0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar;kısa bir süre önce aracıma bi xenon mercek montajı yaptırmıştım. şimdi ise aklımda bunu tamamen orjinal yapmak var. bildiğim kadarıyla E140 ve öncesinde fabrika çıkışı bi xenon yoktu. acaba E160 larda orjinal bi xenon var mı? şayet varsa çıkmacılardan bu sensörleri temin edip farlarımı orjinal yapmaya çalışacağım.
Otomatik far seviye olduğundan emin misin paşam? Bi xenon olmayanda otomatik far seviye oluyor mu?
Mahmutcum seni zaten seviyordum da şimdi on beş katı falan oldu )
Paşam eğer bizim kasada yeri varsa sorun olacağını sanmıyorum ama deneyip görmek lazım birde çıkmasının fiyatı önemli şayet pahalı olursa hiç girmem o işe
E160 ta xenon/bixenon far yok.Hepsi halojen.
Peki Ahmet abi gerçi Mahmut kardeşim var dedi ama senin bilgin var mı bu otomatik yükseklik ayarını sağlayan sensör var mı?
Xenon varsa otomatik ayarda olmak zorunda bu yasal bir zorunluluk.
yasal olarak olmak zorunda onu biliyorum ancak E140 larda xenon olanların otomatik yükseklik sensörlerinin olup olmadığı konusunda şüpheliyim.
2007 yılında yeni Corolla ve Auris paralel ve üretime başladılar.Tüm donanımlarıda yakın sayılır.Auriste vardı hatırlıyorum.
ozaman varlığı yüksek ihtimalli. avensiste kesin var ama uyar mı işte o mesele. bir de acaba bunu montajladıktan sonra ecu müdahalesi veya başka herhangi bir kodlama gerekir mi?
Orjinal sistemde ön/arka sensör birlikte takılmaz ise hata verecegi kesinde.Kodlama felan gerekeceginide zannetmiyorum.
Biliyorum abi sizinde bendeki yeriniz ayrı . Abi yalnız biraz zor bir proje olacak gibi . Umarım sonuç umduğunuz gibi olur ve emeğiniz boşa gitmez .Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2014, 10:17:20Bu arada abi aşağıdaki linkte e14 corolla broşürü var 40. sayfada dış donanım listesinde en altta xenon belirtilmiş ve otomatik benzinli modellerde opsiyon olarak sunulmuş . Makyaj öncesi manuellerde de sunuluyordu .http://www.onatca.com.tr/icerik/brosur/Corolla.pdf
sağlıklı çalışması açısından bende tek yapmam abi. alırsam ikisini de alırım yoksa almam. ama bulmak bayağı uğraştıracak gibi.Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2014, 20:11:20evet mahmut paşam gerçekten çok işime yaradı bu broşür. demek ki boşa emin değilsin tamamdır bu iş şimdi parçaları kabloları v.s. bulmak kaldı geriye çok teşekkür ederim kardeşim