Gönderen Konu: araba giderken gaz kesiyor  (Okunma sayısı 15057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 186432
  • Model Yılı: '99
  • 4 kere teşekkür etti
araba giderken gaz kesiyor
« : Mart 24, 2014, 14:19:29 »
selamın aleyküm  
Arkadaşlar 99 lpg li toyota coroolam var, arabayla uzun yolda giderken gaz kesme oluyor devir saati 0 geliyor tekrar çıkıyo o arada motor arıza lambası anlık yanıp sönüyor, bikaç kez yolda giderken stop etti araç, benzinde denedim benzinde sıkıntı olmuyor, hava filtresini, bujileri, ateşleme bobinini değiştirdim sorun düzelmedi, aracımı şu an benzinde kullanıyorum, bu sorunu nasıl çözebilirm?

Toyota Club Türkiye

araba giderken gaz kesiyor
« : Mart 24, 2014, 14:19:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: araba giderken gaz kesiyor
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2014, 14:32:10 »
  Selam, öncelikle elektrik sistemini, sonra yakıt beslemeyi, sonra sensör ve ecu'yü kontrol etmekte fayda var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2014, 14:35:09 »
selamün aleyküm .
Arkadaşlar 99 lpg li toyota coroolam var, arabayla uzun yolda giderken gaz kesme oluyor devir saati 0 geliyor tekrar çıkıyo o arada motor arıza lambası anlık yanıp sönüyor, bikaç kez yolda giderken stop etti araç, benzinde denedim benzinde sıkıntı olmuyor, hava filtresini, bujileri, ateşleme bobinini değiştirdim sorun düzelmedi, aracımı şu an benzinde kullanıyorum, bu sorunu nasıl çözebilirm?

gaz sisteminin elektrik kablolarından olması muhtemel... benzinde sorun yapmıyor diyorsunuz. aynısı 6-7 sene önce bana da olmuştu...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2014, 14:54:43 »
hocam lpg tek nokta eski tip, lpg ustasını aldım çıktık teste araba hiç teklemedi, ustayı bıraktım eve dönüyom 1-2 kez tekledi attım benzine şimdi benzinde kullanıyorum, farklı bir lpg ustası bulup ilk önce dediğiniz gibi elektriğe oda olmazsa komple lpg sistemini değiştireceğim, yada lpgyi iptal ettireceğim çünkü üzmeye başladı artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2014, 17:36:40 »
hocam lpg tek nokta eski tip, lpg ustasını aldım çıktık teste araba hiç teklemedi, ustayı bıraktım eve dönüyom 1-2 kez tekledi attım benzine şimdi benzinde kullanıyorum, farklı bir lpg ustası bulup ilk önce dediğiniz gibi elektriğe oda olmazsa komple lpg sistemini değiştireceğim, yada lpgyi iptal ettireceğim çünkü üzmeye başladı artık...
benzinde de yapıyor arkadaşlar, ustalarla dolaştık onlarda sıkıntı yapmadı ama 80 km lik bi yola çıktım benzinde kullanıyodum 3-4 sn araç hiç gaz yemedi devir sıfıra indi sonra toparladı. ateşleme bobini orjinal olmadığı için yapabilirmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2014, 11:54:33 »
arkadaşlar çıkma distribütör arıyorum. internetten baktım bulmadım. Bulabileceğim yer varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2014, 14:31:16 »
arkadaşlar çıkma distribütör arıyorum. internetten baktım bulmadım. Bulabileceğim yer varmı?

Geçmiş olsun

İsmail bey nerede ikamet ettiğinizi bilmiyorum ama çıkma arıyorsanız hurdacılara gidin deneyip arıza sebebi bu ise alacağınızı belirterek orijinal çıkma bir bobini alın mümkünse dükkandan birisiyle birlikte takıp beraber deneyin sorun çözülürse satın alın derim.
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2014, 09:32:53 »
distribütör komple değişti, şimdilik sıkıntı yok, sıfır tayvan malı takıldı, yeni parçanın ömrüyle alakalı bilgisi olan varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2014, 09:37:51 »
distribütör komple değişti, şimdilik sıkıntı yok, sıfır tayvan malı takıldı, yeni parçanın ömrüyle alakalı bilgisi olan varmı ?

Sorunun çözüldüğüne sevindim. Distribitörün uzun bir süre problem çıkaracağını sanmam.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2014, 09:04:29 »
arkadaşlar dün 30 km yola çıktmıştım araç yine tekleme yaptı devir saati sıfıra düştü tekrar çıktı o ara motor arıza lambası yandı anlık oldu bunlar, dönüşte yapmadı ama, bu araç beni iyice korkutmaya başladı, sorunun kaynağı hakkında bilgi olan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2014, 09:15:18 »
arkadaşlar dün 30 km yola çıktmıştım araç yine tekleme yaptı devir saati sıfıra düştü tekrar çıktı o ara motor arıza lambası yandı anlık oldu bunlar, dönüşte yapmadı ama, bu araç beni iyice korkutmaya başladı, sorunun kaynağı hakkında bilgi olan varmı?

Bende sorun halloldu diye sevinmiştim...inşallah sebebini bulursunuz, çözümü bulduğunuzda paylaşmayı unutmayın merak ettim sebebini...geçmiş olsun...
97 1.6 gli corolla    benzin/lpg  km:250.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2014, 02:03:43 »
Elektriksel soruna benziyor akü başlıklarından başlayarak kontrol etmekte fayda var. Tabi buda bir ihtimal başka birşey de olabilir.
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2014, 10:58:36 »
Elektriksel soruna benziyor akü başlıklarından başlayarak kontrol etmekte fayda var. Tabi buda bir ihtimal başka birşey de olabilir.
Gecen aynı ustaya bidaha gittim dedim böle böle bikez daha yaptı, distribütörü geri gönderelim yenisini göndersinler, o ara sağı solu kurcalamaya başladı, sigorta kutusunda bi role var onu elinle iktirince motor hemen gaz gesti bak dedi motor arıza lambası yanıyormu, bidaha yaptı motor arıza lambası yandı, role gevşemiş sıkıştırdım dedi, 20 km gezdim hata vermedi, belkide ondan yapıyordu dedi, uzun yola çıkıp test edemedim daha, bakalım inş. düzelmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2014, 11:00:35 »
Gecen aynı ustaya bidaha gittim dedim böle böle bikez daha yaptı, distribütörü geri gönderelim yenisini göndersinler, o ara sağı solu kurcalamaya başladı, sigorta kutusunda bi role var onu elinle iktirince motor hemen gaz gesti bak dedi motor arıza lambası yanıyormu, bidaha yaptı motor arıza lambası yandı, role gevşemiş sıkıştırdım dedi, 20 km gezdim hata vermedi, belkide ondan yapıyordu dedi, uzun yola çıkıp test edemedim daha, bakalım inş. düzelmiştir.

Büyük ihtimal ondandır. Çünkü distribitör yeni değişmişti yanılmıyorsam.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2014, 23:02:02 »
bende de aynı sorun olmuştu.. araç saçma sapan tekliyordu. olmadık zamanda. devir saati hızlı hızlı 0 a vurup duruyordu. ateşleme bobinini değiştirdim sorun düzeldi. büyük ihtimal ateşleme bobini gibi gözüküyor.. mümkünse orjinal taktırın..