Gönderen Konu: alterpower nedir?  (Okunma sayısı 1643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
alterpower nedir?
« : Ekim 09, 2008, 12:50:33 »
Alternatör aracınızın aküsünü şarj etmeye yarayan cihazdır. Motorunuz çalıştığı sürece alternatör sürekli akünüzü şarj eder, bu şarj sırasında da belli bir miktar güç sürekli alternatör'e harcanır.

Alterpower Nedir ?

Alterpower, sizin güce ihtiyacınız olduğu anlarda alternatör bağlantısını devreden çıkartarak motorunuzdan çalınan 2 ila 6bg gücü tekrar size kazandırtan bir sistemdir.

Alterpower Nasıl Çalışır ?

Gaz pedalına %75'ten fazla bastığınız zamanlarda Alterpower iş başına geçer ve alternatör bağlantısını devreden çıkartır, bu sayede motorunuz aküyü şarj etmesi için alternatöre enerji sağlamak zorunda kalmaz, bu da alternatörün çalışması için gerekli olan gücü sizin kullanımınıza açar.

Peki Bu Arada Akü Şarj Edilmeyince Ne Olur ?

Alterpower sadece sizin anlık güç ihtiyaçlarınızı karşılamak için üretilmiş bir cihazdır, bu nedenle sadece gaza %75'ten daha fazla bastığınız zamanlarda çalışır. Siz şehiriçi trafiğindeyken, uzun yolda sabit hızda seyahat ediyorken, yani performansa ihtiyaç duymuyorken alternatörünüz sürekli devrede kalır ve akünüzü şarj etmeyi sürdürür, ta ki siz yeri geldiğinde gaz pedalına sonuna kadar basarsınız, işte o anda Alterpower devreye girer ve size ekstra bir güç kazandırır.

Sistemin Güvenliği

Dolu bir akü yaklaşık 20 dakika boyunca şarj edilmeden görevini sürdürebilir, ancak akünüzde herhangi bir sebepten dolayı güç düşüklüğü yaşandığı zaman (siz tam gaz yapsanız bile) Alterpower otomatik olarak devreden çıkarak sistemin tekrar aküyü şarj etmesini sağlar. Yani Alterpower'de her türlü güvenlik düşünülmüştür, tamamen elektronik olarak akünün yük miktarı gözlenerek gerekli durumlarda şarj etme işlemi devam ettirilebilir.

Alterpower Ne Kadar Güç Kazandırır ?

Farklı araçlarda farklı kapasitelerde alternatörler bulunmaktadır, eski otomobillerde düşük kapasiteli alternatörler bulunduğu gibi, donanımı yüksek elektrik ihtiyacı fazla yeni otomobillerde daha yüksek kapasitede alternatörler bulunmaktadır.
Aracınızın yapısına göre Alterpower 2 ila 6bg arasında ekstra güç sağlar. Yeni nesil otomobillerde yaklaşık 3-4bg güç artışı görülmektedir.

Kaynak : http://www.bestservis.com/digerurunler/alterpower/alterpower.htm

Toyota Club Türkiye

alterpower nedir?
« : Ekim 09, 2008, 12:50:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: alterpower nedir?
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2008, 12:51:31 »
dün aklıma geldi bugün araştırdım yapmışlar bile.yine geç kaldım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2008, 14:34:15 »
  :) Bu bayadır olan bir sistem. Ayrıca kimi araçlar sıkışık trafikte stop etme ve gaza basılınca çalışma özelliğine de sahip yakıt ekonomisi için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2008, 16:15:19 »
evet stop edip gaza basıldığında çalışanı duymuştum;yanılmıyorsam vw lupo daydı.ancak bunu yeni duydum.üstelik tamda ben keşfedecekken :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2008, 18:31:33 »
  Motor üretiminde yeni yol bence her aksa ayrı motor olabilir gelecekte ki bununda çalışmaları var uzun zamandır. Aslında bu ve benzeri bir çok çalışma daha 1900 lerin ortalarında yapılmış ancak yeterli yan sanayi vb. destek olmadığından yeterli şekilde geliştirilememiştir. Zamanı geldikçe ve ortam müsait oldukça teknolojiler de yavaş yavaş piyasaya çıkarılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2008, 18:53:47 »
BMW yeni motorlarında bunu kullanıyor, akünün şarjını da kontrol ederek sadece frenleme, boş vites gibi durumlarda şarj dinamosunu çalıştırıyor, ayrıca benzin de tasarruf ediyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2008, 19:50:28 »
 Bu sistemde sürekli yeni bir akü kullanmak gerekir. Yani madem ki sürekli alternatör devreden çıkıp aracın bütün ateşleme ve elektronik aksamını akü beseleyecekse; buna her akü dayanamaz. Günümüzde her silindir için bir ateşleme bobini kullanılan motolarların çoğunlukta olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bobinleri beslemenin sadece akü için zor olduğunu, birde aracın diğer elektornik aksamlarının da far, kalorifer, müzik tesisatı gibi...
 Yani sürekli tam şarjlı durumda bi akü kullanmak gerekir ki; bunun için de 6 ayda bir akü değiştirmek icap eder bence...
 Aksi halde yakıt tasarrufu beklerken yetersiz ateşlemeden dolayı yakıt sarfiyatı ile karşılaşabilirsiniz.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2008, 10:42:39 »
aslında benim bu sistemden beklentim yakıt tasarrufundan çok performansa yönelik. 2-3 hp kadar kazanç sağlanırmı oda muamma tabiki.enazından verim daha yukarılara çekilmiş olacak.2-3 hp hızlanma değerleri aynı olan araçlar arasında fark yaratmaya yardımcı olur.
enazından insanın bakış açısını genişletebiliyor bu tarz sistemler.

bmw nin yeni araçlarında frene basıldığında oluşan enerjiyi akünün beslenmesinde kulanıldığını okumuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2008, 11:13:52 »
 Eğer dediğim gibi sürekli yeni ve tam şarjlı bi akü kullanılmadığında güç kazancına değil güç kaybına sebep oluşacağını düşünüyorum ben. Çünkü akü ateşleme sistemini iyi besleyemeyecek ve iyi bir yanma oluşmayacak. Bu da motordan güç kaybına neden olacaktır.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Temmuz 22, 2012, 13:36:25 »
Bu sistem şuan rav-4 lerde mevcut zaten var.Akü dolu iken şarjı otomatik sistem kesiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #10 : Temmuz 22, 2012, 13:55:46 »
bir de fabrika üretiminden blow off taksalar keşke
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 22, 2012, 20:09:06 »
dün aklıma geldi bugün araştırdım yapmışlar bile.yine geç kaldım :D

serefsizim aklima gelmisti (vizontele gibi oldu)  :)