mp3 dinlerken ekranın solunda 'album art' yazan kısımda album resmi çıkması gerekmezmi?
mp3 lere kapak resimleri yükledim media playerde çıkıyor ancak bunda çıkmıyor. :(

şuana kadar denediklerim
mptag , media monkey ve birkaç tane daha program denedim (içlerinden en çok media monkeyi beğendim)
programda ID2 ve 3 birlikte ve tektek  kaydettim
ayrı klasör içine album kapağınıda attım
resim boyutunu 200x200 ve 300x300 pikselle kaydettim
hiç biri işe yaramadı
sadece i poddamı gösteriyor usb içindeki mp3 lerde göstermiyormu acaba
aklıma başka bir şey gelmiyor artık

(i pad i pod veya i phone da denemedim)

adem bey sorunuzun cevabını bilgim dahilince cevaplayacağım.denemesi size kalmış artık.

biliyorsunuzki mp3 ler yasal bir şey değildir.
sizin bunları yüklediğiniz siteler öncelikle şarkıları mp3 e çevirmek için orjinal cd den şarkıları yükleyip sonra mp3 formatına çevirirler.
bu çevirme sırasında albüm kapağıda yüklensinmi yada ne yüklemek istiyorsun diye programlar soru sorar kullanıcıya!
zaten gayri yasal bir işlem olduğu için sitelerine bu mp3 leri yükleyen arkadaşlar bu işlemi pas geçer yada kendi sitesinin reklamı olan bir kapak yükler.
sizin cihazınızda bu bölümün boş gözükmesinin sebebi mp3 lerinizi yüklediğiniz sitenin şarkının bu bölümünü boş bırakmaları olabilir.
ayrıca bunu anlamanın diğer bir yolu elinizde illaki orjinal audio cd vardır yabancı türkçe olması fark etmez.
cihaza bi koyup çalın bakalım yine bu bölüm boşmu yoksa dolumu gözükecek.
diğer ihtimal touch 2'nin yazılımından ötürü oluyor olabilir.
bence bu dediklerimi bir deneyin sonra yine bir şeyler yapmaya çalışırız.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 24, 2014, 07:38:32 »
adem bey sorunuzun cevabını bilgim dahilince cevaplayacağım.denemesi size kalmış artık.

biliyorsunuzki mp3 ler yasal bir şey değildir.
sizin bunları yüklediğiniz siteler öncelikle şarkıları mp3 e çevirmek için orjinal cd den şarkıları yükleyip sonra mp3 formatına çevirirler.
bu çevirme sırasında albüm kapağıda yüklensinmi yada ne yüklemek istiyorsun diye programlar soru sorar kullanıcıya!
zaten gayri yasal bir işlem olduğu için sitelerine bu mp3 leri yükleyen arkadaşlar bu işlemi pas geçer yada kendi sitesinin reklamı olan bir kapak yükler.
sizin cihazınızda bu bölümün boş gözükmesinin sebebi mp3 lerinizi yüklediğiniz sitenin şarkının bu bölümünü boş bırakmaları olabilir.
ayrıca bunu anlamanın diğer bir yolu elinizde illaki orjinal audio cd vardır yabancı türkçe olması fark etmez.
cihaza bi koyup çalın bakalım yine bu bölüm boşmu yoksa dolumu gözükecek.
diğer ihtimal touch 2'nin yazılımından ötürü oluyor olabilir.
bence bu dediklerimi bir deneyin sonra yine bir şeyler yapmaya çalışırız.

teşekkür ederim bekir bey
aslında benimde aklıma geldi orjinal cd olayı ancak sayıca az olan orjinal cd lerim :D taşınma sırasında koyduğum kutuların birisinin içinde
o yüzden orjinal cd deneyemedim zaten cd takılınca o bölgede cd resmi çıkıyor. albüm resmi çıkacakmış gibi durmuyor

birileri deneyip sonucu yazarsa iyi olur aslında

diğer konu ise yasal olmayan mp3 değil telif ücreti ödenmeden indirmektir
zaten cd lerdeki format cdda (compact disc digital audio) dır. bu haliyle windowsa kopyalanamaz.
o yüzden mecburen .mp3 .aac gibi sıkıştırılmış formatlara çevirilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 24, 2014, 07:59:07 »
teşekkür ederim bekir bey
aslında benimde aklıma geldi orjinal cd olayı ancak sayıca az olan orjinal cd lerim :D taşınma sırasında koyduğum kutuların birisinin içinde
o yüzden orjinal cd deneyemedim zaten cd takılınca o bölgede cd resmi çıkıyor. albüm resmi çıkacakmış gibi durmuyor

birileri deneyip sonucu yazarsa iyi olur aslında

diğer konu ise yasal olmayan mp3 değil telif ücreti ödenmeden indirmektir
zaten cd lerdeki format cdda (compact disc digital audio) dır. bu haliyle windowsa kopyalanamaz.
o yüzden mecburen .mp3 .aac gibi sıkıştırılmış formatlara çevirilir.

şöyle bir durum var aslında.bende usb yi çok kullanan bir kişiyim aracımda.
bendeki mp3 lerde çeşitli sitelerden indirmiştim.
lakin gelin görünkü bazı şarkılarda albüm kapağı resmi çıkarken bir çoğunda ise çıkmıyor.
bence sizin cihazınızdan kaynaklı bir sorun değil bu.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ağustos 24, 2014, 08:09:28 »
şöyle bir durum var aslında.bende usb yi çok kullanan bir kişiyim aracımda.
bendeki mp3 lerde çeşitli sitelerden indirmiştim.
lakin gelin görünkü bazı şarkılarda albüm kapağı resmi çıkarken bir çoğunda ise çıkmıyor.
bence sizin cihazınızdan kaynaklı bir sorun değil bu.

mp3 sıkıştırma - yer kazanma amaçlı olduğu için coğu mp3 lere albüm resmi koyulmaz
çünki her bir resim 50- 100 kb olsa 1000 şarkıda 50-100 mb yer tutar (hesabım yanlış değilse)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 15000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 25, 2014, 00:27:13 »
 Toyota Touch 2 sistemde (2013-Corolla 1.4d advance) bu albüm resimleri için çok uğraştım ama usb bağlantısı ile flash bellek ile yapamadım fakat aynı şarkıyı iphone5 üzerinden usb bağlantısı ile  dinlediğiniz zaman albüm resmi ekranda görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 25, 2014, 00:36:09 »
Toyota Touch 2 sistemde (2013-Corolla 1.4d advance) bu albüm resimleri için çok uğraştım ama usb bağlantısı ile flash bellek ile yapamadım fakat aynı şarkıyı iphone5 üzerinden usb bağlantısı ile  dinlediğiniz zaman albüm resmi ekranda görünüyor.
Ben albüm kapak resminin çok da gerekli bir detay olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 25, 2014, 09:39:37 »
Gerçi üzerinde uzun uzun konuşulmuş ancak konuyla ilgili olarak şu başlığın okunması gerektiğine inanıyorum:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58586.0
2013 Corolla 1.6 Multidrive Premium İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 25, 2014, 17:47:25 »
Gerçi üzerinde uzun uzun konuşulmuş ancak konuyla ilgili olarak şu başlığın okunması gerektiğine inanıyorum:

album artwork diye aratınca bişey çıkmamış haliyle.
yöneticiler konuları birleştirir heralde
zaten bişey çıkmaz bu konudan da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Corolla Touchta mp3 çalarken albüm resmini göstermiyor
« Yanıtla #29 : Kasım 28, 2014, 04:38:07 »
Merhaba,

Orjinal sorunun cevabı çok basit. 3 adet Touch versiyonu var. Touch(1) , Touch&Go(2), Touch&Go Plus(3)

Touch versiyonunda Album Cover Art sadece APPLE IPOD ile usb üzerinden çalışıyor, daha doğrusu ITUNES uyumlu olması gerek. Diğer versiyonlarda USB üzerinden MP3 cover art olabiliyor.

Bu ürün gamı yapma çabasından öte bir şey değil. Örneğin Touch&Go Plus ta voice recognation var, diğerlerinde yok.

Android için denemedim ama android üzerinde örneğin Spotify'ı tanırmı deneyip sie bildirebilirim.

Aslında daha önemli bir tavsiye Samsung telefonu olanlar için : MIRRORLINK adlı program ile navigasyona bile sahip olabiliyorsunuz. Andorid'in yeni versiyonunda bu tüm telefonlar için standart olacak, bilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Touchta mp3 çalarken albüm resmini göstermiyor
« Yanıtla #30 : Kasım 28, 2014, 09:05:54 »
Mp3 tag programi ile album resimleri hatta istediginiz resim mp3 e entegre edilebiliyor.bir ara deneme amacli mp3 lere entegre edecegim bakalim benim touch.da bu özellik varmı gözükecekmi.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 7600
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Touch 2 Sistemde "Album Art" Görüntülenmiyor
« Yanıtla #31 : Mart 11, 2015, 18:51:23 »
Şarkıları pc, mp3 player telefon vs çeşitli multimedya sistemlerde çalarken eğer id tag'lerde mp3 dosyasının içine albüm kapak resmi gömülü ise kapak resmi "Album Art" olarak ekranda görünür. Ben müzik arşivimi oluştururken buna çok dikkat ederim mp3 dosyalarıma mutlaka albüm kapakları tanımlanmış ve dosya içine gömülmüştür.  Şarkıyı telefonda bile çalsam mutlaka albüm kapak resmini görmek isterim.

Aracımın ekranında ise bu detay görüntülenmiyor. Paylaştığım fotoğraflardaki ekranda usb simgesinin altındaki kare alanda bu resmin görüntülenmesi lazım normalde. Sonuç olarak bu özelliği desteklemese oraya koymazlardı bu detayı -ki 2015 yılında da desteklenmemesi çok saçma olurdu. Sanırım bu sorun sadece bende oluşan bir durum değil. Yaptığım aramalarda yabancı forumlarda da çokça tartışılmış bu konu. Ancak henüz bir çözüm bulamadım.

Forumdaki üstadlardan konu hakkında bilgisi olanların yorumlarını merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
Ynt: Touch 2 Sistemde "Album Art" Görüntülenmiyor
« Yanıtla #32 : Mart 11, 2015, 20:19:13 »
Şarkıları pc, mp3 player telefon vs çeşitli multimedya sistemlerde çalarken eğer id tag'lerde mp3 dosyasının içine albüm kapak resmi gömülü ise kapak resmi "Album Art" olarak ekranda görünür. Ben müzik arşivimi oluştururken buna çok dikkat ederim mp3 dosyalarıma mutlaka albüm kapakları tanımlanmış ve dosya içine gömülmüştür.  Şarkıyı telefonda bile çalsam mutlaka albüm kapak resmini görmek isterim.

Aracımın ekranında ise bu detay görüntülenmiyor. Paylaştığım fotoğraflardaki ekranda usb simgesinin altındaki kare alanda bu resmin görüntülenmesi lazım normalde. Sonuç olarak bu özelliği desteklemese oraya koymazlardı bu detayı -ki 2015 yılında da desteklenmemesi çok saçma olurdu. Sanırım bu sorun sadece bende oluşan bir durum değil. Yaptığım aramalarda yabancı forumlarda da çokça tartışılmış bu konu. Ancak henüz bir çözüm bulamadım.

Forumdaki üstadlardan konu hakkında bilgisi olanların yorumlarını merak ediyorum.

daha önce forumda işlenmişti bu konu
malesef navigasyonsuz touch 2 ler album resmi göstermiyor
ıpod ıphone bağlanırsa gösteriyor ama.

buraya bi göz atın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 11, 2015, 21:07:24 »
google'da DVD VİDEO SOFT diye aratma yapın.

karşınızda çıkan programın full versiyonunu burdan indirin.

http://www.dvdvideosoft.com/tr/

sayfanın sol orta bölümünde TEK PARÇA OLARAK İNDİR kısmı var.

programı indirin.

sonra youtube açın.istediğiniz bir şarkıyı bulun ve başlatın.sonra programı açın.

Free youtube downloader kısmı var ona tıklayın.

sonra youtube sayfasındaki çaldığınız şarkının linkinin programa yapıştırıp parçayı mp3 formatında indirin.

usb belleğe kopyalayın mp3 olarak.başka hiç bir işlem yapmayın.

araca gidin usb belleği takın ve o parçayı çalıştırın.

o zaman bakım bakalım youtube görünümü çıkıyormu albüm kapağı yerinde?

"" unutymayınki mp3 ler yasal bir format şekli değildir.Siz mp3 indirdiğinizde aslında gayri yasal bir işlem yapıyorsunuz.ve bunları indirdiğiniz sitelerde yasal olmayan bir paylaşım yapmadığı için Albüm Kapağı gibi şeyleri mp3 lerin içine koymaktan çekinirler.""

yani touch2'de resimlerin çıkmaması mp3'leri yüklediğiniz sitelerle alakalı bir şey gibime geliyor.

eğer youtube video görüntüsü albüm art kapağı yerinde çıkıyorsa demektirki ben haklıyım.

eğer resim yine görünmüyorsa sistem touch2 leri desteklemiyor.sadece touch 2 with go plus olması gerekiyor demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 12, 2015, 21:08:06 »

Bu başlığın ilk sayfasından başlayarak okumadıysanız okumanızı öneririm. Uzun bir süreç ve aşamalardan sonra Touch 2 olmayan sistemlerde görüntülemenin imkansız olduğu sonucuna vardım ve aşamaları da buraya yazarak paylaştım.

Komple cihaz değiştirmedikten sonra sizin de hevesiniz benimkisi gibi kursağınızda kalacak maalesef.
2013 Corolla 1.6 Multidrive Premium İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi