0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hadi hayırlısı
İnşaallah çözülür. Bu kadar emek boşa gitmez.Ancak öyle ise bu sesin debriyaja basıldıgında azalması veya kesilmesi gerekmez mi?Yada öyle mi idi?
yatakları değiştir bişey kalmaz bu motorda.. subap olsa bence daha ince bir ses alırdık. tınısı farklı. bu belliki yataktan yapıyor. o ses de yağ basıncının yeterli olmamasından oluyor. devir verince yağ boşlukları dolduruyor ses kesiliyor. motorun içini hava ile temizleyemezsiniz. bence motor temizleyicisi kat ve filtre ile yağı tekrar değiştir. yağı değiştirmek bişey ifade etmiyor. kaliteli yağı düzgün zamanda değiştirmek lazım. bide arabayı yeni aldıysanız önceki sahibinin mesleğini sormak lazım. mesela ben babamdan araba almam şanzıman yağını hidrolikleri ve bütün filtreleri değiştirseniz iyi edersiniz.geçmiş olsun
Yasin yağ süzgecini öğrendiğine sevindim ses çoğalmadan sabredip beklemen krank milini sana hediye etti bunu bil kazasız belasız günler dileği ile
İnşallah kısa zamanda sorunlarınız çözülmüş olarak aracınıza kavuşursunuz ve sevdiklerinizle güzel günlerde kullanırsınız.
Hemen bir örnek olay analizi yapalım. Buradan çıkartacağımız sonuç: Bakım arkadaşlar. Bu kadar basit. Rutin bakımları aksatmadan yapmamız halinde aracın maksimum düzeyde kullanılmasını ve araçtan fayda kazanılmasını sağlayacaktır. Hem güvenli seyahat edilebilecek hemde üç kuruşluk bakım için binler liralar harcanmayacaktır. Bakın Yasin kardeşimiz aracın önceki sahibini bu kadar sık yad etmek zorunda da kalmayacaktı. İşin bir de bu boyutu var. Saygılar.
Cok gecmis olsun abicim umarum baska sorunla cikmaz kazasiz belasiz binersin insallah
fransız bir araba olsaydı motor bitmişti. babamda yağ değiştirmezdi, sorun olursa sanayiye gidilirdi. yağı eksikse eklenirdi.. kırsala bir gelin , yağcı yok. çünkü iş yok. yağ değiştiren yok traktörde içinde yağ olduğunu bilmeyen amcam vardı. toroslar eşşek niyetine yaptır yaptır bin.. biraz ekonomik özgürlük olsa bakım yapılır ama ekmek parası çıkmıyoki adamdan yağ mı alsın ben niye bıraktım baytarlığı bide çok kullanıyoruz arabaları. tofaşların kullanılması bile mucize. değiştirmek lazım. lazım ama bu vergiyle nasıl. ben çözemedim dostlar.. buyrun siz tartışın..
Yağ bence çokta pahalı değil, en kötüsünden bile olsa yağı sürekli zamanında değişse böyle olmaz...Ustada bir kangoo vardı sanırım antifirizi en son fabrikada görmüş, taşırma kabı pas bağlamış dışına taşan görüntü bile insanı fazlasıyla üzdü, şimdi ise kronik ve bulunamayan bir arıza ile ustaya ot yolduruyordu, oda taşrada kullanılan ve çatlayana kadar kullanılan bir araç...Ne zaman bıraktığın baytarlığı Anıl?Şimdi ne yapıyorsun, AHU ne oldu
Asu kızım kapının önünde , inşallah bu günlerde ses tellerini yenileyeceğiz. temizledim sildim öyle bana bakıyo bugünlerde ona kafa yormuyorum, kpss ile uğraşıyorum.. baytarlığı bırakmak keşke mümkün olsa.. mesela makina okusam daha girişken olurdum.. baytarlık beni bırakmıyo artık kliniğim vardı geçen yıl nisanda kapattım ve askere gittim. şimdide memurluk için çalışıyorum...
Hayırlı ve de uğurlu olsun Yasin kardeşim. Aracını mutlu mesut kullanmanı temenni ederim.
geçmiş olsun diyelim . arabaya bakarsanız sorun çıkartmaz. anladığım kadarıyla arabayla ilgili birisiniz. zaten arabasını seven insan eksiklerini bilir. bende biliyorum. yolda bırakmadan idare etsin diye öğreniyorum, işimi görüyor..flashın temizi olursa çok güzel olur ama ben 8000 lira vermek istedim yinede içime sinmedi.. renault çok çabuk dağıtıyor kendini. sürekli ilgi bekliyor. bide yeni arabalara bindiyseniz malzemeler tatmin etmiyor. safkan heyecan makinesi pek kalmadı. gt86 alamıyoruz. zaten 2.0 vergisi dünya kadar falan derken böyle renksiz monoton olduk malesef.. keşke eski günler geri gelse..