Gönderen Konu: Küçük bir Avensis hikayesi..  (Okunma sayısı 1729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '99
  • 16 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Küçük bir Avensis hikayesi..
« : Nisan 02, 2014, 13:13:55 »
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz günlerde benzinlikte aracımı yıkarken 1998-2001 kasa Avensis'i olan ve biraz da yaşlı sayılır bir abimizle aramızda geçen konuşmayı sizinle paylaşmak istiyorum..
Benim şu an 2003 model Avensis 2.0 D-4 Full kasa aracım var ve kendisinden çok memnunum, bu aracımı almadan önce epey uzun bir zaman 1998-2001 model Avensis almak için araştırmalar yaptım fakat bir türlü nasip olmadı ve alamadım.. Alamadığım gibi hiçbirisine de binmek, kullanmak, test etmek fırsatım da olmadı. Ama yıllardır beğendiğim, sahip olmak istediğim, heves ettiğim bir araçtır ki hala da öyle..
Bulunduğum ilçede yıllardır gördüğüm, her görüşümde arkasından bakakaldığım, gençlik hayalim Avensis'in "bi fırsat bulsam da sahibiyle konuşsam, bu araçlar hakkında bilgi alsam" diye düşündüğüm amcayı sonunda yakaladım  :) kendisi de aracını orada yeni yıkatmış, yaşlı ve biraz da aksak haliyle aracının sağını solunu silmeye çalışıyordu, yanına yaklaşıp selam verdim, beni güler yüzle karşıladı..  ::)
İlk sorduğum soru aracın ilk sahibi olup olmadığıydı, az çok öyle olduğuna emindim çünkü ben aracı 10 yılı aşkın süre önce ilk gördüğüm günden beri hep aynı kişi kullanıyordu, onun cevabı da beni doğruluyordu; Evet ilk ve tek sahibiyim dedi..
Peki nasıl memnun musunuz aracınızdan, bu araçları tavsiye eder misiniz? diye sordum bu sefer..
Ben bu aracımı kullanırken bir çok arabaya baktım, denedim ama bundan rahatını hiç bulamadım evlat dedi..
Yan tarafta yıkanan kendi aracımı işaret ettim kendisine; "bu da benim aracım, sizinkinin bir üst kasası, ben de çok memnunum kendisinden" dedim, "benimki kadar rahat değil o" dedi..  :D
Dedim ya arabayı 10 seneyi aşkın süredir hemen hemen her gün görüyordum ve çoğunda da hareket halindeydi..
2.sorum km'si olmuştu.. ve duyduğuma inanamadım çünkü hiçbir otomobilde duymamıştım..
768 bin'de dedi..!
birkaç saniye öylece kaldım, o esnada (ilginç bir alışkanlıktır bindiğim her ticari taksinin km'sine bakarım ne olmuş diye) onlar geçti gözümün önünden..
Ve o km'yi görünce o kaçınılmaz sorum hemen geldi; abicim peki kaç kere motor, rektefiye veya derinlemesine tamir yaptırdın?
İkinci şok!
HİÇ YAPTIRMADIM EVLAT..
yumruk yemiş gibiydim ve ben gıkımı çıkaramadan yutkunmaya çalışırken amca bana sağlam bir yumruk daha çıkardı;
HEM DE 2000 YILINDAN BERİ LPG'Lİ KULLANIYORUM..
Başka bişey sormama gerek yoktu artık, arabanın kaportasında ve boyasında yılların yorgunluğu ve eserleri elbette vardı ama o gün bir kere daha "bir arabada öncelikle motora ve yürüyen aksama bakarım, kaporta ve boya işi benim için 2. 3. planda, kaporta ve boya yüzünden yolda kalmam fakat motorda ve yürüyen aksamda sıkıntı varsa arabaya binemeyebilirim, benim için arabanın geçmişi değil geleceği önemli" mantığım fazlasıyla geçer not almıştı..
Saygılar herkese..

Toyota Club Türkiye

Küçük bir Avensis hikayesi..
« : Nisan 02, 2014, 13:13:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Küçük bir Avensis hikayesi..
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2014, 13:19:19 »
Güzel bir anektod. Toyota için çokta şaşırılacak bir km değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2014, 13:20:11 »
 Muazzam, muazzam, muazzam. Hemde Ülkemiz yollarında.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2014, 13:23:14

Aytaç Bey geçenlerde bir skoda fabia nın 1 000 000'nuncu km sini skodanın merkezinde kutlandığını gördüm. Araç 1.9tdi idi. Ancak ülkemizdeki yol şartları malum. Gerçi son yıllarda ülkemizin bir çok yolu da iyi derecede ama yinede bu km. yi lpg ile yapmış olması ve motor indirmemesi büyük bir olaydır.

Toyota için de olsa bilinen kanı lpg de motor ömrü ısı farkından dolayı kısalabilir. Ancak bu örnek, alkışlanır. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2014, 13:30:01 »

Günümüzde bir çok araba için (buna japon araçları da dahil) 150 bin km'nin üstüne çıktıktan sonra motor yaptırılma hikayeleri ortaya çıkıyorsa ve de 200 bin km'nin üstündeki bir çok araç artık ömrünün son demlerini yaşama durumlarındaysa, bu km hiç şaşılmayacak bir durum değil bence dostum..  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2014, 13:35:29 »
Günümüzde bir çok araba için (buna japon araçları da dahil) 150 bin km'nin üstüne çıktıktan sonra motor yaptırılma hikayeleri ortaya çıkıyorsa ve de 200 bin km'nin üstündeki bir çok araç artık ömrünün son demlerini yaşama durumlarındaysa, bu km hiç şaşılmayacak bir durum değil bence dostum..  :tamam:

Tabi 150000-200000 km tüpte de olsa kısa bir motor ömrü. Bu kadar da kısa değil özellikle toyotalarda. Bir arkadaşın arabası corolla 296000km. de ve geçen sene subaplar değişti halen yoluna devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2014, 13:44:05 »
Her ne kadar marka modeller uzun ömür vaadetseler de bu işin en önemli tarafı aracın düzgün kullanımı ve bakımlarının eksiksiz ve zamanında yapılmış olmasıdır.. zira haberlere konu olmuş bir hikayeye göre 1990 model honda accord'u olan bir amca aracını 1.600.000 km kullanabiliyorsa bunda en büyük pay kullanıcının bilinçli olması, düzgün kullanımı ve araç bakımının tam ve zamanında yapılmasıdır..
http://www.otomobil.com.tr/21-yilda-1-600-000-km-1990-honda-accord/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2014, 13:53:52 »
Maşallah diyelim bizim bu subaplarla bu kadar kilometre maalesef yapılmaz tabiki.subapları değiştirince lpg,ye uyumlu olanları taktırınca bu kilometrelere çıkılmaması imkansız değil.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler