Gönderen Konu: Kombi Tavsiyesi  (Okunma sayısı 1656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Kombi Tavsiyesi
« : Mart 19, 2014, 09:08:34 »
Arkadaşlar ı yeni bir ev almayı düşünüyorum fiyat konusunda anlaştık gibi sıfır bina olduğu için evin biraz eksiklikleri var Sizden iyi bir yoğuşmalı kombi tavsiyesi isteyecektim.
Daire 125 m2 Dağu Düney cepheli 7 katlı bir bina son katını almayı düşünüyorum
Fiyat olarak en az 1.350.00 ile 1600.00 tl arasında  düşünüyorum.
teşekkürler.
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Toyota Club Türkiye

Kombi Tavsiyesi
« : Mart 19, 2014, 09:08:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Kombi Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2014, 09:12:22 »
Arkadaşlar ı yeni bir ev almayı düşünüyorum fiyat konusunda anlaştık gibi sıfır bina olduğu için evin biraz eksiklikleri var Sizden iyi bir yoğuşmalı kombi tavsiyesi isteyecektim.
Daire 125 m2 Dağu Düney cepheli 7 katlı bir bina son katını almayı düşünüyorum
Fiyat olarak en az 1.350.00 ile 1600.00 tl arasında  düşünüyorum.
teşekkürler.

Hayırlı olsun Nebi. Evdeki petek uzunluğu 7 metreden fazla ise yoğuşmalı tavsiye ederim. En iyisi Buderus veya visseman ama yoğuşmalı olanların fiyatı fazladır. Bende yoğuşmasız Demirdöküm var memnunum. Yoğuşmalılar sanırsam 2Bin TL'den başlıyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2014, 09:27:12 »
Hayırlı olsun Nebi, Bu kombi ve ev ısıtma konusunda ufak bir ihtisasım var :) Ev alırken yaklaşık 1 sene bu konuyu araştırdım. Kombi olayın aslında 3. veya 4. basamağı.

Sırasıyla,

Yalıtım
Tesisat
Radyatörler ve Toplam Radyatör Metrekaresi
Kombi
Kontrol Üniteleri (Oda Termostatı yada Termostatik Vana)

Bu sıralamaya göre hareket edersen ve ilk yatırımı yaparsan çok kısa sürede yatırımı amorti edebiliyorsun.

Ev yeni ve yalıtımlı ise, kombi tesisatı düzgün, düzgün den kastım kaliteli ve yalıtımlı borular, olabildiğince az köşeler mevcut ise,

Radyatörleri de yeni alacaksan sıralama şu şekilde olabilir,

Alurad (Metre fiyatı normal radyatöre göre %50 pahalı ancak radyatörde son nokta, emdiği ve yaydığı ısı konusunda inanılmaz)

Demirdörküm+ (Plus) ( Metre fiyatı noraml radyatörden +10TL civarı daha fazla hatve aralığı 25mm olduğu için aynı metrede daha fazla ısıtma sağlayabiliyor)

Standart Radyatör (Hatve aralığı 35mm)

Olabildiğince büyük radyatör kullanman her şekilde yararına olacaktır, özellikle termostatik vana ve yoğuşmalı kombi için bu çok önemli.

Kombi olarak benim evim küçük olduğu için (100m2) yoğuşmalı bir kombiye ihtiyacım olmadı uzun araştırmalarım sonucu bir çok kombiyi inceledim ECA Comfeo+ modelinde karar kıldım ve 4 senedir çok memnunum.

Yoğuşmalı olarak düşünürsen sırasıyla Viessman, Buderus, ECA ve Demirdöküm düşünebilirsin.

Kontrol ünitesi olarak radyatörlerinde Termostatik vana kullanman hem konforlu hem ekonomik olur, benim evim sürekli 24c ve en karar kışta bile 180TL civarı bir doğalgaz faturası ödüyorum ancak bu yukarıda yazdıklarımla da alakalı bir durum.Termostatik vana olarak Danfoss (Termostatik vananın mucidi Alman bir firmadır) yada E.C.A tavsiye ederim.

Ek olarak ise evinde su tesisatının, kombinin, banyo aksesuarlarının ve en önemlisi beyaz eşyalarının sağlığı için su saati çıkışına "su basınç sabitleyicisi" taktırmanı ve su basıncını maksimum 5bar olarak ayarlamanı tavsiye ederim, su basınç sabitleyisini göstergeli bir model tercih edersen takip etmen çok kolaylaşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2014, 13:12:03 »
Hayırlı olsun Nebi. Evdeki petek uzunluğu 7 metreden fazla ise yoğuşmalı tavsiye ederim. En iyisi Buderus veya visseman ama yoğuşmalı olanların fiyatı fazladır. Bende yoğuşmasız Demirdöküm var memnunum. Yoğuşmalılar sanırsam 2Bin TL'den başlıyor.
toplam olarak mı 7 mt yoksa bir petek mi onu tam bilmiyorum öğrenmem gerekiyor. Uzun yıılar artık almayı düşündüğüm ev için iyi birşey olsun istiyorum.İlk tercihim yoğuşmalı olsun tasarruf bakımından yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum
Hayırlı olsun Nebi, Bu kombi ve ev ısıtma konusunda ufak bir ihtisasım var :) Ev alırken yaklaşık 1 sene bu konuyu araştırdım. Kombi olayın aslında 3. veya 4. basamağı.

Sırasıyla,

Yalıtım
Tesisat
Radyatörler ve Toplam Radyatör Metrekaresi
Kombi
Kontrol Üniteleri (Oda Termostatı yada Termostatik Vana)

Bu sıralamaya göre hareket edersen ve ilk yatırımı yaparsan çok kısa sürede yatırımı amorti edebiliyorsun.

Ev yeni ve yalıtımlı ise, kombi tesisatı düzgün, düzgün den kastım kaliteli ve yalıtımlı borular, olabildiğince az köşeler mevcut ise,

Radyatörleri de yeni alacaksan sıralama şu şekilde olabilir,

Alurad (Metre fiyatı normal radyatöre göre %50 pahalı ancak radyatörde son nokta, emdiği ve yaydığı ısı konusunda inanılmaz)

Demirdörküm+ (Plus) ( Metre fiyatı noraml radyatörden +10TL civarı daha fazla hatve aralığı 25mm olduğu için aynı metrede daha fazla ısıtma sağlayabiliyor)

Standart Radyatör (Hatve aralığı 35mm)

Olabildiğince büyük radyatör kullanman her şekilde yararına olacaktır, özellikle termostatik vana ve yoğuşmalı kombi için bu çok önemli.

Kombi olarak benim evim küçük olduğu için (100m2) yoğuşmalı bir kombiye ihtiyacım olmadı uzun araştırmalarım sonucu bir çok kombiyi inceledim ECA Comfeo+ modelinde karar kıldım ve 4 senedir çok memnunum.

Yoğuşmalı olarak düşünürsen sırasıyla Viessman, Buderus, ECA ve Demirdöküm düşünebilirsin.

Kontrol ünitesi olarak radyatörlerinde Termostatik vana kullanman hem konforlu hem ekonomik olur, benim evim sürekli 24c ve en karar kışta bile 180TL civarı bir doğalgaz faturası ödüyorum ancak bu yukarıda yazdıklarımla da alakalı bir durum.Termostatik vana olarak Danfoss (Termostatik vananın mucidi Alman bir firmadır) yada E.C.A tavsiye ederim.

Ek olarak ise evinde su tesisatının, kombinin, banyo aksesuarlarının ve en önemlisi beyaz eşyalarının sağlığı için su saati çıkışına "su basınç sabitleyicisi" taktırmanı ve su basıncını maksimum 5bar olarak ayarlamanı tavsiye ederim, su basınç sabitleyisini göstergeli bir model tercih edersen takip etmen çok kolaylaşır.
Ufuk gardaşım yine yardımını eksik etmedin benden sağol
 dediklerini tam bir araştırayım  neyin ne olduğu öğreneyim evle ilgili olarak o zaman kusura bakma yine rahatsız ederim
 evde radyatör mevcut zaten
tertemostaik vana danfoss neyse onu araştırırım birde su basınç saatine bakacağım
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2014, 16:40:11 »
Evdeki peteklerin toplam uzunluğu.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2014, 16:59:20 »
hayırlı olsun,
yalıtım yoksa hepsi boş...

bahsettiğiniz fiyatlara eca/demirdöküm/bosch... alınabilir

buderus yada bosch olması farketmez ikiside aynı yerde imal edilerek gönderiliyor yani yapıcısıda serviside aynı firmadır..

bende daha önce baykan güneş model kombisi vardı, sesli çalışmasından dolayı 5 yıl garantili ferroli divatop aldım...

garanti süresi çok önemli, kombinin 5. yılı bitmeye 10 gün kala sirkülatör pompası arızalandı, garanti kapsamında değiştirildi

şirketin satış departmanındaki arkadaşlar yeni teknoloji ile üretilen vaillantı önermişlerdi...

yoğuşmalı kombi alınırken dikkat edilmesi gereken nokta; tesisatın yoğuşmalı kombiye göre çekilmiş olması yani yoğuşmalı kombi takılan yerlerde radyatör büyük konulur ki geri dönüşüm iyi sağlanabilsin... en üst performans için bu şarttır...

sıralamaya bakacak olursa;

buderus yada bosch olması farketmez ikiside aynı yerde imal edilerek gönderiliyor yani yapıcısıda serviside aynı firmadır...(servis ve yedek parçası uygundur)

önereceğim vaillant yada vıessmanndır, burada tercih yapmak kullanıcıya aittir, yani şöyle;

vıessmann ın servis hizmeti daha pahalıdır ve yedek parça fiyatı çok da uygun değildir,
vaillantın servis ve yedek parça sunumu uygundur, ileri teknoloji kullanıyor...

klimalardaki btu gibi kombinin kw sine dikkat etmek gerek, tüm kapasite ile radyatörler çalıştığında en uzak radyatöre pompalama iyi olabiliyormu...