Gönderen Konu: 1.4 dizel partiküllü araç yağ miktarı  (Okunma sayısı 11951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '13
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
1.4 dizel partiküllü araç yağ miktarı
« : Mart 31, 2014, 18:21:28 »
herkese selamlar, 1.4 2013 corolla comfort aracın bakımını geçtiğimiz cumartesi yaptırdım fakat kafamı kurcalayan bir sorun var paylaşmak istiyorum...
ben motor yağını kendim götürdüm ve bagajda 4+1 lt olarak duruyordu. aracı bakıma götürdüler, bakımdan gelince bagaja baktım 1lt lik bidon hiç ellenmemiş, ben görmediklerini düşünerek servis kabuldeki arkadaşa durumu aktardım, servistekiler bizden tamamlamışlardır dedi fakat faturada belirtilen bişey yoktu, e tabi özel servis de böyle bir kıyak yapmaz, neyse ben bişey demedim ve ayrıldım, bugün müşteri memnuniyeti için aradılar ve puan vermemi istediler, ben bakım için 5 üzerinden 4 puan verince konuştuğum bayan epey bozuldu, ona da durumu anlattım, faturayı inceledi ve yağ eklenmemiş, eklenmiş olsa faturada görünürdü dedi ama emin olmak için beni bakımı yapan ustayla görüştürdü, İŞİN ÖZÜ ŞİMDİ GELİYOR : bu usta bana dizel partiküllü araçlara 4 lt den fazla yağın konmayacağını, yağın buharlaşacağını vs bişeyler anlattı, açıkçası ben yağ miktarının dışında söylediklerinden bişey anlamadım, kitapçıkta 4,3 lt konması gerekiyor dedim ama o ısrarla dizel partiküllü araçlara bu kadar koyuyoruz dedi, anlıyacağınız kafam çok karıştı,
1- ustanın dediği doğru mu?
2- eğer eksik koydularsa 300 ml. eksiklik sıkıntı çıkarır mı?
3- yağ koyup koymadıklarını nasıl anlayabilirim? çünkü eklemedilerse bendeki 1 lt den eklemek istiyorum ama ekleyip de eklemedik diyorlarsa ve ben de eklersem sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum.

şimdiden teşekkürler...
GÖZTEPE GK
2013 Toyota Corolla d 4d comfort

Toyota Club Türkiye

1.4 dizel partiküllü araç yağ miktarı
« : Mart 31, 2014, 18:21:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RED
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.4 dizel partiküllü araç yağ miktarı
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2014, 19:12:02 »
gerçekten havada askıda kalan bi konu.bende tüm bakımlarımda bununla karşılaşıyorum..orjinal yağın üzerine kendi dükkanindan acık yagı koyuyor.300 yada 400 ml yag orijinal yagı bozar mı acaba diye düşünüyorum.
xxx red xxx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2014, 19:27:08 »
gerçekten havada askıda kalan bi konu.bende tüm bakımlarımda bununla karşılaşıyorum..orjinal yağın üzerine kendi dükkanindan acık yagı koyuyor.300 yada 400 ml yag orijinal yagı bozar mı acaba diye düşünüyorum.
tabi eğer ekledilerse bu da soru işareti ama servis eklenmedi ve eklenmez diyor, dizel partiküllü araca 4 lt yağ konulur diyor, benim kafamı karıştıran bu
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2014, 20:36:12 »
Ayhan bey yapacağınız çok basit yağ çubuğunu çekin bakın seviye üst noktada ise sorun yok.  Eğer üst noktanın hafif altında ise isterseniz ekleyin ama seviyenin üst noktadan hafif aşağıda olmasının bir sakıncası yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2014, 20:38:16 »
Ayhan bey yapacağınız çok basit yağ çubuğunu çekin bakın seviye üst noktada ise sorun yok.  Eğer üst noktanın hafif altında ise isterseniz ekleyin ama seviyenin üst noktadan hafif aşağıda olmasının bir sakıncası yok .
teşekkür ederim, peki ustanın söylediği ne derece doğru, bilginiz var mı?
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2014, 20:40:49 »
kitapçıkta 3.9 litre yağ kapasitesi vardır yazıyor.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 corolla d-4d
  • 14 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2014, 20:43:31 »
teşekkürler, o zaman sıkıntı yok, ben de adama kitapçıkta 4.3 lt yazıyor diye ısrar ettim, demek aklımda yanlış kalmış

Mesaj Birleştirildi: Nisan 01, 2014, 16:21:59

şimdi arabadan kitapçığı aldım ve bakıyorum ama söylediğiniz rakamı göremedim, acaba kitapçığın kaçıncı sayfasında yazıyor bu bilgi
GÖZTEPE GK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2014, 21:41:33 »
araç yağ filtresi dahil 4.3 dür.yağ filtresi değişti ise usta tam boşaltmamış olabilir.başka açıklaması yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2014, 22:33:17 »
araç yağ filtresi dahil 4.3 dür.yağ filtresi değişti ise usta tam boşaltmamış olabilir.başka açıklaması yoktur.

Tabi ki baska aciklamasi vardir, partikul filresi olmayan NDE150 araclarda yag miktari 4.3lt. ,partikul filtresi olan NDE150 araclarda ise 3.9lt.

Yeni nesil araclarda filtresiz yag degisimi gibi bir bakim uygulamasi olmadigindan iki ayri miktar gibi bir durum soz konusu degil.