0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle herkese iyi forumlar,Okula gidip gelmek için yaklaşık 6 ay önce 92 corollamı aldım. Aldığım adam işsizdi ve uygun bi fiyata bıraktı arabayı, gittikçe aşık oldum corollaya ama babam fazla yaktığı için satalım dedi ve satılığa koyduk, dün aracı gösterdim bir alıcıya, adam motor yağ kapağını açtı, motordan yağ sıçradı her yere, ve adam segman attırmak falan lazım dedi, sonra zaten bişey teklif etmedi vazgeçtiğini söyleyip gitti. Ayrıca, marşa bastıktan sonra normalde akü lambasıyla beraber yağ göstergesi de sönerdi ama son 5 gündür falan yağ göstergesi 2-3 saniye geç sönüyor.Şimdi benim sormak istediğim, biraz araştırdım ama, yağ sıçraması segman atmak gerektiğini gösterir mi? araba otomatik vites, 1.6 16V karbüratörlü, 230.000'de.Bir de; şanzımanda bi sıkıntı yok işini yapıyor ama çok yakmasının sebebi eski şanzıman olması ve trafikte "D"de yük altında beklemesi olabilir mi?(Lpg'de trafikte 45-50 krş yakıyor, benzinde bomboş yolda 50krş yakıyor)Bakmaya gelen adam, bu motora büyük ihtimalle hararet yaptırmışlar ve hararet arabayı bu hale getirmiş dedi, doğru mu?Motorla ilgili profesyonel bilgim olmadığı için sormak istedim.Şimdiden teşekkürler.