0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar ı yeni bir ev almayı düşünüyorum fiyat konusunda anlaştık gibi sıfır bina olduğu için evin biraz eksiklikleri var Sizden iyi bir yoğuşmalı kombi tavsiyesi isteyecektim.Daire 125 m2 Dağu Düney cepheli 7 katlı bir bina son katını almayı düşünüyorumFiyat olarak en az 1.350.00 ile 1600.00 tl arasında düşünüyorum.teşekkürler.
Hayırlı olsun Nebi. Evdeki petek uzunluğu 7 metreden fazla ise yoğuşmalı tavsiye ederim. En iyisi Buderus veya visseman ama yoğuşmalı olanların fiyatı fazladır. Bende yoğuşmasız Demirdöküm var memnunum. Yoğuşmalılar sanırsam 2Bin TL'den başlıyor.
Hayırlı olsun Nebi, Bu kombi ve ev ısıtma konusunda ufak bir ihtisasım var Ev alırken yaklaşık 1 sene bu konuyu araştırdım. Kombi olayın aslında 3. veya 4. basamağı.Sırasıyla,YalıtımTesisatRadyatörler ve Toplam Radyatör MetrekaresiKombiKontrol Üniteleri (Oda Termostatı yada Termostatik Vana)Bu sıralamaya göre hareket edersen ve ilk yatırımı yaparsan çok kısa sürede yatırımı amorti edebiliyorsun.Ev yeni ve yalıtımlı ise, kombi tesisatı düzgün, düzgün den kastım kaliteli ve yalıtımlı borular, olabildiğince az köşeler mevcut ise,Radyatörleri de yeni alacaksan sıralama şu şekilde olabilir,Alurad (Metre fiyatı normal radyatöre göre %50 pahalı ancak radyatörde son nokta, emdiği ve yaydığı ısı konusunda inanılmaz)Demirdörküm+ (Plus) ( Metre fiyatı noraml radyatörden +10TL civarı daha fazla hatve aralığı 25mm olduğu için aynı metrede daha fazla ısıtma sağlayabiliyor)Standart Radyatör (Hatve aralığı 35mm)Olabildiğince büyük radyatör kullanman her şekilde yararına olacaktır, özellikle termostatik vana ve yoğuşmalı kombi için bu çok önemli.Kombi olarak benim evim küçük olduğu için (100m2) yoğuşmalı bir kombiye ihtiyacım olmadı uzun araştırmalarım sonucu bir çok kombiyi inceledim ECA Comfeo+ modelinde karar kıldım ve 4 senedir çok memnunum.Yoğuşmalı olarak düşünürsen sırasıyla Viessman, Buderus, ECA ve Demirdöküm düşünebilirsin.Kontrol ünitesi olarak radyatörlerinde Termostatik vana kullanman hem konforlu hem ekonomik olur, benim evim sürekli 24c ve en karar kışta bile 180TL civarı bir doğalgaz faturası ödüyorum ancak bu yukarıda yazdıklarımla da alakalı bir durum.Termostatik vana olarak Danfoss (Termostatik vananın mucidi Alman bir firmadır) yada E.C.A tavsiye ederim.Ek olarak ise evinde su tesisatının, kombinin, banyo aksesuarlarının ve en önemlisi beyaz eşyalarının sağlığı için su saati çıkışına "su basınç sabitleyicisi" taktırmanı ve su basıncını maksimum 5bar olarak ayarlamanı tavsiye ederim, su basınç sabitleyisini göstergeli bir model tercih edersen takip etmen çok kolaylaşır.