Cümleten herkese selamlar. Uzun bir süre sonra bu konuyu hortlatmak gerekir. Avensis bölümünde sayfalarca okuyup da zorlukla buldum bu konuyu ki bence çok güzel bir konu. Çok iyi hazırlanmış, yorumlar güzel ve faydalı. Son yapılan tartışma turbo mu atmosferik mi hariç

(o bir seçimdir)
Arkadaşlarım, abilerim; 3 hafta önce Toyota Avensis 2011 1.8 CVT aldım. Aracı hala tanıma aşamasındayım. Bu benim 3. Toyota'm. Bir önceki aracım Mitsubishi Lancer 2009 1.5 otomatikti. C segmentinden D ye geçiş yaptım. Dolayısıyla insan şimdiye dek keşfedilmiş tüm sistemlerin aracında olma beklentisine giriyor ama hiçde öyle değil durum
Tek tuşla start/stop ve hız sabitleme hariç aman aman fark olmadı. tabi araç daha geniş, daha iyi yol tutuş vs bunlardan bahsetmiyorum. misal, kumandaya basınca açık camlarda kapansın isterdim. direksiyonu çevirince ya farlar yada sisler o yönü aydınlatsın. Lancerda olan akıllı sinyal (bir kez sinyale dokundurunca 3 sinyal verme) den de yoksun kaldım. ekranda yok. Usb giriş yok. makam perdeleri yok. cam kilitleme garip; cam açmayı kilitleyince bende bir daha yönetemiyorum. örneğin arkada çocuk camı açtı, oğlum kapat camı yok kapamıyor. Lancer da kitliyordum tüm camları. ben istediğimi açıyorum istediğimi kapıyorum. Tüm yönetim bende. Avensisde sadece kitleme var, kitleyince bende açıp kapayamıyorum. bu yönetmek değil ki. Torpido gözünde soğutma olabilirdi, o da yok

yanlış anlamayın, amacım karşılaştırmak değil ama nerdeyse 2 Lancer parası vererek aldığım araçta çok daha fazla beklentim var. D sınıfı, bir çok şey standart olmalı.
Gelelim aracın beğendiğim yönlerine

1.8 motor, 147 beygir 180 tork gayet tatmin edici. araç sessiz sakin üst hızlara çıkıyor ve hiç çaktırmıyor

İlk kez tüpsüz araç kullanıyorum. Lancer'ın 4 ileri tam otomatikten daha az yakması CVT şanzımanı sayesinde. CVT ye kısa sürede alıştım, çok değişik bir şanzıman. gerçekten de 1500 -2000 devirle tüm şehri gezebilirsiniz. C segmentinde bir çok araçtan az yakan Lancerdan daha az yakıyor D segmentindeki bu koca araç.
Bagaj? böyle geniş bagajım hiç olmamıştı. Sanırım Corona'da vardı ama bu kadar büyük değildi. merak edip Passat bagajıyla karşılaştırdım. Ahaaa, bizim Avensisin bagaj daha büyük çıktı (camdan kolu uzatıp havaya ateş ederek bağıran smiley)

en beğendiğim kısımlardan biri, iç hacim. hele arka koltuklar. yok böyle bir rahatlık yahu. ben önde rahatça otururken arkada diz mesafesi diye bir olay yok. bacak mesafesi var mübarek. arkaya oyun parkı kur, çocuk yolda oynasın. ortadan şaft geçmiyor, yolcuları siyah - beyaz ayırımı gibi ayırmıyor, işte bu çok güzel bir durum.
Start -stop olayını çözene kadar aracı bir kaç kez çalıştırıp kapadım. örneğin aynaları kapamayı unuttum, haydaaa. yarım kontağı bilmediğim için aracı çalıştırdım. aracı 10 cm kaydırcam, araç park freni izin vermiyor. haydaaa, bir daha çalıştır. neyse, artık 3 aşamalı çalıştırmayı çözdüm çok şükür.
Torpido gözü baya iyi. hele ortadaki kolçak çok çok iyi. bolca alan bırakmış Toyota. Müzik sistemide güzel, sesi açıyorsun ve titreme, cızırdama yok.
Motor kapağının altında dahi elyaf var, ses yalıtımı çok çok iyi. Araç alt devirlerde sessiz sakin gidiyor.
Gelelim araçta en secdiğim kısıma. Sport tuşu

kırmızı ışıkta kalkış amaçlı denedim, sonuç gayet tatmin edici. 143 atın önden görünmez iplerle aracı canavar gibi çektiğine şahit oldum. işte dedim, bu bir çok şeyi affettirir

yazdıklarımda yanlış, hata varsa affedin, sizden ricam mutlaka düzeltin. ve diğer ricam, bu söylediğim özellikleri aracıma nasıl yaptıracağım konusunda lütfen tüm fikirlerinizi bekliyorum. Lancer'ı 6 yıl kullandım, aşıktım. Kopmam zor oldu, bu yeni aşka alışmam gerek