Gönderen Konu: Toyota Avensis 2011 Ayrıntılı, Resimli İnceleme/Satın alma rehberi  (Okunma sayısı 29630 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 244 kere teşekkür etti
  • 680 kere teşekkür edildi
güzel inceleme , faydalı olmuş elinize sağlık

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Meslektaş olmamıza sevindim hocam. Matematik benim branş. Zümre de çıkarsak kesin alacam avensis:) Ya hocam astra j kasa,auris ve avensis arasında gidip geliyoruz. Eşim sedan bu araç büyük diyor halbuki aralarında 30cm var,illa da astra diyor. Gelde anlat işte:D Arkadaşımda vardı astra ilk bakımı 580 tl tuttu. Dizel diye gözümü korkutuyor masrafları. Haizrana kadar almamız gerek zaman daralıyor. Temiz avensis bulursanız haber edin hocam:)

yok hocam ben ilkokul öğretmeniyim astra j kasaya bulaşma nazik kronik sorunları olan lpg uyumsuz tipik opeldir ilk araştırdığım arabaydı.sonra lancer ve asx araştırdım asxte karar kıldım hanım bu çok cafcaflı duruyor alma dedi :lol: öyle deince f/p aracı aramaya başka markaya yöneldim ve avensisi gördüm.
Dediğim gibi çok araştırdım ve Allaha şükür çok memnunum Allah daha iyilerini nasip ederi inşallah.Parça fiyatı masraflı olur mantığı tamamen galerici laflarıdır hocam bakım konusu bile açtım daha ben bu aracı tanıtmak için ne yapayım  :rofl:

ama eksi yönlerini açık açık söyleyeyim

1- Komşular uyuz uyuz bakıp araca nazar değirmeye çalışır sanki maserati aldık :rofl:
2-arkadaşlar bi kere binim bi hocam anahtarı ver derler daha önce çoğu binmemiştir çünkü. sonra da benim corollayı kaça sayarlar acaba ya da bunun yeni kasası kaça diye kafa eti yerler :D
3-Otopark reaturant gibi yerlerde herkes seni iş adamı falan sanıp bahşiş isterler özellikle otopark
4-17' jantlar gösterişlidir ama lastik fiyatı kafadan yüzde elli artar ;)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aracım yok diyemem. RC Model HPI BULLET 3.0cc 4WD
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
yok hocam ben ilkokul öğretmeniyim astra j kasaya bulaşma nazik kronik sorunları olan lpg uyumsuz tipik opeldir ilk araştırdığım arabaydı.sonra lancer ve asx araştırdım asxte karar kıldım hanım bu çok cafcaflı duruyor alma dedi :lol: öyle deince f/p aracı aramaya başka markaya yöneldim ve avensisi gördüm.
Dediğim gibi çok araştırdım ve Allaha şükür çok memnunum Allah daha iyilerini nasip ederi inşallah.Parça fiyatı masraflı olur mantığı tamamen galerici laflarıdır hocam bakım konusu bile açtım daha ben bu aracı tanıtmak için ne yapayım  :rofl:

ama eksi yönlerini açık açık söyleyeyim

1- Komşular uyuz uyuz bakıp araca nazar değirmeye çalışır sanki maserati aldık :rofl:
2-arkadaşlar bi kere binim bi hocam anahtarı ver derler daha önce çoğu binmemiştir çünkü. sonra da benim corollayı kaça sayarlar acaba ya da bunun yeni kasası kaça diye kafa eti yerler :D
3-Otopark reaturant gibi yerlerde herkes seni iş adamı falan sanıp bahşiş isterler özellikle otopark
4-17' jantlar gösterişlidir ama lastik fiyatı kafadan yüzde elli artar ;)

Hocam çok güldüm,özellikle aracın eksi yönlerine :D eşime de yazdıklarınızı "bak bu adam avensis sahibi" diye teker teker okuyorum, ikna oldu gibi :D İnşallah kısmet olur bize de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Hocam çok güldüm,özellikle aracın eksi yönlerine :D eşime de yazdıklarınızı "bak bu adam avensis sahibi" diye teker teker okuyorum, ikna oldu gibi :D İnşallah kısmet olur bize de.
:) Eşiniz eminim memnun kalacak  neden mi :)

Dual klima ile ön yolcu farklı ısıda siz farklı ısıda klima kullanabilirsiniz.Özellikle ben hanımın -kapat şunu üşüyorum ben demesinin önüne ancak böyle geçebildim  :rofl:
Yine içi o kadar geniş ki özellikle bagaj market alışverişleri olsun ıvır zıvır alışverişleri olsun rahatça yapabilirsiniz.Çoluk çocuk varsa 10 numara anaokuluna servis yapabilirsniz okul taşımalıysa :rofl:
İşin açığı hocam ne yap et al sen bu aracı eşiniz eminim çok beğenecek.Allah hayırlısını versin tabiki  ::)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 12, 2014, 09:09:51
AVENSİS VE TİGUAN  :D

Mesaj Birleştirildi: Nisan 12, 2014, 18:05:40
Ekleme: Bluetooth telefonla eşleştirdim resmen muhteşem bir şey. bluetooth açık taraca binince araç çalışır çalışmaz hemen eşleşiyor ekranda telefonun kaç çizgi çektiğini gösteriyor.Telefon gelince hoparlörlerden melodi çalıyor ve tuşa dokunup konuşuyorsunuz. Yolculukta ve dururken konuşma yaptım konuştuğum insanlar sesin iyi geldiğini söylediler yani hakkaten sistem çok kaliteli işliyor.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1382 kere teşekkür etti
  • 889 kere teşekkür edildi
Ali bey T27 kasada arka bagajda poşet kancaları yok :( Alışveriş deyince aklıma geldi :))T25 kasada vardı.
Fotoda çok şık çıkmış maşallah.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ali bey T27 kasada arka bagajda poşet kancaları yok :( Alışveriş deyince aklıma geldi :))T25 kasada vardı.
Fotoda çok şık çıkmış maşallah.
Selamlar

Allah razı olsun hocam.Kanca açıkçası bana sorun olmuyor ağızlarını bağlayıp koyuyorum eksiklliğini hiç hissetmedim :D
bu arada ön koltuklar için şunlar nasıl olur acaba
http://www.n11.com/oto-koltuk-kilifi-atlet-model-3-renk-P16661283

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Kılıflar gerçekten hoş,kibar duruyor bende sık kullanılanlara aldım benim araç döşemesi açık renk iş için kullandığım durumlarda iyi olabilir teşekkürler bilgilendirme için.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
Ben de Tiguan alacağım uçak gibi araba. Fotografta da çok güzel çıkmış :D
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2552 kere teşekkür edildi

Tevil hocam,

Ben aracımı aldığımda 2012 miydi 2013 model mi ne Tiguan vardı. 40.000 Kmde. Benim aldığım araçtan 5000 TL daha pahalıydı. Benimde gönlüm kaydı ama aracın beyni karışıp motorunumu ne parçalamış. Garanti kapsamında yapılmış falan ama satan adam (DOD) pek tavsiye etmedi. Garanti veremeyiz dedi. Aklınızda bulunsun :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Tiguan'ın biraz fazla yaktığını duymuştum..LPG de taktırmak isterseniz TSI motorlar için olan sistem biraz daha pahalı diğerlerine göre..Ben de çok beğenirim Tiguan'ı ama bu sebeplerden hep eliyorum
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

hahah o tiguan hafta 1 kere yerinden kımıldar nedeni m48a5t2 tankı gibi yakıyor olması  :rofl: sahibindende zibille var alması kolay yani  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Tiguan istanbul trafiginde 100 km de 11 litre yakiyor 1.4 tsi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
Fotoğrafta bir araç daha var o da neymiş ki ya Tiguan ın yanında sönük kalmış  :rofl:  :rofl:
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 25000
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
bluetooth cok iyi.. rehber arabaya kaydedilebiliyor.. eller serbest.. sesle arama yapilabiliyor.. telefondaki muzikler bluetooth sayesinde teypten calinabiliyor.. ama ben onu beceremedim.. yapabilen varsa tarif edebilir mi:)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 19, 2014, 15:01:08
bluetooth cok iyi.. rehber arabaya kaydedilebiliyor.. eller serbest.. sesle arama yapilabiliyor.. telefondaki muzikler bluetooth sayesinde teypten calinabiliyor.. ama ben onu beceremedim.. yapabilen varsa tarif edebilir mi:)
2011 avensis 1.6 elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yusuf bey telefon radyoya bağlandıktan sonra MODE  tuşu ile bluetoth moduna geçerseniz telefondaki müzikleri çalacaktır.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 25000
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
arabanin eski sigorta belgelerine ve kaskosuna baktim.. elegant yaziyo.. ben elegant extra olarak kasko yaptirdim.. arabanin bazi kagitlarinda da extra olarak gorunuyo.. elegant mi extra mi oldugunu nasil anlarim?
2011 avensis 1.6 elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
arabanin eski sigorta belgelerine ve kaskosuna baktim.. elegant yaziyo.. ben elegant extra olarak kasko yaptirdim.. arabanin bazi kagitlarinda da extra olarak gorunuyo.. elegant mi extra mi oldugunu nasil anlarim?

anahtarsız çalıştırma varsa elegant extra'dır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
hafta sonu bolu-mudurnu nallıhan-beypazarı ayaş-ankara-yenimahalle güzergahında yolculuk yapıp geri döndüm yolun yaklaşık yarısı bölünmüş yol kalan yarısı tek şerit virajlı bozuk yoldu.Yolu bilen bilir...

bölünmüş yolda 120 aşağısına düşmedim 160ı gördüm_Çok kısa süreliydi _Siz siz olun hız yapmayın  :kötü:

tek şeritte de 90 dan aşağı inmedim hem gidişte hem dönüşte bilgisayarı sıfırladım ....Araçta 2 kişiydik ve bagaj çok azdı klima en fazla 15 dakika çalışmıştır....
gidiş: 7.1 lt
Dönüş 7.0 lt

Araç hakikaten yakmıyor o kadar sıkıştırdığım zamanlarda bi ara 8.1 i gördü sonra 120-130 düşünce hemen 7.3 civarlarına indi..

Çok şükür dedim benim aracım işte bu

9-10 litreleri görmek istedim ama yok istanbula gidip trafikte makas atmak lazım herhalde o değerleri görmek için :rofl: :rofl: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ali bey selam,
Ben her seferinde anlatmaya çalışıyorum ama arkadaşlar devirli motorun daha çok yakacağından bahsediyor.T25 ve T27 kasalarda 3000-3500 devir aralığında kullanıldığında avensis daha ekonomik oluyor.T25 kasada 6.5-7.5 arası idi tüketim şimdilerde 7.0-8.0lt görüyorumki Istanbul'da çok kapalı olmayan trafikte.
Keyifli sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2552 kere teşekkür edildi

tek şeritte de 90 dan aşağı inmedim hem gidişte hem dönüşte bilgisayarı sıfırladım ....Araçta 2 kişiydik ve bagaj çok azdı klima en fazla 15 dakika çalışmıştır....
gidiş: 7.1 lt
Dönüş 7.0 lt

Ali Hocam, Tüp kullanarakmı bu yukardaki değerler ?
THE END