Gönderen Konu: Toyota Yaris, Auris, Corolla Hız Sabitleyici (Cruise Control) Montajı  (Okunma sayısı 189925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Tekrar güle güle kullan mehmet abi  :) :)
Hadi hayırlı olsun.
inanın kendiniz taktıgınızdan kullanırken daha mutlu olacaksınız.
Ooooo Mehmet hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşallah.  :saygi:

Çok teşekkür ederim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
@MEHMET AKIN (32918) Güle güle kullan Mehmet. İleride yakıta etkisini de paylaşırsan seviniriz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
@MEHMET AKIN (32918) Güle güle kullan Mehmet. İleride yakıta etkisini de paylaşırsan seviniriz.

Teşekkürler Aytaç abi ilk uzun yol deneyimim sonrası paylaşırım inşallah.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '13
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba..Bende 2013 multidrive yarisime CC taktırmak istiyorum. Kolu alabileceğim güncel ve Güvenilir bir adres var mı. Yurt dışı olunca kargo falan ne tutuyor. Mehmet Akın bey le aynı araca sahibim. Bilgi verirseniz sevinirim iyi günler....
Herkes kendi geleceğinin mimarıdır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Ahmet bey yurtiçinden almak isterseniz forumda "Ufuk Sönmez" bey var ondan satın alabilirsiniz.Yada Ankarada "Dörtnal Toyota" var internet üzerinden numaralarına ulaşabilirsiniz.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
Arkadaşlar merhaba..Bende 2013 multidrive yarisime CC taktırmak istiyorum. Kolu alabileceğim güncel ve Güvenilir bir adres var mı. Yurt dışı olunca kargo falan ne tutuyor. Mehmet Akın bey le aynı araca sahibim. Bilgi verirseniz sevinirim iyi günler....

Ahmet bey aldığım ürünü linki

http://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html?recommendVersion=1

Sipariş verdikten 1 gün sonra satıcı ürünü kargoladı ve 1 hafta için de ürün elime ulaştı. Satıcı ürünün yanına bir not birde anahtarlık koymuş. Notta lütfen bir sorun yaşarsanız hemen olumsuz bir yorum yapmayın bizimle iletime geçin sorununuzu çözelim eğer üründen memnun kalırsanız olumlu yorumlarınızı bekliyoruz diye.Ürünün montajı kolay nalburdan 2 adet 5 ×10 mm civata almanız yeterli. İstanbul avrupa yakasın da ikamet ediyorsanız montaj için bizzat yardımcı olmak isterim. Nede olsa tecrübe edin dim. Ürün gayet güzel çalışıyor. Fiyat olarak kargo dahil 17 _ 20 dolar arası değişiyor. Satıcı güvenilirliği önemli tabikide. Bu linkteki ürünü bir arkadaşımız da sipariş etmişti oda bir sorun yaşamadı. Ben de o nedenle bu linkteki ürünü sipariş verdim. Ayrıca kol için gerekli kapağı da yetkili servisten 9 tl karşılığın da aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Mehmet bey cok tesekkur ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
merhabalar
bende de toyota corolla var . cc taktırmak için kimseyi bulamıyorum servis 150 tl istiyor. elimden de iş gelir.
direksiyonun göbeğini cıkartmak zor mu? yay vb var mı dikkat edilecek bir durum var mı benide bilgilendirirmisiniz?
kendim söküp takmak istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, 2007 model yaris 1.3 Sol MMT aracıma  cruise control takılabilir mi sorusuna Ahmet GÜVE beyden cevap edindim. Burada aynı aracı kullanan arkadaşları bilgilendirmek istedim. Ahmet Beyden aldığım bilgiler şöyle; bu araç için cruise control alt yapısı yok. Yani tek bir kolla bu iş olamıyor. Gaz pedalı kablolu olduğundan araca sonradan ilave parçalar ile bu özellik kazandırılabiliyor ama maliyeti 900₺. Aynı model aracı olanlara duyurulur. Ben cruise control için en fazla 300₺ yi gözden çıkarabilirim. Daha fazlası mantıklı gelmiyor. Beni bilgilendirdiği için Ahmet GÜVE arkadaşımıza buradan tekrar teşekkür ederim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi

merhabalar
bende de toyota corolla var . cc taktırmak için kimseyi bulamıyorum servis 150 tl istiyor. elimden de iş gelir.
direksiyonun göbeğini cıkartmak zor mu? yay vb var mı dikkat edilecek bir durum var mı benide bilgilendirirmisiniz?
kendim söküp takmak istiyorum

Birkaç mesaj geride paylaşılan bir aliexpress linki var, ordan ürünü alıp kendiniz montajlayabilirsiniz. Yine bu konunun eski mesajlarında sökme videoları var , kolay iş :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
ben yukarıdaki linkten kol siparişi verdim..Bakalım kaç günde gelicek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
2011 corolla otomatik için bu kollar uygun mu acaba . Bende sipariş vermek istiyorum. Parça numarası 84632-34011 yazıyor alışveriş sitelerinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
1.4 d-4d otomatik kullanıp ta cc taktıran var mı? "neden fabrika çıkışında yok?" sorusuna makul bir cevap bulamıyorum bir türlü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Eğer kapak alacaksınız gerçek kod şu şekilde

Corollanın modeline  gövdenin ve konsol rengine göre değişiyor.

2011 2012 2013 comfort extralar için söyleymiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ahmet_alev@hotmail.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '09
herkese merhaba

2009 yaris d4d m/m sol  otomatik  araca bu işlem uygulanabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Benim araç 2007 yaris 1.3 sol. Cruise control alt yapısının olmadığını öğrendim. Ancak 900₺ masraf ile ek parçalarla olabiliyormuş.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bende cruise kontrolü kendim takanlar kervanına katıldım.
Servisten 7.75 tl cruise kapağını aldım. 50 kuruşa 0,5 mm X 1 cm lik vida aldım.
Motor kaputunu acarak Akünün - kutubunu söktüm. sonra direksiyona geçip
Düz tornavida ile kapakları söktüm.  Karşıma resimlerde görülen vidalardan cıkmadı airbag 'ı tutan 2 tane cubuk şeklindeki kolu ileri doğru ittirdim ve airbag direk kucağıma düştü. Direk cc kolunu yerleştirip vidalarını sıktım.

Aynı şekilde kapakları taktından sonra direk direksiyon göbeğinide oturttum yerine tık ederek yerleşti.

Aküyü taktım sorunsuz şekilde çalişti. Akünün kutup başlarını neden söktüm anlamadım ama sanırım korna calmasın diye yada airbagtan kaynaklı arıza ışığı yakılmaması için sanırım.

Şu an sizlere diyeceğim tek şey hiç korkmayın. Bir ustalık gerektirmiyor. Akü başı sökmek için 10 11 numara anahtar ve düz tornavida yeterli oluyor.
150 lira işcilik isteniyordu param cebimde kaldı. Maliyet 50 tl değil.

yardımcı olmamı isterseniz bana mail atabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
@Ferhan özcan (25625)  bey güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar benim aracım da 2014 auris MDS. Ben de CC kolunu sipariş etmiştim elime ulaştı.
Servisten de kapakları sipariş ettim 2 güne elime ulaşacağını belirttiler.
Ben Ankara'dayım. Bu montaj işleminde bana yardımcı olabilecek kendi arabasına bu cc kolunu takıp tecrübe edinmiş arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
Ankara/Dikmen'deyim.