Gönderen Konu: Avensis_2011_Arka Hoparlör çalışmıyor/Nedeni bulundu:Sökülmüş/Orjinali tane 300  (Okunma sayısı 6706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis_2011_Arka kapılardaki hoparlörler çalışmıyor?
« Yanıtla #20 : Nisan 02, 2014, 17:53:25 »
Ne zamandır böyle? sert bir çukura vs girdin mi hiç? veya akü değiştirdin mi yakın zamanda?
aldıktan 10 gün sonra fark ettim sert bir çukur sarsıntı vs bir şey olmadı hiç aldığımda da çalışıyor muydu ona da emin değilim
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 02, 2014, 17:53:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 02, 2014, 17:59:45 »
aldıktan 10 gün sonra fark ettim sert bir çukur sarsıntı vs bir şey olmadı hiç aldığımda da çalışıyor muydu ona da emin değilim

Bence aldığında da çalışmıyordu muhtemelen. Akü değişmiş mi peki yakın zamanda, bakarsan anlarsın zaten yeni aküyü. Akü değişimlerinde bazen teyplerde sorun oluşabiliyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #22 : Nisan 02, 2014, 18:32:58 »
Bence aldığında da çalışmıyordu muhtemelen. Akü değişmiş mi peki yakın zamanda, bakarsan anlarsın zaten yeni aküyü. Akü değişimlerinde bazen teyplerde sorun oluşabiliyor.

akü kutuda bakmadım açıkçası bir ara bakayım olmadı akü değişince sorun tam olarak ne olabilir peki

Mesaj Birleştirildi: Nisan 03, 2014, 17:07:15
kaç mm hoparlör lazım yardım arkadaşlar.... :hoş:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
alj ankarayı aradım
marka model verdik
dedim arka iki kapı hoparlörü lazım dedim
2 adeti 600 tl miş... bu parça parası + işçilik
bunlar bizi arap şeyhi zanneti heralde ya da müşteriyi kendileri gibi arap şeyhi zannedip fiyat söylüyorlar
600 der demez bir şey demeden kapattım!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ben sağ ayna sordum 835 + işçilik + KDV demişlerdi. 4-5 ay önce hahaha tam arap şeyhi arabası
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
alj ankarayı aradım
marka model verdik
dedim arka iki kapı hoparlörü lazım dedim
2 adeti 600 tl miş... bu parça parası + işçilik
bunlar bizi arap şeyhi zanneti heralde ya da müşteriyi kendileri gibi arap şeyhi zannedip fiyat söylüyorlar
600 der demez bir şey demeden kapattım!

600 tl ye ben komple arabaya tesisat yaptiririm bide bunun işciliği varmiş ne satiyo bunlar 2 tane kolon 75 tl neyin kafasindalar ve orjinalinden daha kaliteli ses verir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ben sağ ayna sordum 835 + işçilik + KDV demişlerdi. 4-5 ay önce hahaha tam arap şeyhi arabası

yav arkadaş iyi ki ww audi falan alamamışız toyota böyleyse.. verilmiş sadakam varmış diyeyim..sahtekar bunların hepsi

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 12:27:06
600 tl ye ben komple arabaya tesisat yaptiririm bide bunun işciliği varmiş ne satiyo bunlar 2 tane kolon 75 tl neyin kafasindalar ve orjinalinden daha kaliteli ses verir

pioneer kenvood falan baktım 2 yollu 40w rms çifti en baba 100 tl orijinal hoparlörleri öttürür ama arkadaş 600 tl istedi heralde hertz-focal  filan orijinal hoparlörleri (!)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti

yav arkadaş iyi ki ww audi falan alamamışız toyota böyleyse.. verilmiş sadakam varmış diyeyim..sahtekar bunların hepsi

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2014, 12:27:06

pioneer kenvood falan baktım 2 yollu 40w rms çifti en baba 100 tl orijinal hoparlörleri öttürür ama arkadaş 600 tl istedi heralde hertz-focal  filan orijinal hoparlörleri (!)

dün mediamarkete baktim 2 cifti 75 tl pioneer marka modelini bilmiyorum ama orjinalden daha iyi ses verir alin takin bu ahlaksizlara para kazandirmayin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
dün mediamarkete baktim 2 cifti 75 tl pioneer marka modelini bilmiyorum ama orjinalden daha iyi ses verir alin takin bu ahlaksizlara para kazandirmayin

verir tabi hocam orijinal hoparlörleri tek yollu kağıttan dandik bir şey pioneer kenvood değil yani alırlar 600 tl namussuzlar!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
verir tabi hocam orijinal hoparlörleri tek yollu kağıttan dandik bir şey pioneer kenvood değil yani alırlar 600 tl namussuzlar!
en kralini taksaniz bile okadar tutmaz, sileceğe  75 tl istediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
en kralini taksaniz bile okadar tutmaz, sileceğe  75 tl istediler

silecek değiştirme konum var sadece lastiklerini değiştiriyorum ikisi 5-10 tl tutmuyor bile hemde orijinallerini kullanmış oluyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
avensis 4 adet şunlardan taktırdım sonuna kadar izleyin

Yeni Bass Hoparlör Deneyen Aksaraylılar

ilk basslı şarkıda 4 kapıda göçük oluştu servise gidyorum şimdi  :alkis: :alkis: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
1:24 ten sonra koptum yahu  :rofl: :rofl: :rofl:

Yakışır Ali hocam , süpermiş alet adam iyikide senin hoparlörleri götürmüş :)

WHEN WILL THE BASS DROP? (ft. Lil Jon)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Forumda buna benzer bi konu gördüm yanlış hatırlamıyorsam. ;Ölçü olarak da 16 cm hoperlör geçiyordu. Piyasada bilinen kaliteli markaların hopörlör fiyatlarına bakıp sanayide 50 tl maksimum bi ücretle taktırabilirsiniz.

Benim aklıma faklı bişey geldi, içinize kurt düşürmek istemem ama araç arka kapıdan bi darbe alıp çıkma kapı olayına girdilerse takılan kapıda hoperlör olmayabilir. Yada kapıya yapılan boya düzeltme işlemi sonucu takılmamış olabilir. Umarım böyle bişey değildir. 
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Forumda buna benzer bi konu gördüm yanlış hatırlamıyorsam. ;Ölçü olarak da 16 cm hoperlör geçiyordu. Piyasada bilinen kaliteli markaların hopörlör fiyatlarına bakıp sanayide 50 tl maksimum bi ücretle taktırabilirsiniz.

Benim aklıma faklı bişey geldi, içinize kurt düşürmek istemem ama araç arka kapıdan bi darbe alıp çıkma kapı olayına girdilerse takılan kapıda hoperlör olmayabilir. Yada kapıya yapılan boya düzeltme işlemi sonucu takılmamış olabilir. Umarım böyle bişey değildir.

hocam expertizde değişen çıkmadı servis kayıtlıydı zaten araba orada da bir şey çıkmadı ama ihtimaltabiki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Eveeeet. Yaptığım kontrol sonrası sol arka kapı hoperlörün çalışmadığını tespit ettim. Şimdi arkaya 1 çift hoperlör alacağım.  Fazla uçmadan ,orjinalinden daha iyi çalışabilecek marka model tavsiyenize ihtiyacım var. Ziraa tesisat kurma hevesim 20 sene evvel bittiğinden bu alanda tecrübem kalmadı. Nerdee o TSW 69 lar :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 22:48:05
Araç ilgili konu ile aynı araç.  2011 Avensis Elegant Extra 1.6
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Eveeeet. Yaptığım kontrol sonrası sol arka kapı hoperlörün çalışmadığını tespit ettim. Şimdi arkaya 1 çift hoperlör alacağım.  Fazla uçmadan ,orjinalinden daha iyi çalışabilecek marka model tavsiyenize ihtiyacım var. Ziraa tesisat kurma hevesim 20 sene evvel bittiğinden bu alanda tecrübem kalmadı. Nerdee o TSW 69 lar :)

hmm acaba araçta hoparlör patlama sorunu mu var ki bizim önceki sahibi bundan sökmüş olabilir.
bu arada tesisatçı teyibin sesi güzel ama çıkışı düşük 4*25 ya da 4*30w olabilir dedi hoparlör alırken 30 yada max 35 w alın fazlasını çekmez tesisat

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 24, 2014, 23:25:59

döşeme sökme konumdan yararlanarak kendiniz çıkarabilirsiniz sanayidek, tesisatçılar bazen haldır huldur söküp çizgi falan bırakabiliyorlar. bu arada teybin bal ve fadr ayarlarını 0 a getirip öyle deneyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Normalde teyp çıkışları 4x50w olur ama daha düşük bi watt ise nasıl o hoperlörü patlatıyor anlamadım... Ümit abide aynı durumdan muzdarip bence garanti kapsamı için servisle görüşüp patladı falan deyin.. Tabi bunun için patlağı orda olmalı :)

Ali bey bi düşünün..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Önce çıkış gücünü tespit edeyim. Ardından sökmeye başlayalım. 
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Önce çıkış gücünü tespit edeyim. Ardından sökmeye başlayalım. 

Ümit abi araçla beraber normalde teyp kullanım klavuzu vermiş olmaları lazım bi bak istersen yada çıkma senin aracın teybinden satanlar var dirak onlara sor :)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-toyota-avensis-2011-radyo-plus-cd-plus-mp3-calar-162586474/detay

4 ohm yazıyor ama ...
w53854 teyp kodundanda çıkabilir netten..

kolay gelsin