Anket

Kasko ve Trafik Sigortası İndirim Hakkı Süre ve Araç Sahipliği Kısıtlaması İle İlgili Anket

Poliçe İndirim Hakkı Her Araç İçin ve Sürekli (kayıtlı araç olmadığında sona ermeyecek, indirim hakkı kaybolmayacak şekilde) Olmalı
6 (100%)
Böyle Bir Hak Çalışmasına Gerek Yok
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 6

Oylama kapandı: Nisan 11, 2021, 17:25:33

Gönderen Konu: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey  (Okunma sayısı 50530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Poliçesi Hakkında Her Şey
« Yanıtla #80 : Haziran 10, 2015, 14:04:58 »
Kasko yaptırırken klozlara dikkat edin. İçi boş kaskoyu ucuz diye yaptırmayın. Hasar anında ucuz kasko hasar teminata dahil değil diyebilir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 10, 2015, 14:04:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 10, 2015, 14:53:00 »
Vay be ben iyi fiyattan yaptırmışım ilk aracım  olduğu halde. 125×9= 1125 tl. Bir arkadaşımında arabasını komple çizip lastiğini kesmişlerdi. Kasko yaptırıp komple boyatmıştı. Bence mantıklı bir durum. Fiyat olarak şahısa ilave olarak aracında sigorta geçmişi önemli diye duymuştum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Haziran 10, 2015, 14:56:55 »
 Araç yaşı da önemli. Araç yaşı arttıkça primler artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Haziran 10, 2015, 16:11:14 »
bir iki yerden daha fiyat sordurdum en iyi fiyatı veren bizim tanıdık oldu.

Anadolu sigorta 1950 lira. Dediki 90 lira bu işten bize para kalıyor sendende 75 lirasını ben almam 1875e yaptırırız. Ben artık maddeleri felan nelerdir hiç bilmiyorum güvendiğim saygı duyduğum bir abim o yüzden fazla detay sormadım ama bugün sorarım bir daha.

Benim kasko fiyatını yüksek çıkmasının 3 sebebi var bana göre.

1- İlk defa kasko yaptırıyor olmam
2- Aracımın 10 yaşından büyük olması(2004 model)
3- Geçen yıl zincirleme bir kazanın son halkası oldum sigortada olan indirimimde bozuldu.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Haziran 10, 2015, 16:56:33 »
Sompo Japan ile yaşadığım sıkıntı nedeni ile kimseye önermiyorum!!! Sompo yetkilileri de duysun....

1128 TL AXA dan yaptırdım (genişletilmiş mavi ) bu sene kaskoyu. % 40 indirimli fiyatı.1000 tl multimedia sistem ek olarak dahil

150 TL ye kadar mini onarım var. 15 gün araç ikame hizmeti.  Vs..
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #85 : Haziran 10, 2015, 17:04:16 »
 Evet, Axa 150Tl veriyor mini onarım için, bu çok düşük aslında ama hep aynı meblağ. Bir kaç senedir de böyle hatırladığım kadarı ile. Aslında ona Nano ya da Miniminnacık onarım demeleri lazım. Genel olarak ise fiyatları makul. Anlaşmalı servis olayı da iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Haziran 10, 2015, 17:35:47 »
Evet, Axa 150Tl veriyor mini onarım için, bu çok düşük aslında ama hep aynı meblağ. Bir kaç senedir de böyle hatırladığım kadarı ile. Aslında ona Nano ya da Miniminnacık onarım demeleri lazım. Genel olarak ise fiyatları makul. Anlaşmalı servis olayı da iyi.

:D nano daha uygun geldi bana abi :rofl: :rofl:

Axa ya daha öncede yaptırmıştım( ak, güneş, grupama,anadolu,allianz, sompo  hatırladıklarım bunlar ) Sompo hariç kullanmaya gerek kalmamıştı ki % 100 haklıyken mağdur oldum 2 gün. O yüzden adam gibi köklü bir firmaya yaptırmayı uygun gördüm abi. İnşallah kullanmaya gerek kalmaz.
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Temmuz 25, 2015, 13:25:46 »
Bu ayın yirmisekizinde kaskom doluyor. Anadolu siğorta genişletilmiş kaskomu bugün yaptırdım dokuz ay taksit ile 1030 tl %65 hasarsızlığım var.Aracın extraları ile araç bedeli altmışbinlira.Araç fiyatının yarısı kadar hasarsızlık koruma ,orjinal parça ve resmi servis araç tahsis etme gibi klozlar var pazatesi poliçe elime geçince daha detaylı yazarım.

Manevi tazminat talepleri 2.500.000 TL ile sınırlı olmak üzere teminat kapsamındadır.

İKAME ARAÇ TEMİNİ

• Anadolu Hizmet ’Kasko’- Hususi Otomobil (KZ 628) kitapçıgı 1.6. Ikame Araç maddesinde degisiklik (Kasko)
Anadolu Hizmet ’Kasko’- Hususi Otomobil kitapçıgında belirtilen ’1.6. Ikame Araç’ baslıgı altına eklenen “Onarım Süresince Ikame
Araç” teminatı kapsamında, sigorta sirketinden kaynaklanan bir hata veya gecikme nedeniyle aracın onarımının, eksper tarafından
belirlenen onarım süresini geçmesi halinde, yılda en fazla 2 kez ve onarım süresince azami 15 gün olmak üzere aracın onarımının
bitimine kadar ikame araç temin edilecektir.

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Temmuz 25, 2015, 18:00:35 »
ben yurtdışı kazaları içinde ayrıca prim veriyorum ne olur ne olmaz gidince diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Temmuz 25, 2015, 19:52:55 »
Ben Ray sigorta dan kaskomu yaptırdım. Daha önceden kalan hasarsızlık indirimi vs yok. 998 tl Anahtar üzeri çalınmayı da %100 karşılıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Temmuz 31, 2015, 15:34:40 »
2 hafta sonra kasko poliçemin süresi doluyor. Aracım 2006 model olmasına rağmen eşim de kullandığı için tekrar kasko yaptırmayı düşünüyorum. Geçen yıl ilk yıl olduğu için 1300 tl ye zurich sigortadan yaptırdım. Bu yıl aynı firma 1000 tl fiyat veriyor. Alternatif olarak maaş anlaşmamızın olduğu garanti bankası Eureko sigorta ile 1090 tl(%10 bonus) teklif veriyor. Son olarak Sompo Japan 710 tl fiyat verdi. Teminatlar aşağı yukarı aynı ufak tefek detaylar dışında klozlar aynı sayılır. Sizce hangisinden yaptırayım kaskoyu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Temmuz 31, 2015, 15:37:44 »
2 hafta sonra kasko poliçemin süresi doluyor. Aracım 2006 model olmasına rağmen eşim de kullandığı için tekrar kasko yaptırmayı düşünüyorum. Geçen yıl ilk yıl olduğu için 1300 tl ye zurich sigortadan yaptırdım. Bu yıl aynı firma 1000 tl fiyat veriyor. Alternatif olarak maaş anlaşmamızın olduğu garanti bankası Eureko sigorta ile 1090 tl(%10 bonus) teklif veriyor. Son olarak Sompo Japan 710 tl fiyat verdi. Teminatlar aşağı yukarı aynı ufak tefek detaylar dışında klozlar aynı sayılır. Sizce hangisinden yaptırayım kaskoyu?

Sompo Japan da ciddi fiyat avantajı var ancak biraz sıkıntılı bir firma. Ben Eureko'yu eski aracımda kullanmıştım memnun kaldım siz bilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Temmuz 31, 2015, 16:25:43 »
Tereddütte kaldım ben de.  Az bir fark değil aradaki nerdeyse sigorta kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Temmuz 31, 2015, 20:03:25 »

Mustafa bey bende geçen sene sompo dan yaptırdım ve Ankara'da kartalımın maçına giderken öndeki ............ aniden durması ve 90 derece birden sağa dönmesi nedeni ile zorunlu olarak durduğum sırada yaşlıca bir amca yerlerin ıslaklığı nedeni ile duramayarak arkadan çarptı. Karşılıklı tutanakları tuttuk ve hatalı olduğunu %100 kabul etti bu şekilde de beyan etti. Çok fazla bir hasar olmadı tamponun sol tarafından vurmuştu hafif yırtılma oldu vs vs. Gelelim Sompoya. Yetkili servise götürdüm KİMSEYE sormadım bile SORMAM DA . Bıraktım aracı servise.Servis de  Sompoyu arayarak   tamir,boya ve servisin yoğunluğu nedeni ile aracın 4-5 gün işi olduğunu söyledi. Tutanakların bir kopyasını Sompoya göndermeleri ve Sompoya kusurun % 100 karşı tarafta olması ve hasarın hepsinin rücu edilebilirliğinin bilinmesine rağmen tam iki gün ikame araç bekledim. Üstelik YÜZSÜZLÜKLE Sompo sigortanın danışma hattı beni arayarak niye yetkili servise götürdüğümü? Anlaşamalı serviste de aynı işlerin yapılabilineceğini (sanki ben bilmiyorum ) eğer Sompoyu arayarak anlaşmalı servise GİTSEYMİŞMİŞİM  ikame aracımın anında tarafıma verilebilineceğini ( bana ceza veriyorlar akıllarınca !!! ) yetkili servise gidince EXPERT PAŞANIN işleri ne zaman biterse ancak ozaman gelip bakabileceğini ve PAŞA'nın onayı olmadan ikame aracın teslim edilemeyeceğini söylerek, kendilerinden tiksindirmeyi başardılar.Bir çok sigorta şirketi ile çalıştım hiç kullanmak zorunda kalmamıştım şükür. Küçük hesaplar yapan KALİTESİZ firmalarla çalışmamak lazım. Yinede karar sizin demedi demeyin  ;) . Saygılar,
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Temmuz 31, 2015, 20:26:55 »
Gökhan bey öncelikle geçmiş olsun Allah başka kaza bela vermesin. Anladığım kadarıyla ucuz etin yahnisi hesabı oluyor burada. Daha sürem var biraz daha araştırma yapayım bakalım. Aslında yaptırmamayı da düşünüyorum ama dünyanın binbir türlü hali var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Temmuz 31, 2015, 20:35:47 »
Gökhan bey öncelikle geçmiş olsun Allah başka kaza bela vermesin. Anladığım kadarıyla ucuz etin yahnisi hesabı oluyor burada. Daha sürem var biraz daha araştırma yapayım bakalım. Aslında yaptırmamayı da düşünüyorum ama dünyanın binbir türlü hali var

Amin Mustafa bey RAB'bim cümlemizi kazadan beladan korusun. Malesef kasko firmasının kalitesi kullanınca ortaya çıkıyor. Ve dediğiniz gibi dünyanın bin bir türlü İNSANI var  >:( ( önümde aniden durarak trafiği hiçe sayan şahısa  insan yazmak istemiyordum ama sitenin kurallarına uyacağız artık )  :D
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Temmuz 31, 2015, 20:38:41 »
Herkese kazasız sürüşler dilerim. Ben bu sene eurekadan yaptırdım. Çok uygun fiyat ve bi kaç hediye verdiler. Kullanmak nasip olmasın. Fiyat alın pazarlık yapın. 9 taksit cabası.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Temmuz 31, 2015, 21:21:50 »
Hiç yaptırmamaktan sa en ucuzunu yaptırmak daha iyi. Sonuçta hiçbir firma babamızın firması değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #98 : Ağustos 01, 2015, 09:48:55 »
 Acenta seçiminde de özenli olmakta yarar var.

Amin Mustafa bey RAB'bim cümlemizi kazadan beladan korusun. Malesef kasko firmasının kalitesi kullanınca ortaya çıkıyor. Ve dediğiniz gibi dünyanın bin bir türlü İNSANI var  >:( ( önümde aniden durarak trafiği hiçe sayan şahısa  insan yazmak istemiyordum ama sitenin kurallarına uyacağız artık )  :D
Ne yapıp edip, trafiğin, araç kullanmanın ciddiyetinin mevcut ve aday sürücülere verilmesi lazım. Bunun için iyi bir program şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 92 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Ağustos 01, 2015, 10:35:48 »
Acenta seçiminde de özenli olmakta yarar var.
 Ne yapıp edip, trafiğin, araç kullanmanın ciddiyetinin mevcut ve aday sürücülere verilmesi lazım. Bunun için iyi bir program şart.

Kesinlikle abi, misal bizim olay tam göbekte oldu ve orada 4-5  adet mobese var, ben ve bana çarpan amcada önümüzde ki aracın plakasını kaza tutanağına işledik. Şeker var un var yağ var, eee emniyete kalan ilk gördüğü yerde şahsın ehliyetine 15 gün el koyması kalıyor.Bir sonra ki olayında 6 ay bir sonrakinde de artık ALLAH ne verdiyse... Bak bakalım bir daha çılgın hareketler yapabiliyormu? Kasko şirketinde de hata var bence direk o şahıstan tahsil etmeliydi. Rapordan anladığımız kadarı ile amcanın sigortası karşıladı malesef. Gerçi amcada çok suçsuz değil takip mesafesi yeterli değildi sanırım. Klasik olacak ama Eğitim şart abi
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!