Çok iyide olsa, çok kötüde olsa, olan olayların etnik guruplara bağlanması yanlıştır.
Tek gerçek vardır, Çalışan derslerinde başarılı olur, Çalışan daha çok para kazanır gibi.
Amerikada ve İngilterede, Zenci kelimesi yasaklanmıştır.
Evet, hani yasaklarla özgürlükler kısıtlanamaz, diktatörlük olur falan deniyor ya, işte özgürlüğü ve demokrasiyi tesis etmenin tek yolu özgürlüklerin sınırlandırılmasındadır.
Bugün en demokratik olarak kabul edilen ülkelerdeki demokrasi bizim ülkemizin demokrasisi yanında gariban kalıyor, hatta o ülkeler için "diktatörlükle yönetiliyor" desek kimse karşı çıkmaz.
Artık birbirimizin dini ve etnik kültürü ile uğraşmayı bırakmamızın zamanı geldi,
İnsanları farklı özellikleri ile kabullenmeli ve dost olmalıyız.
Bakın ve inceleyin;
Dünyada, sayıları 10 milyonların üzerinde olup, farklı dinlerden, farklı mezheplerden, farklı etnik gruplardan insanların bir arada binlerce yıl yaşamış, ülkemizden başka bir ülke varmıdır?
Evet, vardır.
Çin
Yalnız orada bize göre farklı bir sistem vardır. Adına komünizm, diğer ismiyle faşizm yada son günlerde popüler olan diktatörlük denen sistem vardır. Tabii diktatörlükte isim anlamı olarak tek kişi varmış gibi görünsede aslında sistem diğerleriyle herzaman aynı olmuştur.
Çinde yaşadığım için orayı iyi bilirim, o nedenle ülkemi iyi analiz edebiliyorum
Çeşitliliğimizin değerini bir an evvel öğrenmemiz gerekiyor.
Konuşurken ve özellikle yazarken daha değişik ve yerinde kelimeler kullanmalıyız ki sonradan "ben şöyle demek istemiştim" olmasın.
Hata yapılabilir ama iyi niyetlilik globaldir yani dünya milletlerinde de aynıdır,
İyi niyeti göstermek için farklı lisan ve din bilgisine ihtiyaç yoktur.
Lütfen "Algıda Seçicilik" konusunu internetten biraz araştırınız.
Sevgi ve hoşgörü ile kalın.