0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1 nisan itibariyle çıkarabilirsiniz.[/quotamam teşekkürler 1 nisandan sonra çıkardıktan sonra polis çevirse bile bir problem olmaz değil mi ? yürürlülükte de 1 nisan yazıyodur heralde
zaten uygulanmadı bu yıl
Zaten tüm ülkede böyle bir uygulama çok saçma , uygulansa şimdi bodrumda kışın kar yağmaz genelde yagmur oda subat basında azalarak biter hatta sizin bahsettiğiniz çıkarabilme tarihi 1 nisanda denize bile girebilirsiniz . Havanın 25-30 derecelerı bulduğu oluyor ocak ayında bile ama babama şirketin verdiği araçta filo kiralamalarda(jetta , focus , linea vs araçlar bunlar ) yani yasadan dolayı kış lastiği var . Hani kar yağışı sık olan soğuk bölgelerde mantıklı bir uygulama ama bu yasanın daha çok geliştirilmesi düzenlenmesi lazım bence .
evet haklısınız da işte. ben eskişehirde oturduğum için takmak zordundaydım taktık ama ne zaman çıkaracağımızı nilmiyorduk öğrendik 1 nisanmış ya korkuyorum açıkçası çıkarmaya. şimdi çıkarırsın. biraz titiz bir polis denk gelir sana kışl astiği olmadığı için , daha kış lastiğini çıkmasına süre var deyip ceza keser.. hiçbir şey de diyemezsin .lastikler evdemi diyeceksin sanki o yüzden sorayım dedim. yarın çıkattırma zamanı gelmiş oluyor o zmn
Bugün daha ayın 29'u çok şanssız biriyseniz bu hafta sonunu da geçirin ne olur ne olmaz.
evet haklısınız da artık bu hafa şehirdışına çıkmayacağım . o yüzden şehiriçinde birşey olmaz heralde
Şehir içinde de olabilir, sonuçta ayrımı yok bu kanunun
Yani bu zamanda bunu yazcak olan polis sana ne yapar ne eder bi ceza yazar yani sen rahat ol çıkar gitsin
Ben bugün kışlıkları söktürdüm yazlıklara geçtim Yazlık lastiklerim 2010-34 haftaya ait diş derinliği 6,8mm çıktı lastikçi sertleşmiş ama bu sene idare eder seneye değiştir ama dedi
Bana da çok teknik geldi "bu lastik sertleşmiş" yorumu. Lastik elbet ki de zamanla sertleşir, gerçi aşınmaya göre bunun önüne geçen teknolojiler de var. Doğru da söyleniyor olabilir ama ne kadar sertleştiğini nasıl söylüyorlar, insan merak ediyor.
Hocam zaten tüm ülkede değil belirli illerde zorunlu kış lastiği bu kısımda ya sizin ya da benim kaçırdığım bir nokta oldu sanırım
Bilindiği gibi, sertleşen madde çatlamaya daha müsait.Yumuşak hamurlu olsa dahi sonuçta birkaç yıl sonra sertleşme kaçınılmaz, ilk olarak janta yakın olan bölgelerde kılcal çatlaklar oluşuyor ve yaklaşık 1 yıl sonra yanağın neredeyse tamamını kaplıyor. Bu görüntü o lastiğin artık sertleşmeye başladığı anlamına geliyor.