Gönderen Konu: ARKADAŞLAR ÖNEMLİ..!  (Okunma sayısı 1479 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • CorollAşk'tır..!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '10
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
ARKADAŞLAR ÖNEMLİ..!
« : Mart 30, 2014, 12:10:47 »
arkadaşlar iyi günler.facede muharrem gökçe diye bir şahıs var. arkadaşın ortak arkadaşıymış. sözde beyefendi araçlardan çok iyi anlıyormuş. benim arkadaşım muharrem beye 2010 1.4 D-4D aracı sorduğunda konuşmaları:
ARKADAŞIM:arkadaşlarımda 2010 corolla var D-4D . hiç kullandınız mı yorumunuz nedir demiş.
MUHARREM BEY:çok tavsiye etmiyorum. makyajsızlardayağ yakma problemi var.tüketim makul ama performans iyi değil. Kkalkışı hantal. aynı güçte astra al en azından 1.3 motor vergi avantajı var.
dizel arabanın son hızı çok iyi olmaz.deviri kısadır.tork ile yürür. benzinli araç devri geniş ve yaygındır.akıcı şekilde hızlanır...

arkadaşlar ben bu konuşmada corollayı aşağılama görüyorum ve çok sinirimi bozdu...

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2014, 12:47:39
ben deminden beri arkadasla konustum. artik bir ara kavga etme noktasina kadar geldik. terbiyesiz terbiyesiz konusmalari var. yok iste ben yanima japon araba seven birini daha bulacakmisimda birbirimizi pohpohlayayacakmisiz fln. terbiyesiz sonra hemen engellemis. arkadaslar bu olaya bi el atalim ogretelim suna toyotanin ne demek oldugunu
2010 Toyota Corolla 1.4 D-4D Elegant <3

Toyota Club Türkiye

ARKADAŞLAR ÖNEMLİ..!
« : Mart 30, 2014, 12:10:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: ARKADAŞLAR ÖNEMLİ..!
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2014, 13:44:21 »
önemsizz bu konu.
canınızı sıktığınıza değmez
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2014, 14:15:35 »
önemli, başlığını görünce böyle bir durumun olacağını tahmin etmemiştim :) daha ciddi bir sorun var zannetmiştim.
konuya gelince, herkesin kendine göre beğenisi, bilgisi, zevki var. adam japon arabalarını beğenmiyor, kötülüyor diye kendinize bu kadar dert etmemelisiniz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2014, 14:27:41 »
Ben de birşey var zannetmiştim. Bu kadar dert ediyorsan ve seni huzursuz ettiyse adamı hayatından sil bir daha da görüşme..
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2014, 14:51:24 »
Burak taktığın şeye bak allah aşkına. Zevkler renkler yahuboşver takma eskişehirdeyse o da gelsin bi tanışalım konuşalım buluşalım bir fotoğraf çekimi yapalım birbirinizi kırdığınıza değmez araba ortamı aynı markadan değil kafanın uyuştuğu kişilerle toplanıp geyik yapmaktır en azından benim sevdiğim yanı bu her arabadan konuşursun hepsinin artısı eksisi vardır.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2014, 15:23:45 »
Burak selam,

Öncelikle ilk mesajındaki büyük harfleri küçük harfe dönüştürmeni rica edeceğim. Aksi taktirde önce konuyu kilitleyip sonrada tamamen kaldırmam gerekecek.

İkinci olarak bir abi tavsiyesinde bulunacağım. Yaşının gençliği ve bu nedenle heyecanını anlayabiliyorum lakin böyle bir olay için sinirlenip kendini veya çevrendeki insanları germeye gerek yok. Hepimiz zamanında farklı araçlar kullanmış olabiliriz ve kullandığımız dönemlerde kendi arabalarımızı diğer arabalardan daha üstün görmüş olabiliriz. Bu örnekteki arkadaşın durumu da bu olabilir çok takılmaya gerek yok. Ben senin yerinde olsam sinirleneceğime hem kendi bilgim ile hem de gerekirse forumdan yardım alarak onun yanlışlarını ona öğretmeye çalışırdım ;)

Öncelikle sen kendi aracının keyfini çıkart, gerisini boşver.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aracım yok diyemem. RC Model HPI BULLET 3.0cc 4WD
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2014, 17:01:38 »
:D sakin ol şampiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2014, 17:26:15 »
Ben bir japon fanatiği ve Toyota sempatizanı olarak söyleyebilirimki, o yorumu yazan kişi tamamiyle haklı, yağ yakma sorunun dan çok kişi muzdarip, 1.4 90hp dizel, 1200+ kg bir araçtan performans beklemek ne kadar doğru ?, Benzinli aracın, kullanım zevkinin daha iyi olduğu konusunda da sonuna kadar haklı. Empati kurmak, objektif bakmak lazım hususlara, ve şunu da unutmamak gerekir ki herkesin görüşüne saygı duyulmalı. Adam zaten, sert bir dille yazmamış, kendi algılarına göre yorumlamış.
Bir chery kullanıcısı, bir rolls royce u , çok kullanışsız ve gereksiz bulabilir, bir rolls royce kullanıcısıda, chery e bineceğime, bisiklete binerim diyebilir. Her otomobilin, kendine göre eksi ve artıları var, tamamen kullanıcıların beklentileriyle alakalı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • CorollAşk'tır..!!
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2014, 17:47:44 »
önemsizz bu konu.
canınızı sıktığınıza değmez
ya tabiki değmez ama terbiyesiz herifin teki ve bana arabamı kötülüyo ya. hayır kötülenecek bir araç olsa neyse.. :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2014, 17:50:21
Burak taktığın şeye bak allah aşkına. Zevkler renkler yahuboşver takma eskişehirdeyse o da gelsin bi tanışalım konuşalım buluşalım bir fotoğraf çekimi yapalım birbirinizi kırdığınıza değmez araba ortamı aynı markadan değil kafanın uyuştuğu kişilerle toplanıp geyik yapmaktır en azından benim sevdiğim yanı bu her arabadan konuşursun hepsinin artısı eksisi vardır.
ya gerçekten hiç gerek yok gelmesine fln yani. biz bize yeteriz :) tabiki de her arabanın + sı - si vardır ama bu adama göre corollanın hep - si var :D benim canımı sıkan şey de bu zaten. neymiş efendim gitmezmiş 200 ü geçmezmiş :D bide donanımhaber de araba editörü mü ne :D

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2014, 18:00:22
Burak selam,

Öncelikle ilk mesajındaki büyük harfleri küçük harfe dönüştürmeni rica edeceğim. Aksi taktirde önce konuyu kilitleyip sonrada tamamen kaldırmam gerekecek.

İkinci olarak bir abi tavsiyesinde bulunacağım. Yaşının gençliği ve bu nedenle heyecanını anlayabiliyorum lakin böyle bir olay için sinirlenip kendini veya çevrendeki insanları germeye gerek yok. Hepimiz zamanında farklı araçlar kullanmış olabiliriz ve kullandığımız dönemlerde kendi arabalarımızı diğer arabalardan daha üstün görmüş olabiliriz. Bu örnekteki arkadaşın durumu da bu olabilir çok takılmaya gerek yok. Ben senin yerinde olsam sinirleneceğime hem kendi bilgim ile hem de gerekirse forumdan yardım alarak onun yanlışlarını ona öğretmeye çalışırdım ;)

Öncelikle sen kendi aracının keyfini çıkart, gerisini boşver.
ali bey kusura bakmayın o sinirle büyük harfle yazmışım.arkadaş donanımhaberde araba editörüymüş galiba. o yüzen çok biliyomuş yani :) ya gerçekten çok fazla eksiklerini yakalarım onunda. bide çocuk gib terbiyesiz terbiyesiz sen kendine bir tane japon yalakası daha bul birbirinizi pohpohlarsınız iyi günler yazıp çocuk gibi engel atmış ya :) hayır fake hesap açıcam yanlış olucak. neyse büyüklük bnde kalsın :)ya dediğim gibi kimseye aracımı kanıtlama gibi bi özentim yok ben kendi aracımı biliyorum. toyotadan vazgeçilmez :) bana gitmez o araba diyor ya :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2014, 18:01:23
:D sakin ol şampiyon
:)

Mesaj Birleştirildi: Mart 30, 2014, 18:06:02
Ben bir japon fanatiği ve Toyota sempatizanı olarak söyleyebilirimki, o yorumu yazan kişi tamamiyle haklı, yağ yakma sorunun dan çok kişi muzdarip, 1.4 90hp dizel, 1200+ kg bir araçtan performans beklemek ne kadar doğru ?, Benzinli aracın, kullanım zevkinin daha iyi olduğu konusunda da sonuna kadar haklı. Empati kurmak, objektif bakmak lazım hususlara, ve şunu da unutmamak gerekir ki herkesin görüşüne saygı duyulmalı. Adam zaten, sert bir dille yazmamış, kendi algılarına göre yorumlamış.
Bir chery kullanıcısı, bir rolls royce u , çok kullanışsız ve gereksiz bulabilir, bir rolls royce kullanıcısıda, chery e bineceğime, bisiklete binerim diyebilir. Her otomobilin, kendine göre eksi ve artıları var, tamamen kullanıcıların beklentileriyle alakalı.
pardon da siz performans derken ne kadar performanstan söz ediyosun acaba alper abi.?benim aracımda yağ yakma problemide fln yok yani.bnm için performans olarak 210-220 yetiyor gerçekten.işte zevkler tartışılmaz. bende o dizel arabadaki turbonun asıldığını hissettirmesini çok seviyorum :) ve ben onun görüşüne saygı duydum kötülemedim ztn alper abi. sadece bnde kendi görüşümü yazdım ve o da daha sonra 'iyi madem sen kendine bir japon yalakası bul onunla birbirinizi pohpohlarsınız dedi' ve daha sonra çocuk gibi engelledi :) her arabanın tabiki de eksileri artıları var. ama ona göre corolla tamamen eksi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 30, 2014, 18:09:03 »
Corollanin dizelinden performans beklenmemeli zaten ki kiyaslanicaksada 1.6 sı çogu arabaya kafa tutar e12 corolla sahibi olarak kalkişta çogu firansız arabasindan daha iyi  bu tür polemiklere gerek yok bence herkesin bilgisi kendisine
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • CorollAşk'tır..!!
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 30, 2014, 18:14:21 »
Corollanin dizelinden performans beklenmemeli zaten ki kiyaslanicaksada 1.6 sı çogu arabaya kafa tutar e12 corolla sahibi olarak kalkişta çogu firansız arabasindan daha iyi  bu tür polemiklere gerek yok bence herkesin bilgisi kendisine
peki size birşey soracağım aracınız benzinli herhalde. en son gördüğünüz hız kaçtı acaba ?.bakın bende kalkışta fln birşey demiyorum kalkışta fln benzinli çok rahat geçer ama dizel araba toparladım mı ondan niye performans beklemeyesin. bna performans olarak 210-220 yetiyor gerçekten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2014, 18:24:40 »
Diyorum ya kardeşim bu kişilerin beklentisiyle orantılı, ama şöyle söyleyebilirimki, honda ve renaultun dizel motorları yakın hacimlerde ama daha performanslı, yağ yakma sorunu tabiki bütün araçlarda olmayabilir, ama bundan muzdarip olan çok kardeşimiz abimiz var. Performans dediğim gibi tamamen beklentilerle alakalı, ama dizel versiyon bir aracın, aynı serideki benzinli versiyonuna yakın bir performans vermesi gereklidir bence. Bunun yanında, sınıfındaki en masrafsız, sorunsuz araç bence.
Karşıdaki ayıp etmiş, terbiyesini bozmuş, onunla tartışmak sana yakışmaz, kayle alma kardeşim. Görüşler zıtlaşabilir ama, gereksiz hırslanmamak lazım, arabadır sonuçta.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • CorollAşk'tır..!!
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 30, 2014, 18:26:58 »
Diyorum ya kardeşim bu kişilerin beklentisiyle orantılı, ama şöyle söyleyebilirimki, honda ve renaultun dizel motorları yakın hacimlerde ama daha performanslı, yağ yakma sorunu tabiki bütün araçlarda olmayabilir, ama bundan muzdarip olan çok kardeşimiz abimiz var. Performans dediğim gibi tamamen beklentilerle alakalı, ama dizel versiyon bir aracın, aynı serideki benzinli versiyonuna yakın bir performans vermesi gereklidir bence. Bunun yanında, sınıfındaki en masrafsız, sorunsuz araç bence.
Karşıdaki ayıp etmiş, terbiyesini bozmuş, onunla tartışmak sana yakışmaz, kayle alma kardeşim. Görüşler zıtlaşabilir ama, gereksiz hırslanmamak lazım, arabadır sonuçta.
tamamdır alper abi :) zaten tartışmaya gerek yok yani onunla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 30, 2014, 20:07:46 »
önemli dediğin bu mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2014, 14:32:53 »
bir daha yüksek hızı gösteren rakamlar kullanırsanız hepinizi eşek sudan gelene kadar döverim....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."