Gönderen Konu: Yeni Auris Sport Mod Yüksek Devirde Gelen Ses  (Okunma sayısı 3547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Eat, Sleep, Toyata :)
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
Yeni Auris Sport Mod Yüksek Devirde Gelen Ses
« : Nisan 06, 2014, 02:46:06 »
Merhabalar 2013 Model 1.6 otomatik vites Auris sahibiyim. Yeni Auris hakkında bir sorum olucak Auris sahiplerine. Aracı sport moduna aldığımda yüksek devirlerde 110-120 km/h da giderken bir vızıltı sesi geliyor. Bu sesi tanımlarsam daha çok kumandalı arabadan çıkan ses gibi bir vızıltı veya araçla geri geri gelirken çıkan ses gibi diyeyim. Mekanik sesi mi yoksa başka bi ses mi çözebilmiş değilim. Bu ses oluştuğunda aracın gidişinde herhangi bir problem oluşmamakta ve çekişten düşmemektedir. İlk defa Toyota araç kullanıyorum. Belki motor sesi öyledir ilk defa duyduğum için garipsemiş olabilirim. Aynı araç sahibi olan bir tanıdığım olmadığı için de karşılaştıramadım. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Yeni Auris Sport Mod Yüksek Devirde Gelen Ses
« : Nisan 06, 2014, 02:46:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris Sport Mod Yüksek Devirde Gelen Ses
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2014, 03:31:12 »
Çok az bir ihtimal olmakla beraber, aracınız cvt şanzıman olduğundan sabit devire bağlıyor kendini, ve yeni aurisin hakkaten çılgın bir motor sesi var, oldukça tiz, ben test sürüşü süresince ciddi rahatsız olmuştum, tapa gaz , alt süratlerden oturduğunuzda 110-120 lerde sabitlenen sesten şikayetçi iseniz, bence bu normal motor sesi, ama ciddi rahatsız edici, performanslı kullanımda, sürücü ses duymak ister ama, hiçbir sürücü öyle bişey duymak istemez.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2014, 03:49:15 »
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Şöyle söyliyeyim motor sesinden gayet memnumum özellikle sport modunda yüksek devirde motorun sesi çok iyi fakat o motor sesi ile beraber çıkan bir ses var. Islık sesi gibi diyicem ama değil daha çok ''vııııııııızzzz'' diye bir ses çıkıyor bu ses sport modunda gaza ani basmalarda yüksek devirde iken geliyor. Bu sesi normal modda iken duymuyorum bir de öyle birşey var. Umarım bir sorun yoktur motorun kendi sesidir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2014, 07:27:04 »
Batuhan bey bence bi servise gösterin, motor 6bin devire sabitlendiği için gürültü oluyor ama vinlama sesi gelmemeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2014, 13:52:19 »
Yanıtınız için teşekkür ederim Onur bey. Belki belirtmiş olduğum bir ses sorun olmayabilir aynı motora sahip bir kullanıcı varsa onun da yorumunu almak istiyorum. Belirtmiş olduğum ses başka 1.6 Valvematic bir Auris'te de olabilir. Bugün uzun yolda tekrar test ettim elektronik bir sesmiş gibi geldi. Bu arada bu ses F1 viteste kullanırken daha belirgin o yüzden elektronik bir vızıltı gibi geldi bana. Tam olarak çözemediğim için aracı zorlamak istemedim. Aynı sesin normal modda çıkmaması sadece sport modda bir anda gaza yüklenildiğinde yada F1 viteste kullanırken çıkması belkide Valvematic motora özgü bir sestir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2014, 14:56:04 »
Yanıtınız için teşekkür ederim Onur bey. Belki belirtmiş olduğum bir ses sorun olmayabilir aynı motora sahip bir kullanıcı varsa onun da yorumunu almak istiyorum. Belirtmiş olduğum ses başka 1.6 Valvematic bir Auris'te de olabilir. Bugün uzun yolda tekrar test ettim elektronik bir sesmiş gibi geldi. Bu arada bu ses F1 viteste kullanırken daha belirgin o yüzden elektronik bir vızıltı gibi geldi bana. Tam olarak çözemediğim için aracı zorlamak istemedim. Aynı sesin normal modda çıkmaması sadece sport modda bir anda gaza yüklenildiğinde yada F1 viteste kullanırken çıkması belkide Valvematic motora özgü bir sestir.

Aynı motor ve şanzıman a sahibiz tek fark sizin motor hacminiz 1.6 benimki 1.33. Umarım kısa zamanda sorun çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2014, 16:14:28 »
Bazı araçlarda, güçlü motor izlenimi vermek için, ve ses yalıtımından feragat etmemek için, yalancı sesler vermektedir. Farzı misal, ibiza cupra, polo gti gibi araçlarda, yalancı homurtular duyarsınız, toyotada böyle bir sistem kullanılmış olabilir belkide.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2014, 17:27:40 »
Alper Bey yanıtınız için teşekkürler. Hiç Cupra'ya yada Polo Gti a binmedim ama bahsettiğiniz yalancı hortum konusu bana gayet mantıklı geldi çünkü o ses çıktığı zaman aracın performansında herhangi bir sorun oluşmuyor. Umarım yazdığınız gibi Toyota ya özel bir sistemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 2600
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2014, 22:42:55 »
Batuhan bey aracınız cvt şanzimanlı ve muhtemelen F1 kuklanırken arac devirini 3000 üstü kullanıyorsunuzdur. Motor sesi elbet artar ama sahsi fikrim şanzımandan gelen sestir o duydugunuz.
2014 Auris 1.6 md.s touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2015, 13:52:14 »
bende 2013 kasa corolla 1.6 advance vardı. Ondan da ses geliyordu. Tahminime göre cvt şanzıman kayışından geliyor. Ani hızlanmalarda kavrama kaybından.
2014 1.6 Auris Touch