0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
neyse benim demek istediğim touch 2 + vs.. vs.. isim koyuyorsun album resmini hepsinde göremiyorsun navigasyonlu yok pluslu modeli alırsan görüyorsun.yok antenmiş yok kuntenmiş.. bu durumda bir başka toyota saçmalığı bence (bu arada kaancım tepkim sana değil yanlış anlama)bir sonraki aracımın toyota olma ihtimali giderek düşüyor . paramla rezil oluyorum gibime geliyor...birde ben bu aracın uyuz yanlarını toyotaya şikayet ediyorum sonraki üretilenlerde düzeltiyorlar ama bana bi faydası olmuyo buna da sinir oluyorum..
merhaba corolla touch 2 sisteminde USB den mp3 dinlerken ekranın solunda 'album art' yazan kısımda album resmi çıkması gerekmezmi?mp3 lere kapak resimleri yükledim media playerde çıkıyor ancak bunda çıkmıyor. şuana kadar denediklerimmptag , media monkey ve birkaç tane daha program denedim (içlerinden en çok media monkeyi beğendim)programda ID2 ve 3 birlikte ve tektek kaydettimayrı klasör içine album kapağınıda attımresim boyutunu 200x200 ve 300x300 pikselle kaydettimhiç biri işe yaramadı sadece i poddamı gösteriyor usb içindeki mp3 lerde göstermiyormu acaba aklıma başka bir şey gelmiyor artık(i pad i pod veya i phone da denemedim)
adem bey sorunuzun cevabını bilgim dahilince cevaplayacağım.denemesi size kalmış artık.biliyorsunuzki mp3 ler yasal bir şey değildir.sizin bunları yüklediğiniz siteler öncelikle şarkıları mp3 e çevirmek için orjinal cd den şarkıları yükleyip sonra mp3 formatına çevirirler.bu çevirme sırasında albüm kapağıda yüklensinmi yada ne yüklemek istiyorsun diye programlar soru sorar kullanıcıya!zaten gayri yasal bir işlem olduğu için sitelerine bu mp3 leri yükleyen arkadaşlar bu işlemi pas geçer yada kendi sitesinin reklamı olan bir kapak yükler.sizin cihazınızda bu bölümün boş gözükmesinin sebebi mp3 lerinizi yüklediğiniz sitenin şarkının bu bölümünü boş bırakmaları olabilir.ayrıca bunu anlamanın diğer bir yolu elinizde illaki orjinal audio cd vardır yabancı türkçe olması fark etmez.cihaza bi koyup çalın bakalım yine bu bölüm boşmu yoksa dolumu gözükecek.diğer ihtimal touch 2'nin yazılımından ötürü oluyor olabilir.bence bu dediklerimi bir deneyin sonra yine bir şeyler yapmaya çalışırız.
teşekkür ederim bekir beyaslında benimde aklıma geldi orjinal cd olayı ancak sayıca az olan orjinal cd lerim taşınma sırasında koyduğum kutuların birisinin içinde o yüzden orjinal cd deneyemedim zaten cd takılınca o bölgede cd resmi çıkıyor. albüm resmi çıkacakmış gibi durmuyorbirileri deneyip sonucu yazarsa iyi olur aslındadiğer konu ise yasal olmayan mp3 değil telif ücreti ödenmeden indirmektirzaten cd lerdeki format cdda (compact disc digital audio) dır. bu haliyle windowsa kopyalanamaz.o yüzden mecburen .mp3 .aac gibi sıkıştırılmış formatlara çevirilir.
şöyle bir durum var aslında.bende usb yi çok kullanan bir kişiyim aracımda.bendeki mp3 lerde çeşitli sitelerden indirmiştim.lakin gelin görünkü bazı şarkılarda albüm kapağı resmi çıkarken bir çoğunda ise çıkmıyor.bence sizin cihazınızdan kaynaklı bir sorun değil bu.
Toyota Touch 2 sistemde (2013-Corolla 1.4d advance) bu albüm resimleri için çok uğraştım ama usb bağlantısı ile flash bellek ile yapamadım fakat aynı şarkıyı iphone5 üzerinden usb bağlantısı ile dinlediğiniz zaman albüm resmi ekranda görünüyor.
Gerçi üzerinde uzun uzun konuşulmuş ancak konuyla ilgili olarak şu başlığın okunması gerektiğine inanıyorum:http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=58586.0
Şarkıları pc, mp3 player telefon vs çeşitli multimedya sistemlerde çalarken eğer id tag'lerde mp3 dosyasının içine albüm kapak resmi gömülü ise kapak resmi "Album Art" olarak ekranda görünür. Ben müzik arşivimi oluştururken buna çok dikkat ederim mp3 dosyalarıma mutlaka albüm kapakları tanımlanmış ve dosya içine gömülmüştür. Şarkıyı telefonda bile çalsam mutlaka albüm kapak resmini görmek isterim. Aracımın ekranında ise bu detay görüntülenmiyor. Paylaştığım fotoğraflardaki ekranda usb simgesinin altındaki kare alanda bu resmin görüntülenmesi lazım normalde. Sonuç olarak bu özelliği desteklemese oraya koymazlardı bu detayı -ki 2015 yılında da desteklenmemesi çok saçma olurdu. Sanırım bu sorun sadece bende oluşan bir durum değil. Yaptığım aramalarda yabancı forumlarda da çokça tartışılmış bu konu. Ancak henüz bir çözüm bulamadım. Forumdaki üstadlardan konu hakkında bilgisi olanların yorumlarını merak ediyorum.