Gönderen Konu: 2008 corolla ampul sorunum  (Okunma sayısı 1885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
2008 corolla ampul sorunum
« : Mart 18, 2014, 19:09:33 »
merhabalar bugün led siparişim geldi.onları taktım.ilk başta ledin bir tanesi yandı(bir tanesi bozuktu zaten ).Yanmayanı (daha yanmadığını bilmeden) taktığımızda cızıtttt diye ses geldi böyle. sonra dedim çıkartayım normal halojen farlarımı takayım.taktım takmasına ama ikiside yanmadı(normal sürüş farları ).acaba sigorta mı attık yoksa iki ampulde pertemi çıktı ? sis ve park lambalarım ve diğer herşey yanıyor hiç bir sıkıntı yok. acil cevap bekliyorum teşekkürler
Toyota Corolla 2007 MMT

Toyota Club Türkiye

2008 corolla ampul sorunum
« : Mart 18, 2014, 19:09:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 corolla ampul sorunum
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2014, 19:12:40 »
Öncelikle sigortalarına bakın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • 292 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2014, 19:19:54 »
Öncelikle sigortalarına bakın.
atıp atmadığını nasıl anlarım birde sigorta kutusu tam ne tarafında ? direk oto elektrikçiden alsam olur mu ?
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2014, 19:22:31 »
atıp atmadığını nasıl anlarım birde sigorta kutusu tam ne tarafında ? direk oto elektrikçiden alsam olur mu ?

2008 modellerde yerini tam bilmiyorum ama direksiyonun sol alt tarafında kapaklı olan yerde olur genellikle. Elektrikçiden sigortayı çok rahat bulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • 292 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 18, 2014, 19:23:58 »
2008 modellerde yerini tam bilmiyorum ama direksiyonun sol alt tarafında kapaklı olan yerde olur genellikle. Elektrikçiden sigortayı çok rahat bulursunuz.
hocam sigorta attığı zaman hepsi yada bir iki şey çalışmaz olur ? kesin sigorta mı atmıştır ? ampulde olabilir mi çok sök çıkar yaptım
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2014, 19:27:10 »
hocam sigorta attığı zaman hepsi yada bir iki şey çalışmaz olur ? kesin sigorta mı atmıştır ? ampulde olabilir mi çok sök çıkar yaptım

Ampullere düşürmediğiniz müddetçe bir şey olacağını zannetmem. Farların sigortaları uzun-kısa diye farklıdır. Onun sigortası attıysa diğerlerine zarar vermez. Önce sigortalara bakın maliyeti düşük. Olmaz sa ampullerdendir zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • 292 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 18, 2014, 19:33:42 »
Ampullere düşürmediğiniz müddetçe bir şey olacağını zannetmem. Farların sigortaları uzun-kısa diye farklıdır. Onun sigortası attıysa diğerlerine zarar vermez. Önce sigortalara bakın maliyeti düşük. Olmaz sa ampullerdendir zaten.
atıp atmadığını nasıl anlarım ?
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2014, 19:37:56 »

Sigorta kutusu 2 tanedir birisi direksiyon altında solda diğeri motor kısmında genelde akünün arkasında sigortanın atıp atmadığını varsa kontrol lambası ile sigortanın her iki tarafına ayrı ayrı dokunarak öğrenebilirsiniz şayet lamba her iki tarafta yanarsa yada yanmazsa sorun yok ama bir taraf yanar diğeri yanmazsa o sigorta atmıştır

Lambanız yoksa ve hangisinin olduğunu bilmiyorsanız sigortaları tek tek çıkarmanız gerekecek çıkardığınızda her iki bacak arasında ki tamamlayıcı köprü kopmuşsa atmış demektir yani klasik ampullerin patlaması gibi düşünün ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • 292 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 18, 2014, 19:57:16 »
Sigorta kutusu 2 tanedir birisi direksiyon altında solda diğeri motor kısmında genelde akünün arkasında sigortanın atıp atmadığını varsa kontrol lambası ile sigortanın her iki tarafına ayrı ayrı dokunarak öğrenebilirsiniz şayet lamba her iki tarafta yanarsa yada yanmazsa sorun yok ama bir taraf yanar diğeri yanmazsa o sigorta atmıştır

Lambanız yoksa ve hangisinin olduğunu bilmiyorsanız sigortaları tek tek çıkarmanız gerekecek çıkardığınızda her iki bacak arasında ki tamamlayıcı köprü kopmuşsa atmış demektir yani klasik ampullerin patlaması gibi düşünün ;)
ilk far ampul alıp deneyeceğim sigorta falan hiç bilmiyorum.Belki ampulde sorun vardır.
Toyota Corolla 2007 MMT