Gönderen Konu: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı  (Okunma sayısı 184122 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vaveylâ!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20053
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Çalışır hocam. Airbag'i sökmek biraz zaman alıyor, o da acemiler için.
Muallim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Gittim, gördüm ama kalamadım!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 4500
  • 4 kere teşekkür edildi
Corollamı satın alırken Touch ile Advance donanım arasında kaldım, benim satın aldığım bayi olan Ankara Efe'de satın aldığım gün (26 Aralık 2015) için fiyat farkı 3.500 TL kadardı. Satış danışmanı arkadaş (ismini söylemeyeyim şimdi) bana "Gerek yok abi, sadece hız sabitleyici için o farkı verme. 1000 km kontrolüne geldiğinde garantili takarız." dedi. Peki dedim aldım Touch donanım Corollayı.

1000 Km kontrolüne gittim, hadi dedim yapalım. Dediler ki; 400 TL'ni alırız, ama garanti bozulur. Neden diye sorduğumda ise; aracın orijinal donanım listesinde olmayan bir donanım takıldığını, parça orijinal olsa bile bunun bir müdahale olduğunu ve bağlı donanımların (artık onlarda ne oluyorsa!) garanti dışı kalacağı söylendi. Ardından ALJ Ankara ve TOYAN ile yaptığım görüşmelerde de benzer cevapları aldım. Hatta TOYAN kesinlikle böyle bir işlem yapmadıklarını bildirdi. Son çare TOYOTA Müşteri İlişkileri Merkezi İstanbul'u aradım. Gayet kibar bir temsilci de bana aynı cümleleri söyleyince dedim, ben bir forumları gezeyim.

Forumda bu başlık altında yeralan konuyu ve youtube'da yer alan (https://www.youtube.com/watch?v=vLyRH5eSpps) videoyu da izleyerek dedim ben bu işi yaparım. Daha sonra AliExpress üzerinden daha önce forumda pek çok kez referans verilen Cruise Control kolunu (http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html) satın aldım. Kol 18 gün sonra elime ulaştı ve sonrasında toplamda 5 dakikadan az süren bir işlemle kendim aracıma Cruise Control eklemiş oldum.

Ayın satıcının $ 10 civarına attığı ve içerisinden kolun geçeceği direksiyondaki küçük kapağı ise yetkili servis EFE'den 8.41 TL ödeyerek aldım ve yerine taktım. Sonuçta mevcut kurlar ile toplamda 40 TL'ye aracıma Cruise Control takmış oldum.

Kol tüm fonksiyonlarını eksiksiz yerine getiriyor, sadece hızlanma aşamasında değil yokuş aşağı yüksek eğimli inişlerde motor freni yaparak aracın belirlenen hızda kalmasını sağlıyor ki; bu otomatik şanzımana sahip bir araçta sürekli fren kullanmaktan çok daha efektif ve doğru bir yöntem.

Bu işlem için bu forumda bilgilerinden faydalandığım, deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür etmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Batu bey,
CC'nin garantiyi bozduğu konusu açıklamaya muhtaç bir durum. Bence bu işi biraz daha derinleştirin ve hatta Japonya'ya kadar uzatın derim. Ben aracımı 2011 de alıktan kısa bir süre sonra o zaman TOYOTA Reis olan daha sonra TOYOTA ALJ'ye devredilen serviste taktırmıştım ve garantimde hiçbir bozulma olmadı. Serviste park sensörü veya geri vites kamerası ya da multimedya takılınca "bağlı donanımlar" garanti dışı mı kalıyor? Öyle olsa serviste hiç bir ilave donanımı takmamaları lazım.

Ayrıca CC için ilave bir kablolama veya ilave donanım eklemesi yapmıyorlar, bir çok modelde kablolama ve yazılım hazır sadece kolunu takıyorlar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Batu bey keşke donanım listesine baksaydınız. Sadece CC ile biten bir fark değil malesef :(
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
Batu bey keşke donanım listesine baksaydınız. Sadece CC ile biten bir fark değil malesef :(

Kaan bey;

Farkların otomatik yana farlar ve otomatik çalışan silecekler ile yine otomatik kararan ayna olduğunu biliyorum. Bu donanımların hiçbirisi benim için bir şey ifade etmiyor maalesef. Bir önceki nesil olan ve babama aldığımız Corollamızda bunların hepsi mevcuttu ama ayna dışında hiç birinin istediğim zamanda ya da benim beklediğim gibi çalıştığına tanık olmadım 3 yıl boyunca. Tercih meselesi. Bu donanımlara ayrı paket tanımlayıp otomatik şanzımana en gerekli donanım olan hız sabitlemeyi sunmayan üreticiler yüzünden biz de böyle uğraşıyoruz işte. 

Mesaj Birleştirildi: Nisan 19, 2016, 11:16:15
Batu bey,
CC'nin garantiyi bozduğu konusu açıklamaya muhtaç bir durum. Bence bu işi biraz daha derinleştirin ve hatta Japonya'ya kadar uzatın derim. Ben aracımı 2011 de alıktan kısa bir süre sonra o zaman TOYOTA Reis olan daha sonra TOYOTA ALJ'ye devredilen serviste taktırmıştım ve garantimde hiçbir bozulma olmadı. Serviste park sensörü veya geri vites kamerası ya da multimedya takılınca "bağlı donanımlar" garanti dışı mı kalıyor? Öyle olsa serviste hiç bir ilave donanımı takmamaları lazım.

Ayrıca CC için ilave bir kablolama veya ilave donanım eklemesi yapmıyorlar, bir çok modelde kablolama ve yazılım hazır sadece kolunu takıyorlar.

Seyit Bey;

Bizim ülkemizde maalesef herşey bayilerin ve üreticilerin karlılığı üzerine yürüyor. Bu sadece otomotiv sektöründe değil, belki otomotivden daha fazla ithalat yaptığımız cep telefonu ve bilgisayar sektöründe de maalesef böyle. Ürünü size satana kadar mest ediyorlar, parayı verip faturayı aldınız mı ne sizi tanıyan var ne de ilgilenen.

Servislerin daha aracı satar atmaz çin malı multimedya sistemleri önerdiği bir yerde, dediğiniz gibi "bağlı donanımlar" hikayesi biraz havada kalıyor. Toyota Türkiye'nin bana söylediği bayilerin böyle konularda tıpkı LPG'de olduğu gibi insiyatif aldığı ve müşterilere olası sorunlarda yardımcı olduğuydu. Yani takan servis tamam da, gittim yazın tatile takılan multimedya ekranı bozuldu. Bodrum'da ki servis abi bunu biz takmadık şimdi garantiye girmeyebilir diyebiliyor.

Ayrıca, son çıkan torba yasaya göre (tasarıydı geçen hafta geçti diye biliyorum) bir araçta TSE tarafından yetkilendirilmiş olmak koşuluyla özel servislerde dahi olsa yapılan bakım ve onarım işlemleri o aracın garantisi kapsamına alınıyor ve korunuyor.

Yasa var da bakalım bize bir faydası olacak mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Batu bey,
Yazdıklarınızda haklısınız. Burada biraz da iş biz kullanıcılara düşüyor. Şayet bu tür bir sıkıntıda işi büyüteceğinizi, hakkınızı sonuna kadar arayacağınız konusunda kararlılığınızı hissettirdiğinizde yaptıkları bütün kıvırmaları geri alıyorlar. Baskıcı, kararlı ve ısrarcı olduğunuzda siz kazanıyorsunuz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5400
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Forumda bu başlık altında yeralan konuyu ve youtube'da yer alan (https://www.youtube.com/watch?v=vLyRH5eSpps) videoyu da izleyerek dedim ben bu işi yaparım. Daha sonra AliExpress üzerinden daha önce forumda pek çok kez referans verilen Cruise Control kolunu (http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html) satın aldım. Kol 18 gün sonra elime ulaştı ve sonrasında toplamda 5 dakikadan az süren bir işlemle kendim aracıma Cruise Control eklemiş oldum.
Batu Bey kolu takarken akünün negatif ucunu çıkarın diyor. İşlem sonrası sizden teyp immobilizer kodu falan istedi mi bir problem yaşadınız mı buna benzer?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
murat bey sizin arabanız da 2015 model gözüküyor. kolu takınca garanti bozulacak mı diye endişe etmiyor musunuz?  bu konu hakkında bir fikriniz var mı ?
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
Batu Bey kolu takarken akünün negatif ucunu çıkarın diyor. İşlem sonrası sizden teyp immobilizer kodu falan istedi mi bir problem yaşadınız mı buna benzer?

Murat Bey;

Akünün (-) kutup başını söktüm ve işlem sonrası geri taktığımda hiçbir şey istemedi. Sadece yol bilgisayarındaki ortalama tüketim değeri ile konsoldaki dijital saat sıfırlandı. Diğer tüm ayarlar, günlük km sayaçları, radyo hafızaları, bluetooth telefon eşleşmeleri ve telefon rehberi dahil hepsi duruyordu.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 19, 2016, 15:26:42
murat bey sizin arabanız da 2015 model gözüküyor. kolu takınca garanti bozulacak mı diye endişe etmiyor musunuz?  bu konu hakkında bir fikriniz var mı ?

Yusuf Bey;

Kendi adıma 2015 Corolla sahibi olarak şunu söyleyebilirim ki; yeri geldiğinde 10 TL'lik basit plastik parçalar için bile kullanıcı hatası denilen bir anlayışta, bence kendi araçlarımıza yaptığımız bu donanım eklemeleri çok da sorun edilecek şeyler değildir. Sonuçta iki tırnak kaldırıp, bir soketi bir yere taktım. Alman araçlarında sonradan yazılım yükleme, tanıtma gibi işlemlerden dolayı çok sıkıntı yaşayan arkadaşlarım oldu. Ancak Japon araçları özellikle de Toyota lego gibi modüler bir araba neredeyse. Yazılımla engelleme yok, sonradan başka eşleştirmeler vs ile uğraşmak yok, parçayı takıyorsunuz ve çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
çok çok teşekkür ederim ben kuruntu yaptım kendi kendime abimde fabrikada çalışıyor toyotada bir sıkıntı çıkmasın çinden almışsın onu dedi. ondan o kadar kurcaladım. :)
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5400
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
çok çok teşekkür ederim ben kuruntu yaptım kendi kendime abimde fabrikada çalışıyor toyotada bir sıkıntı çıkmasın çinden almışsın onu dedi. ondan o kadar kurcaladım. :)
Garanti meselesi benim de kafama çok takılıyor ama bir arkadaşım servise gideceğin zaman çıkarırız dedi mantıklı geldi  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 40 kere teşekkür etti
Abiler servise gidince problem yaptılar mı size kol taktırdın diye? :blink:
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
2012 model  dizel arabama manueldir, CC takmak istiyorum ne yapabilirim

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2016, 21:05:29
Her arabanın alt yapısı var.
Tahmini 20000 Tl maliyeti göze alır iseniz.
Ahmet bey benim arabaya kendim CC takmak istiyorum takamaz mıyım CC. aracım dizel corolla. 2012 model. Manuel vites

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
2012 model  dizel arabama manueldir, CC takmak istiyorum ne yapabilirim

Mesaj Birleştirildi: Nisan 21, 2016, 21:05:29
Ahmet bey benim arabaya kendim CC takmak istiyorum takamaz mıyım CC. aracım dizel corolla. 2012 model. Manuel vites

El melakenizi bilmedigimden yorum yapamam,
Bildigim halde bana 6 saat sürüyor.

Oldukça meşakkatli bir iş.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 30000
  • 2 kere teşekkür etti
El melakenizi bilmedigimden yorum yapamam,
Bildigim halde bana 6 saat sürüyor.

Oldukça meşakkatli bir iş.
Anladım dizel için zor diyorsunuz. peki bu iş bana kaça mal olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Anladım dizel için zor diyorsunuz. peki bu iş bana kaça mal olur.

Montaj dahil 1300 tl.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 24000
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
2012 auris 1.6 AT için
Sürücü airbag sökümü Nasıl arkadaşlar yardım edebilecek varmı
Konuları taradım ama delikte 2 mandaldan bahsediyor biriki bastırdım sağa sola çektim hafif gevşiyor ama bırkmıyor zararda vermek istemiyorum

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 08, 2016, 14:30:30
Varsa resimli anlatımlı veya videolu bi link verebilecek çok daha makbule geçerdi
Bi kapağı söksem 5 dakikalık iş için 2 saattir uğraşıyorum şuanda

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 08, 2016, 14:49:27
Kibarlıktan anlamıyormuş çözdüm arkadaşlar
Delikten ileri doğru  mandalı kuvvetlice itip tırnağı kurtarmak gerekiyor

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 08, 2016, 19:03:35
Cc yi denedim gayet güzel çalışıyor
Ancak uygulamadan sonra rolanti de 3 binlere düştü araç stop edecek gibi oluyor
Benzine çektim aynı
Ne yapabilirim arkadaşlar bilgisi olan varmı
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
Merhabalar 2006 corolla terra makyajlı kasa sahibiyim. göstergede sol üst köşede cruise yazısı mevcut. uzak doğuda 2005-2008 arası için uygulama videosu çekmişler fakat bizim araçtan biraz farklı duruyor tam bilemedim. https://www.youtube.com/watch?v=t3fTMCwjVH4

1-sadece kol montajı ile CC uygulaması mümkün müdür? (benzinli) (debriyaj/fren anahtarı vs gerek var mıdır?

2-Direksiyonun içinde yeterli alan yok mudur acaba diğer arkadaş gibi dışarı mı monte etmek gerekecek?

3-Düğme tesisatı yapılması uygun derseniz kimler yapabilir?

@Ahmet Güve (8047)

Bursa içinde tanıdık usta vs ihtiyacım var ö.m. atamadım. her türlü yardıma muhtacım :) @Kaan Kara (29002)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 24000
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Benim sorun düzeldi(rolanti düşmesi) kendi kendine 😍

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 10, 2016, 08:01:43
Cc kolunu temin eden forum arkadaşımıza teşekkür ediyorum burdan ayrıca
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ankara'da montajı kendi yapan veya yaptıran arkadaş varmı acaba?