veteriner hekim
olarak uzun yıllar özel sektörde çalıştım.simdi ise kamuda görevime devam ediyorum
veteriner hekimim
uzun süre özel sektörde çalıştım
3 yıldır balıkesirde gıda,tarım ve hayvancılık bakanlığında çalışıyorum
Siz bir topic açsanız, bizde evcil hayvanlarımızın sağlık sorunları hakkında size danışsak, çok güzel olur aslında
Siz bir topic açsanız, bizde evcil hayvanlarımızın sağlık sorunları hakkında size danışsak, çok güzel olur aslında 
Mesaj Birleştirildi: 27 Mar, 2014 23:25
sormak veya danışmak istediğin bir şey olursa bilgim kadar yardımcı olurum.
bilmediğim bir alansa hocalarımızdan yardım da alırız.
her zaman sorabilirsiniz arkadaşlar
zaten forumun amacı da bu değil mi?
Mesaj Birleştirildi: 27 Mar, 2014 23:25
sormak veya danışmak istediğin bir şey olursa bilgim kadar yardımcı olurum.
bilmediğim bir alansa hocalarımızdan yardım da alırız.
her zaman sorabilirsiniz arkadaşlar
zaten forumun amacı da bu değil mi?
çok teşekkür ederim, su kaplumbağası besliyorum ben, sanırım kırmızı yanak diye geçiyor. Araştırdığım kadarı ile, bu hayvanların ömrü 20-25 yıl kadar, ama petshoplarda, ve evlerde uygun olmayan yerlerde 5-6 ay içinde ölüp gidiyor hayvanlar. Ben onlar için bir akvaryum ve içine kurulanabilecekleri bir taş aldım, yaklaşık 28-30derece civarı sıcaklık sağlamaya çalışıyorum onlara. 1 tanesinin kabuğunda beyaz renkte soyulma gibi duran izler var, kabuk sertliğinde bir değişiklik yok , hayvanın genel davranışlarında da gözüme çarpan bir durum yok. Oldukça iştahlı ve neşeli, gölgeye saklanmayı seviyor. Ama kış uykusuna yatma belirti ve istekleri tarzı bir durumu yok. yarın resminide çekip paylaşabilirim. Acaba birşeyi eksik mi yapıyorum, veya kabuklarına özel bir bakım veya uygulamamı yapmam gerekir. Konu hakkında, ve diğer tavsiyeleriniz ile beni yönlendirirseniz mutlu olurum.
dedikleriniz çok doğru mahalesef biz hayvan bakmasını çok bilmiyoruz.
fotoğraf çekip yollarsanız daha iyi olur?
topik açma konusunda bende düşünmedim değil ama bu aralar fırsatım olmuyor
Mesaj Birleştirildi: 27 Mar, 2014 23:56
ama sizin sıkıntınız muhtemelen kullandığınız sudan
beyaz lekeler ve kabukta yumuşama ne kadar görmeden söylesemde büyük ihtimal mantar problemi
Mesaj Birleştirildi: 27 Mar, 2014 23:59
tabi beslenmeleride yeterli ve dengeli olmalıdır.neyse fotoğraf yollarsan daha iyi olur
Resimleri aşağıda bilginize sunuyorum. Su olarak, şebeke suyunu, kaynatıyorum, ondan sonra oda sıcaklığını düşürüyor, o şekilde de 5-6 saat bekliyorum. Akvaryumun temizliğini 3-4 günlük periyotlarda bir yapıyorum. 2 sini de aynı zamanda aldım. Biri diğerine göre ciddi oranda büyüdü. Aldıklarımda aynı büyüklükteydiler. İlk günlerde küçük olan, çok neşesiz ve uyuma eğilimindeydi, yemlerini değiştirdim.tetra nın Dr.Wu isimli yemine geçiş yaptım, sanırım kan kurdu içindekiler(ben karidese benzetiyorum) . Bu yeme geçtikten sonra, 2 kaplumbağada ciddi neşelendi, doyma iç güdüleri yok sanırım, ben kaplumbağa başı 5 adet veriyorum bu yemden, bunun üzerinede , 1 er tane yine tetranın reptomin isimli yeminden veriyorum. Muz sevdiklerini duydum, arada veriyorum, yiyorlar ama bilmiyorum doğrumu yapıyorum. Fotoları ekledim

Çok güzel. Bizde de vardı bir ara oğlum çok istemişti ama fazla yaşamadılar.
Çok güzel. Bizde de vardı bir ara oğlum çok istemişti ama fazla yaşamadılar.
Bende ilk satın aldığımda, plastik bir kapları vardı, petshoplarda ticari bakıyorlar işe, 3-4 ayda hayvanlar telef olsun umursamıyorlar. Bende araştırdıktan sonra hata yaptığımı anladım, 20yıl ömrü olan bir canlı, 3 ay yaşatılıyorsa günah abi, kendi çapımda hayvanları yaşatmaya çalışıyorum.
Hakan Bey mesleğiniz kutsal mesleklerden biri zira bu kainatta insanlar dışında yaşayan canlılar var ve bizim kadar hakları var
Hakan Bey mesleğiniz kutsal mesleklerden biri zira bu kainatta insanlar dışında yaşayan canlılar var ve bizim kadar hakları var
Mesaj Birleştirildi: 02 Nis, 2014 11:10
teşekkür ederim mehmet ali bey