Merhaba.Dün aracıma biraz bakım yaptım.Amartisör takozlarını ve bujileri değiştittirdim.Usta motor koruma kapağını sökünce yağ kaçağı var dedi.Neyse söktü bobinleri ve bujileri çıkardı.Üst kapak contasından yağ kaçırıyor dedi.Gittim yedek parçacıdan conta aldım.Bu sefer aracın yanına gittiğimde usta bana contadan kaçan yağ bobinlere geldiği için bobinlerin hepsi yanmış dedi.Tekrar parçacıya gittim.Bobin fiyatını öğrenmeye Taiwan malı bobinin tanesi 80 TL. Denso marka Japon malı bobinin tanesi 140 TL olduğunu öğrendim.Maddi durumum olmadığı için yaptıramadım.Neyse usta contayı, bujileri, amartisör takozlarını değiştirdi.Yola çıktım arabam ciddi şekilde tekliyordu.Sanki gazdan ayağımı çekip birden yükleniyormuş gibi.Bende bobindendir heralde diyip tekrar ustaya gitmedim.Aracımda dünden hiç bir düzelme yok.Yalnız silkelemeyi sadece lpgde yapıyor.Benzinde çok nadir ve hissettirmeyecek şekilde silkeliyor.Bu sorun bobinlerdenmi kaynaklanıyor.Bujilerin teki falan arızalıda ondanmı yapıyor.Yoksa Lpgdemi bir sıkıntı var.Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi Forumlar...