Gönderen Konu: spor yay için bi yardım  (Okunma sayısı 1370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür edildi
spor yay için bi yardım
« : Nisan 04, 2014, 18:48:36 »
arkadaşlar sanayide bi ustayla görüştüm aracımı yere basmak için 5 cm yay düşünüyorm 300 tl fiyat 100 de işçilk istedi yaylar sıradan markasız sanırım bu konuda bana tavsiye vereb,lecek arkadaşlarıun yorumlarını bekliyorum

kaygılarım sokup takarken acaba biyerlere zarar veripte bana buyul masraf acarmı
2. side arabaya ne gbi zararları olabilir konfor kaybı vs seyleri göze aldım
2013 Toyota Auris Active Skypack 1.4D-4D white

Toyota Club Türkiye

spor yay için bi yardım
« : Nisan 04, 2014, 18:48:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: spor yay için bi yardım
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2014, 09:54:01 »
Konu ile ilgili forumda konular var ama kısadan şöyle açıklayayım, 3.5cm sonrası yani 5cm gibi yaylar amortisöre fazla zarar vermekte, 3.5cm yi orjinal amortisörler kaldırabilmekte(Bozulma ihtimali düşük). Tabi 5 cm takınca görüntü daha güzel :) . Yinede 3.5 cm yay alıp takmanız sağlıklıdır. 300 TL oem yay için fazla, o kadar verebiliyorsanız, eibach yay bakın derim . Hem konforlu hem spor yay olarak bilinir :) . 100 TL işçilik ortalama fiyattır.

Bu arada amortisörünüzün ömrüde azalacaktır.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2014, 00:38:20 »
Konu ile ilgili forumda konular var ama kısadan şöyle açıklayayım, 3.5cm sonrası yani 5cm gibi yaylar amortisöre fazla zarar vermekte, 3.5cm yi orjinal amortisörler kaldırabilmekte(Bozulma ihtimali düşük). Tabi 5 cm takınca görüntü daha güzel :) . Yinede 3.5 cm yay alıp takmanız sağlıklıdır. 300 TL oem yay için fazla, o kadar verebiliyorsanız, eibach yay bakın derim . Hem konforlu hem spor yay olarak bilinir :) . 100 TL işçilik ortalama fiyattır.

Bu arada amortisörünüzün ömrüde azalacaktır.

3.5 cm yayda kendini göstermez bi çok insan anlamaz gibi geliyo bana ya 5 cm amortisöre zarar verir derken ne gibi mesela yeternce dıkkat etsem de cukurdu tümsekti  genede ölmrü azalırmı  yada bu ömür dediğinz nası bi süre :)

yay + amortisür desem 1500 tl ye gelir heralde oda beni fazlasıyla aşar
2013 Toyota Auris Active Skypack 1.4D-4D white

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2014, 01:28:37 »
5 cm basarsanız Auris i kullanmak çok zor hale gelir. Zaten yere oldukça yakın bir araç.

Eibach Pro-kit alıp 3cm veya H&R alıp 4cm kadar basarsanız aracınızı hem sıkıntı yaşamaz. Hemde konforunuzdan fazla ödün vermemiş olursunuz. Orjinal yayı kesinlikle kesmeyiniz.Sebebi de esneme oranıdır. Spor yay da esneme katsayısı farklıdır.

Örneğin 3cm lik bir yayda sürtme veya amartisör takozlarında vurma gibi şikayetler yaşamazken diğer türlü kesme işlemlerinde bu gibi sorunlar yaşarsınız.Aracınıza birisini bindirirken kırk sefer düşünmek zorunda kalırsınız. Bunun yanısıra yol tutuşu gibi birşey beklemeyin aracınızdan  , yayları keserseniz.

Aracı fazla bastığınızda da yaşayacağınız en büyük problem; ne kadar dikkat ederseniz edin belli bir süre sonrasında maruz kaldığı yük fazla olduğundan amortisörler patlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2014, 09:46:46 »
Ek olarak belki ömür uzatmak için , arabayı alçalttığın kadar amortisör milinden kestirmelisin. Yalnız tabi spor amortisör gibi olmayacaktır yinede .
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh