0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GPS ile kumanda mümkün değil çünkü GPS tek yönlüdür, yani uydudan sinyal cihaza gelir, diğer yönde gitmez.
hepinizden ve özellikle ALPER beyden özür diliyorum hızlı yazıyor olmaktan kaynaklanıyor gps değil gprs olacaktı. gprs konusunda hemfikir olacağımızı düşünüyorum.bahsettiğim hikayeyi deidğim gibi yılalr önce okumuştum ve gprs olunca yapılıyor olması şaşırtıcı değil sadece RAV4 lerin böylebir özelliği varmı diye merak ettim okadar. eksik harf için tekrar özür dilyorum.
Bu yöntemle kiralık araçla kaçan bir katil zanlısını yakalamışlardı. istedikleri bir noktada motoru durdurup aracın kapılarını kilitlemişlerdi. net hatırlıyorum. Ama sistem standart bi sistem değildi. Aracın takibini yapabilmek için sonradan monte edilmiş bir sistemdi. Bu noktada GPS sadece aracın konumu için kullanılıyor, araçla iletişime geçmek ve komut göndermek için GPRS kullanılıyor.Yalnız küçük bir hatırlatma, uydu üzerinden telefon görüşmesi bile yapılabilirken "mümkün değil" gibi keskin cümleler kullanmamak gerekir kanısındayım.
Konuyla ilgili Rav4 değil de bir mercedes hikayesi vardı. Hatta bu forumda da paylaşılmıştı. Olay aynı, sadece araçlar, kişiler ve mekan farklıydı.
İşte buradaymış. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20503.0