Gönderen Konu: Efsane Eskisine Göre Geç Çalışıyor  (Okunma sayısı 3758 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane Eskisine Göre Geç Çalışıyor
« Yanıtla #20 : Mayıs 21, 2014, 11:40:15 »
Sorun lpg sorunu değil benzin sorunudur. araba lpgde çalışmıyor ki ilk önce benzinde çalışıyor , lpgden mi diye benzinde de kaç kere denedim olay benzınlıde de oluyor.2000 devire kadar lpgye gecmiyor nasıl calışmadan lpgde olabilir bu sıkıntıdan dolayı ustaya gittim. (Ustalığıda iyidir) malum benzin kalitesizliği ve kçk.. benzin sıkıntısından dolayı benzin filtresindendir dedi.filitre zaten vadesi doldurmuş. 25 tl benzin filtresi 10 tl işcilk hallettik. Usta kaydı mühendislere öyle bir yere koymuşlar ki filtreyi. su an sıkıntısız çalışıyor eger devam ederse yazarım

Bu mesajınızda sıralı sistemden bahsederken;

Araba düz lpgli  malesef...

İkinci mesajınızda düz lpg den bahsetmişsiniz. Hangisi doğru.  Aracın benzinde gitmeme  olayına gelince de;  biz burada Ferdi arkadaşımızla epey bir  uğraşmıştık ama bir ilerleme kaydedemedik. Eğer aracınız düz lpg ise ve motor hava giriş yeri lpg takan usta tarafından lpg takılırken  bantla bir kısmı kapatılmış ise, motor benzinle  çalışırken dışardan çektiği hava bu yüzden yetersiz geliyor ve araç benzinde  iken gaza çok bastığınızda  bayılıyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 21, 2014, 11:40:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 06, 2014, 11:02:02 »
Bu mesajınızda sıralı sistemden bahsederken;

İkinci mesajınızda düz lpg den bahsetmişsiniz. Hangisi doğru.  Aracın benzinde gitmeme  olayına gelince de;  biz burada Ferdi arkadaşımızla epey bir  uğraşmıştık ama bir ilerleme kaydedemedik. Eğer aracınız düz lpg ise ve motor hava giriş yeri lpg takan usta tarafından lpg takılırken  bantla bir kısmı kapatılmış ise, motor benzinle  çalışırken dışardan çektiği hava bu yüzden yetersiz geliyor ve araç benzinde  iken gaza çok bastığınızda  bayılıyor.
Osman bey araba düz lpgdir.arabayı dediğiniz gibi bantlama olayını ben hiç düşünmedim zaten son 3 aydır bant var bundan önce yoktu ve araba benzinlide performans iyiydi. Bantı söküp deneyecem pompa bozuk değildir belkide. Farklı bir bakış açısı gösterdiniz.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 153000
  • Model Yılı: '00
« Yanıtla #22 : Haziran 06, 2014, 11:09:07 »
marş motorundada problem olabilir baktırsan iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 06, 2014, 12:05:07 »
Aracın benzinde gitmiyor ise filtre değiştiği halde yüksek ihtimal benzin pompası görevini yapıyor olabilir lpg li araçların birçoğunda belli süreler sonunda bu pompa arıza yapar veya görevini tam olarak yerine getiremez. Bunu şöylede anlarsınız aracınızı aracınızı en son benzinde bırakın ve de rampa aşağı mümkünse dik biryere çekin yani benzin daha rahat basılsın araca .Eskisine göre daha kolay çalışıyorsa  veya eskisi gibi çalışıyorsa bilin ki benzin pompanız değişmesi veya tamir görmesi gerekiyor .Birde benzin deposu içinde ayrı bir filitre daha var 20 lira felan o oda pis benzinden dolayı kirlenmiş tıkanmış olabilir ustanız ona da baksın .Ha ek bir şey daha söyleyim benzin pompası arızalı araçlar benzinle özellikle rampa çıkarken kesilir çekmez gitmez benzin bitmiş gibi tekler buda pompa arızasının bir başka göstergesidir aracınız lpg de çekişte gidişte sıkıntısı yoksa bilin ki ateşleme sisteminizde kelebek sisteminizde sorun yok  demektir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 06, 2014, 13:14:28 »
Aracın benzinde gitmiyor ise filtre değiştiği halde yüksek ihtimal benzin pompası görevini yapıyor olabilir lpg li araçların birçoğunda belli süreler sonunda bu pompa arıza yapar veya görevini tam olarak yerine getiremez. Bunu şöylede anlarsınız aracınızı aracınızı en son benzinde bırakın ve de rampa aşağı mümkünse dik biryere çekin yani benzin daha rahat basılsın araca .Eskisine göre daha kolay çalışıyorsa  veya eskisi gibi çalışıyorsa bilin ki benzin pompanız değişmesi veya tamir görmesi gerekiyor .Birde benzin deposu içinde ayrı bir filitre daha var 20 lira felan o oda pis benzinden dolayı kirlenmiş tıkanmış olabilir ustanız ona da baksın .Ha ek bir şey daha söyleyim benzin pompası arızalı araçlar benzinle özellikle rampa çıkarken kesilir çekmez gitmez benzin bitmiş gibi tekler buda pompa arızasının bir başka göstergesidir aracınız lpg de çekişte gidişte sıkıntısı yoksa bilin ki ateşleme sisteminizde kelebek sisteminizde sorun yok  demektir
Benim sıkıntım büyük ihtimalle pis benzin çok kullandım. Depodudaki filtreyi ilk sizden duyuyorum. Motorun altındaki benzın filtresini değiştirdim. Su lpgdeki band olayı kafama takıldı..su araba calışması her zaman olan bir sey değil. Yogun kullanımda 5 kere kontak ceviriyorsam 5de 1inde denk geliyor. Evhamlıyım araba konusunda su ara lpgde kullanıyorum memnunum aslında yinede elim bollasınca yaptırırm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 06, 2014, 14:24:07 »
13 yıl efsane kullanınca insan her şeyini öğreniyor .Pis benzin kullandıysan würth enjektör temizleyici veya yakıt sistem temizleyici kullan 1 depo benzin bitir araba kendine gelir ha şunu deyim o havafilitresi önündeki bandı da kaldır sen burnunu kapat bakalım kaç  dakika rahat nefes alabilirsin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 06, 2014, 14:46:03 »
13 yıl efsane kullanınca insan her şeyini öğreniyor .Pis benzin kullandıysan würth enjektör temizleyici veya yakıt sistem temizleyici kullan 1 depo benzin bitir araba kendine gelir ha şunu deyim o havafilitresi önündeki bandı da kaldır sen burnunu kapat bakalım kaç  dakika rahat nefes alabilirsin
Bir depo benzinle berner temizleyici attım açılsın diye ama araba 120yı gecmedi. Su bandı bi kaldırıyım.  Banttan mı benzin pompasından mı:-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 10, 2014, 09:56:34 »
Bir depo benzinle berner temizleyici attım açılsın diye ama araba 120yı gecmedi. Su bandı bi kaldırıyım.  Banttan mı benzin pompasından mı:-)

Olayı şöyle  açalım;
Benim araç karbüratörlü, ve  düz sistem  lpg  var.  Motor çalışırken lpg kullanımında daha  az  havaya  ihtiyaç  duyarken (ekonomi anlamında  belkide),  benzin kullanımında daha  fazla  havaya ihtiyaç duyuyor. Örneğin (rakamlar  tamamen farazidir); karbüratörün hava  girişi 5cm caplı bir  boru  olsun orjinalinde ve dakikada 3m3 hava girsin karbüratöre. Yani aracımız  benzinle  çalışırken dakikada 3m3 hava karışımı kullansın.  Lpg  montajı  yapılırken,  ustalar  en ekonomik  ve stabil ayarı tutturabilmek için hava girişinin yaklaşık %50 civarını  kapatıyorlar bantla.  Bu şekilde arabanın performansı  gayet  güzel  oluyor  tamam. Çünkü lpg en uygun oranda ekonomi/performans olarak dakikada 1,5m3 hava kyullanacak  haliyle.  E  şimdi siz  aracı  benzine  alınca  benzin için gerekli  karışım  dakikada 3m3  iken,  siz  ona  1,5 m3/dakika  veriyorsunuz. Araba düz  yada bayır aşağı  yavaş  yavaş  hızlanırsanız  sorun  yok,  ama  rampa  yukarı,  yada  ani  hızlanmak için  gaza  yüklenirseniz  araba  gitmeyecektir.  Bunu birebir  test  ettim.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -