Hayırlı forumlar. Konuyu açarken mahcup durumda hissediyorum kendimi, her şeyi size soruyorum gibi kusura bakmayın. Şimdiden ilgilenen ve cevap veren arkadaşlarıma ve büyüklerime çok teşekkür ediyorum. Sorunlar aşağıda...
1-2 ay kadar arabadan uzakta kaldım seçim dolayısıyla memlekete gelince binme fırsatı buldum ama kendi arabama binmeden önce 2012 model bir honda civic ile biraz yol gittik. Açıkçası bizim araba yanında traktör gibi kalıyor

1.4 d4d terra 2007 model dizel ve 94 bin km'de şuan. Yağ değişime geldi, Castrol kullanıyoruz ama sanayide ustamız yağ değişimi sırasında hava polen mazot filtrelerini değiştirdi hava filtresinin kaliteli olmaması ne derece etkiler sormak istiyorum.
Direksiyon bu araçlarda elektrikli diye duymuştum ama çok vakıf değilim açıkçası. Bu sertlik lastiklerin eski olmasından doğuyor veya rot-balans ayarından kaynaklanıyor olabilir mi ? (lastikler 45-50 bin km gittiler, hafif sola çekme durumu da var şuan)
Vites konusunda ayrı bir şey 80 bin de şanzıman yağı değişmesi gerekiyormuş araç 94 binde. Usta vites kolunun kılıfını çıkarıp o bölgeyi biraz yağladığında 1 hafta kadar çok güzel oldu ama sonra tekrar eski haline geçti.
Bu sorunların neden kaynaklığı açısından yardımlarını ve aşağıda ki parçalar üzerine önerilerini bekliyorum.
*Motor Yağ
*Hava Filtresi
*şanzıman Yağ (Servis 53 lira işçilik 120 lira yağ fiyatı verdi) araç düz vites.
*Lastik 195/60/R15 er300 Turanza şuan takılı olanlar, varsa bu modele göre daha güvenli ve sessiz bir model önerebilir misiniz ?