Gönderen Konu: Vites geçiş sıkıntısı!!  (Okunma sayısı 1803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '01
Vites geçiş sıkıntısı!!
« : Mart 20, 2014, 20:32:46 »
arkadaşlar vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum örneğin 1den 2ye çeker bazen 2den 3e çekerken aynı şekilde vites düşüşlerindede yaşıyorum 3 ustaya gittim.

-1. usta sekromaçlardan yapar sanzımanı indirip değiştirmemiz lazım dedi
-2. usta vites tellerinden yapabilir dedi
-3. ustada 75 80 sanzıman yağı al değiştirrelim dedi

napmalıyıım varmı böyle sıkıntı yaşayan aciill çözüm arıyorum?

Toyota Club Türkiye

Vites geçiş sıkıntısı!!
« : Mart 20, 2014, 20:32:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Denizin Kenarından
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 249
  • Model Yılı: '99
Ynt: Vites geçiş sıkıntısı!!
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2014, 15:37:31 »
aynı sorun 99 model aracımdada mevcuttu, usta motora yağ koyduğumuz yerin sağ arka tarafına bir tornavida soktu banada debriyaja basıp çekmemi soyledı, 5-6 kere basıp çektim debriyaj cok sertlesmıstı yanı zor basıyodum sanırım orda benim uyguladığım baskıyla oda tornavida ile biryeri tutarak sıkma işlemi yaptı ama ne yaptı bilmiyorum...

sorunum düzeldi, artık vites geçişlerinde hiçbir sorunum yok.

çok yardımcı olamamış olabilirim çünkü motora yabancıyım  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2014, 00:11:03 »
Benim araçta da (99 1,3 i) 1 ve bazen 2'Ye geçirirken ince kapı gıcırdamısı gibi bir ses geliyor. Açtırmaya vakit olmadı, büyük birsey değildir umarım  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2014, 00:17:48 »
Bende motor ve şanzıman soğukken vites düşüşlerinde problem yaşıyorum o da tamamen baskı balata ve şanzıman yağından kaynaklı.  Özellikle 3ten 2ye .
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2014, 09:16:20 »
Merhaba arkadaşım arabanı güle güle kullanmanı dilerim öncelikle, arabanın şanzıman yağ değişimi düzenli yapılmış mı? bende arabamı aldığımda ilk iş şanzıman yağını değiştirmiştim. Maalesef kalın yağ çıkmıştı, orjinalinda 75W-90 yağ kullanılması gerekiyor, toyotadan anlayan bir ustaya götürürsen aracını daha iyi olur bence. 75-80 yağ koyalım diyen ustadan ben şüphe ederim, ustaları değerlendirmek benim haddime değil ancak bu ve diğer toyota forumları sayesinde doğru ve faydalı bilgilere ulaşabilirsin. Benim nacizane tavsizyem daha ekonomik olması sebebi ile ilk önce mobil vb. kaliteli 75w-90 şanzıman yağı alarak yağ değişimi yapmak olur. Faydalı olmaz ise tekrar değerlendirip bir yol izleyebilirsiniz.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 213000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2014, 21:54:16 »
Merhaba aynı sorunu bende bir yıldır yaşıyorum. 1 hafta kadar önce mobil 75W-90 şanzıman yağı ve tapa contalarını alarak şanzıman yağı değişimi yaptım. şu anda vites geçişleri dahada rahatladı. sende önce yağ değişimini dene eğer düzelmez ise baskı balatayı kontrol ettir. fakat bunları güvenilir bir ustaya yaptırmanı tavsiye ederim.
2009 Corolla D-4D Elegant