Gönderen Konu: Dikkat taş düşebilir!!!  (Okunma sayısı 2405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikkat taş düşebilir!!!
« Yanıtla #20 : Mart 27, 2014, 10:01:36 »
Konunun tümünü dikkatlice okudum ve hatta bazı yerleri iki defa okudum.Sonuç Ali yöneticimle yanı fikirdeyim konuyu kilitlemeye gerek yok ancak dil gittikçe argo ya ve hatta küfüre doru gitmiş.Bu nokta önemli.Lutfen biraz sakin olup tepkileri daha sonra dile getirelim.
Mahkeme kurup şu haklı bu haksız diyecek halimiz yok ama çok net olan bir şey var oda ETNİK köken konusunda kimsenin saldırısı olmamış. Bu konuyu burada kapatalım .

Dönelim asıl konuya
Özellikle İstanbul-İzmit arası ile Adana-Mersin arasındaki bölgede otoyol ciddi tehlikeler barındırıyor. İstanbul -İzmit arasındaki bölgede uzaktan tespit edilen araçların camlarına yumurta veya benzer etkiyi yaratacak sıvı ihtiva eden torbalar atılıyor. Cisim cama çarpınca silecekler otomatik ise devreye giriyor.Görüş kapandığı için sürücü durmak zorunda kalıyor.Sonrasında ide bildiğiniz adi soygun gerçekleşiyor.

Adana-Mersin arasındaki bölgede ise Yola kadınlar çıkıyor. Yine yöntem aynı sadece burada cama cisim atma yok. Uzakta duran biri yalnız seyahat eden sürücüyü belirliyor ve ilerdekilere haber veriyor. İleride alımlı bir bayan yola çıkıyor. Sürücü durunca kapı açık şekilde yanına oturarak onu oyalıyor. Bu sırada saklanmış bir kaç bayan etrafı sarıyor. Bir anda arabada arkada koltuk doluyor dikkat dağınıklığı sırasında ortada olan her şey çalınıyor. Sürücü durumu fark edip araçtan inerse asıl o zaman kıyamet kopuyor. Arka cebinde olan cüzdan telefon uçuyor. Burada saklanmış erkekler şiddet durumunda devreye giriyor ve sonu cidden ölüme kadar giden olaya dönüşüyor.

Bu ve bezen kayıtlar jandarma ve polisin arşivinde bol bol var. İlginç olan ise hala o bölgede insanlar soyulmaya devam ediliyor.

Bu arada bende Adana otogarda soyuldum. Olay şöyle oldu. Kişi beni önceden takip etmiş. Cüzdanı arka cepte taşıdığımı tespit etmiş. Ben bilet almak için sıra beklerken cüzdanımın alındığını fark ettim ve geri dirsek vurup ardından tekme ile adamı düşürdüm. Adam düştü düşmesine ama adam feryat figan bağırmaya başladı. Polis geldi, tabi etraf anında baya kalabalıklaştı. Karakola gittik ve adam BENDEN şikayetçi oldu. Güler misin ağlar mısın? Poliste soyuldum filan deyince adam isyanlarda. Olur mu öyle şey buyurun arayın dedi, asıl o bana sebepsiz saldırdı demez mi. Adam hücrede cidden arandı ve ben şahit oldum buna. Tabi bir şey çıkmadı.
Olay şöyle olmuş. Önce beni tespit etmişler; sonra iki kişi benim arkamdan gelip, öndeki kişi cüzdanı alıp, arkadakine veriyor. Arkadaki tabi sessizce vınlıyor. Ben arkamdakine saldırınca ise sonuç bu.
Karakolda polisle uzun sohbetimiz oldu. Hatta biri bana şahsi telefonunu kullandırdı ki dönüş için para istedim.
Finalde karakol amirinin bana cevabı "Şükür et bıçaklanmamışsın. Buradan çıkınca otogara gitme dayak yemen çokk büyük olası. Ben YUSUF la :)))))))) birlikte taxi tutup havaalanına gittim ve İstanbul'a döndüm

Buradan Adanalılar hırsızdır gibi bir çıkarımda bulunan olursa aklından şüphe ederim zira bu durumda saatte bir kişi yaralanan yada ölen New york u haritadan silmek gerekir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 27, 2014, 10:01:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 27, 2014, 10:11:51 »
Çok iyide olsa, çok kötüde olsa, olan olayların etnik guruplara bağlanması yanlıştır.
Tek gerçek vardır, Çalışan derslerinde başarılı olur, Çalışan daha çok para kazanır gibi.

Amerikada ve İngilterede, Zenci kelimesi yasaklanmıştır.
Evet, hani yasaklarla özgürlükler kısıtlanamaz, diktatörlük olur falan deniyor ya, işte özgürlüğü ve demokrasiyi tesis etmenin tek yolu özgürlüklerin sınırlandırılmasındadır.

Bugün en demokratik olarak kabul edilen ülkelerdeki demokrasi bizim ülkemizin demokrasisi yanında gariban kalıyor, hatta o ülkeler için "diktatörlükle yönetiliyor" desek kimse karşı çıkmaz.

Artık birbirimizin dini ve etnik kültürü ile uğraşmayı bırakmamızın zamanı geldi,
İnsanları farklı özellikleri ile kabullenmeli ve dost olmalıyız.

Bakın ve inceleyin;
Dünyada, sayıları 10 milyonların üzerinde olup, farklı dinlerden, farklı mezheplerden, farklı etnik gruplardan insanların bir arada binlerce yıl yaşamış, ülkemizden başka bir ülke varmıdır?

Evet, vardır.
Çin
Yalnız orada bize göre farklı bir sistem vardır. Adına komünizm, diğer ismiyle faşizm yada son günlerde popüler olan diktatörlük denen sistem vardır. Tabii diktatörlükte isim anlamı olarak tek kişi varmış gibi görünsede aslında sistem diğerleriyle herzaman aynı olmuştur.
Çinde yaşadığım için orayı iyi bilirim, o nedenle ülkemi iyi analiz edebiliyorum :)

Çeşitliliğimizin değerini bir an evvel öğrenmemiz gerekiyor.
Konuşurken ve özellikle yazarken daha değişik ve yerinde kelimeler kullanmalıyız ki sonradan "ben şöyle demek istemiştim" olmasın.
Hata yapılabilir ama iyi niyetlilik globaldir yani dünya milletlerinde de aynıdır,

İyi niyeti göstermek için farklı lisan ve din bilgisine ihtiyaç yoktur.

Lütfen "Algıda Seçicilik" konusunu internetten biraz araştırınız.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 27, 2014, 12:32:09 »
Nuri bey kusura bakmayın ama her 2 yorumu okudum. Serzenizte tek kürt lafı geçmemişken neden bu kadar uzerinize alındınız anlamadım. Bir sıkıntınız mı var yoksa ortalığı mı karıştırmak istiyor sunuz. Bu yurt herkese yeter merak etmeyin ama haberdekini yapan kürt çocuğu değil o.p çocuğudur. Böyle bir durumda kaza yapmak ve bununda canlara mal olması içten bile değildir

Şimdi bu soruya iki sayfa cevap yazardım ama belliki bu hamur çok su götürecek o yüzden en iyisi artık uzatmamak (bu arada tebrik ederim meselenin sebebini nokta atışı bildiniz amacım ortalığı karıştırmaktı :))
Arkadaşın kendisi bile yazdığı şeyin ne anlama geldiğini ısrarla açıklamazken ve aynı cümleyi tekrar tekrar yazarken arkasından elli kişi bence şunu kastetti bence bunu kastetti deyip meal yapıyor (o da ilginç)...Ben bile en başta amacınız nedir dedim...bu tarz üstü örtülü göndermeler çok yapılıyor dedim vs. vs... herneyse daha fazla yazasım da yok...sağlıcakla kalın... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 27, 2014, 13:12:53 »
Şimdi bu soruya iki sayfa cevap yazardım ama belliki bu hamur çok su götürecek o yüzden en iyisi artık uzatmamak (bu arada tebrik ederim meselenin sebebini nokta atışı bildiniz amacım ortalığı karıştırmaktı :))
Arkadaşın kendisi bile yazdığı şeyin ne anlama geldiğini ısrarla açıklamazken ve aynı cümleyi tekrar tekrar yazarken arkasından elli kişi bence şunu kastetti bence bunu kastetti deyip meal yapıyor (o da ilginç)...Ben bile en başta amacınız nedir dedim...bu tarz üstü örtülü göndermeler çok yapılıyor dedim vs. vs... herneyse daha fazla yazasım da yok...sağlıcakla kalın... 
Nuri bey lütfen bu konuyu daha fazla uzatmayalım. Zira ne size direkt olarak bir hakaret nede Kürt halkına karşı bir ima var.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 27, 2014, 13:40:51 »
Ben de doğuluyum ama üstüme alınmadım.... ha keza bu forumda argo ve küfür kullanılmasını da (her ne konuda olursa olsun) hoş karşılamıyorum....

Birisi aslında bu taşı atanlara apaçık küfür etmek istemiş ama kendince sansürlemiş... Bu sansürün sonucunda bir diğer üyemiz ise alınganlık yapmış ve konuyu bambaşka şekilde algılamış (bu da onun argo bilmediğini efendi bir insan olduğunu gösteriyor aslında :) bkz: çıktığı yere geri göndermek... Bu tamlamayı da ben çok iyi anladığıma göre bildiğin terbiyesiz edepsiz ben oluyorum buyur kendimi de deşifre etmiş oldum Allah beni kahretmesin :D )

Sonra açıklayalım diye başka üyeler artık argonun küfürün dibine vurmuş (ki o.p çocuğu bunu da anladım bilmediğim şey yok arkadaş)

Netice ve özet...

beyler lütfen edebimizi bozmayalım....

Son sözüm;

"ben o üst geçitten taş atanın taa............ "
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 27, 2014, 13:59:42 »
 Konu başlığına uygun gelişmiş bazı yazılar, gerçi ortada atılan bir taş yok ama...

Asıl görmek istediğim, bazı sıkıntıları, zorlukları yaşadığını söyleyen ve bu konuda kısmen de olsa katıldığım bir kesimin, yine bazılarının yaptığı yanlışlıkları, sırf kendilerinden diye dile getirmemeleri ve onların yanlışlarına karşı gerektiği gibi  koymamaları. Oysa adalet, samimiyet bunu gerektirir ve eminim gün gelecek, gerçekten sağ duyulu, bilinçli insanlar bunu da ortaya koyacaktır. O zaman kötülükler sergileyenlerin en önemli desteği gitmiş olacak ve iyiler, iyilikler, o kötülükler karşısında net bir şekilde galip gelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 27, 2014, 14:32:02 »
 insanlar cahil kaldıkları sürece bunlar kaçınılmaz, ve siyasilerde onlara kolay kumanda edebildikleri için toplumun büyük kesimini cahil bırakma uğraşısı içindeler, bu.sayede,.insanları basitçe gazlayarak birbirine düşünüyorlar, bizim insanımız da da çok var, sırf.muhalif olmak için, inanmadığını şeyi savunma, kendi bilgisizliğini karşı tarafın bilgisine sadece ters çıkarak örtme çabası, bugün türbanlı bir kişiyi eleştirmek, din düşmanı, hatta daha kötüsü münafık damgası yemek, Kürt kelimesini herhangi bir cümlede kullanmak ırkçı damgası yemek manasına geliyor,  şu anki ülkenin geldiği yerde kürtler bu ülkede diğer.etkin kökenleri hepsinden daha Büyük refah seviyesindeler, türkiyenin her yerinde Görünce gezebiliyor,  rahatça davranabilir, ama diğer etkin kökenli insanlar, doğuda.gezer iken diken üstündeler, ben kendi ülkemin her karış toprağını çekinmeden gezebilmek isterim
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio