0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel paylaşım teşekkürler.
çok güzel bir şey ama son ayardan sonra bence yaklaştırınca ışık aşagıya inmez mi mantıken tabi
Erdi abi sende sağol
Bişe dil
Mahmut, paylaşım için teşekkürler ancak lütfen biraz daha Türkçe'mizi özenli kullan lütfen.
güzel paylaşım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim bu ayarı deniyeceğim =)
Çok faydalı bir paylaşım. Ellerinize sağlık.Aynı hesaba çıksada, bende buna yakın bir şekilde ayar yapıyorum. Ben ilk önce düz bir zeminde tam far camlarının ortasında bir işaret var yani merkez, oranın yerden yüksekliğini ölçüyorum. Ornek 65 cm. Sonra karşı duvara dikey olarak 65 cm lik iki tane çizgi çiziyorum. Araları yaklaşık 1,5-2 metre olsun. Sonra bu iki çizgiyi üst noktalarından birleştiriyorsunuz. Arabayı yaklaşık 10 metre geri çekiyorsunuz. Yani araba o çizgili düz duvara tam ön profilden bakacak. Farları yaktığınızda ışık kümenizin üst limiti duvarda çizmiş olduğunuz çizgiden daha yukarda olmayacak. Bende şimdiye kadar bu ayarla iki kere muayeneden geçtim.
teşekkürler mahmut paylaşım için alkışlıyorum seni
Güzel, önemli bir paylaşım. Peki sol ve sağ far farkı nasıl ayarlanıyor, iç ve dışlık oranı nasıl ayarlanıyor bu sistemle? (M) çizimi vardı duvara yapılan, sanırım daha kapsamlı oluyor.
arkadaşlar peki far ayar çubukları var benin xeı de bu çubuklarla ayar nasıl yapılıyor?