herkese selamlar, 1.4 2013 corolla comfort aracın bakımını geçtiğimiz cumartesi yaptırdım fakat kafamı kurcalayan bir sorun var paylaşmak istiyorum...
ben motor yağını kendim götürdüm ve bagajda 4+1 lt olarak duruyordu. aracı bakıma götürdüler, bakımdan gelince bagaja baktım 1lt lik bidon hiç ellenmemiş, ben görmediklerini düşünerek servis kabuldeki arkadaşa durumu aktardım, servistekiler bizden tamamlamışlardır dedi fakat faturada belirtilen bişey yoktu, e tabi özel servis de böyle bir kıyak yapmaz, neyse ben bişey demedim ve ayrıldım, bugün müşteri memnuniyeti için aradılar ve puan vermemi istediler, ben bakım için 5 üzerinden 4 puan verince konuştuğum bayan epey bozuldu, ona da durumu anlattım, faturayı inceledi ve yağ eklenmemiş, eklenmiş olsa faturada görünürdü dedi ama emin olmak için beni bakımı yapan ustayla görüştürdü, İŞİN ÖZÜ ŞİMDİ GELİYOR : bu usta bana dizel partiküllü araçlara 4 lt den fazla yağın konmayacağını, yağın buharlaşacağını vs bişeyler anlattı, açıkçası ben yağ miktarının dışında söylediklerinden bişey anlamadım, kitapçıkta 4,3 lt konması gerekiyor dedim ama o ısrarla dizel partiküllü araçlara bu kadar koyuyoruz dedi, anlıyacağınız kafam çok karıştı,
1- ustanın dediği doğru mu?
2- eğer eksik koydularsa 300 ml. eksiklik sıkıntı çıkarır mı?
3- yağ koyup koymadıklarını nasıl anlayabilirim? çünkü eklemedilerse bendeki 1 lt den eklemek istiyorum ama ekleyip de eklemedik diyorlarsa ve ben de eklersem sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum.
şimdiden teşekkürler...