Gönderen Konu: gaz kesme sorunu!!  (Okunma sayısı 2224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '01
gaz kesme sorunu!!
« : Mart 19, 2014, 13:14:19 »
arkadaşlar 1.5 ay önce 2001 vvt-i toyota coralla aldım ilk japonum olduğu için fazla bir bilgim yok araçla uzamak istediğimde örneğin 1 viteste gaza bir anda yüklendiğimde 3bin ila 4bin arası gazı tutuyor sonra bir anda gazı bırakıyor ve vtec açarmış gibi araç çıldırıyor bu bir özellikmidir yoksa sorun olabilir mi? 

Toyota Club Türkiye

gaz kesme sorunu!!
« : Mart 19, 2014, 13:14:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: gaz kesme sorunu!!
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2014, 00:40:11 »
arkadaşlar 1.5 ay önce 2001 vvt-i toyota coralla aldım ilk japonum olduğu için fazla bir bilgim yok araçla uzamak istediğimde örneğin 1 viteste gaza bir anda yüklendiğimde 3bin ila 4bin arası gazı tutuyor sonra bir anda gazı bırakıyor ve vtec açarmış gibi araç çıldırıyor bu bir özellikmidir yoksa sorun olabilir mi?

Arac lpgli mi ? Hava filtresi temiz mi ?

Bende ayni araci kullaniyorum benimde basima geldi ama filtreyi sogukla beslemek isterken araya taktigim borunun capi kucuk oldugu icin 3000-4000 arasi hava yetistiremedigi icin kesiklik yapti sonra soktum arada boruyu hersey normale dondu. Filtre kirli ise degistirin. Ayrica eger lpgli ise araci bir muddet 50-60 km benzinde kullanin.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2014, 08:16:47 »

Cahilliğimi mazur görün arkadaşlar nasıl birşeydir bu vtec açarmış gibi çıldırmak?
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2014, 11:19:47 »
Ercüment bey araç benzinli lpg yok filtreyede geçenlerde baktığımda temiz duruyordu başka bir arıza vs. olma ihtimali varmı filtre kaynaklımıdır %100

Mesaj Birleştirildi: Mart 20, 2014, 11:21:24
Yasin bey konunun ciddiyetini anlatmak için yazdığım bir kelimedir 4 bin devirden sonra araç kesiciye girene kadar muhteşem bir efor sarfettiği için söyledim anlayanlar anlar zaten saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2014, 11:38:22 »
Ramazan kesiklik varsa filtre temiz ise sorun başka yerde aranmalı. Filtreyi ne zaman değiştirdin ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2014, 11:53:07 »

Cahilliğimi mazur görün arkadaşlar nasıl birşeydir bu vtec açarmış gibi çıldırmak?

Honda nın malum motoru hocam :D Aslında Toyota da bu motorun adı VVT-İ dir.Toyotada lift açmak diye bahsederler.Honda daha bilindikdir ve bence hakkınıda veriyor.
Bu sistem benzin/hava karısımının motora alınmasındaki optimizasyonu sağlar.Kısaca Düşük devirlerde az yakıt yüksek devirlerde güçlü motor diyebiliriz
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2014, 12:39:13 »
 Vtec açmak aslında genel bir tabir Yasin. Bunun altında daha fazla detay var. 4 silindirli motorlarda 8 valf 16 valf farkı(yüksek devir valfleri denebilir), değişken oranlı kam mili ile emmenin devre göre olması(supapların açılma oranı), değişken oranlı kam mili ile egzozun devre göre değişken oranda egzozun olması(supapların açılma oranı), değişken ebatlarda kanallara sahip egzoz manifoldu... Tüm bunlar, alt ve üst devir arasında ekonomiklik ve performans geçişlerini sağlayan sistemlerdir ve bazıları bir arada da kullanılabilir.
 Aslında konuyu zamanında oldukça teknik ve detaylı tartıştığımız bir başlık vardı Ergün ile ama onu bulamadım şimdi. BU da kısmen bilgi verebilir sanırım; http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=23924.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 143900
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 20, 2014, 13:39:09 »
Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim :)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2014, 20:21:32 »
Ercüment aracın üzerindeydi aldığımda dediğim gibi baktım sadece kapağı açıp ama elime alıp detaylı incelemedim temiz gözüküyorkudu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2014, 21:26:13 »
Ercüment aracın üzerindeydi aldığımda dediğim gibi baktım sadece kapağı açıp ama elime alıp detaylı incelemedim temiz gözüküyorkudu

Üst tarafının zaten temiz olması lazım önemli olan kutunun içinde kalan kısım orayıda kontrol et bence filtre kirli ise değiştir tekrar dene derim.