Gönderen Konu: 2013 Yaris gündüz Farları hayal kırıklılığı  (Okunma sayısı 3862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Daha önce konusunu açmıştım ama, buraya bu konuyu açmak daha doğru olacak diye düşündüğümden eski iletiyi iptal edip buraya konuyu güncelleyerek açıyorum.

- Servisten bugün içinde net olarak 625 (kit) + 100 - 110 (servis ücreti) olarak fiyat aldım. Nataş ve Dumankaya'dan... Nataş dışarıda işlemi yaptırırsam hem elektrik hem motor (???? iki kere sordum motor mu dediklerinde evet motor dediler ????) aksamındaki problemlerde garantinin iptal olacağını Dumankaya sadece elektrik aksamındaki garantinin iptal olacağını söyledi. Dışarıdan ürün alıp serviste montajının yapılıp yapılamayacağını sorduğumda ona da "Hayır" dendi...

- Nedir bu ürünü bu kadar benzersiz kılan diye sordum (En kaliteli gündüz ledleri taş çatlasın 250 lira piyasada çünkü) Soket uyumu olamaz dışardan aldığınız ledlerin, elektrik sistemine müdehale şart o yüzden çok riskli cevabını aldım.

-Ben sizin taktığınız ürünün birebir aynısını yurtdışından bulsam onu takar mısınız araca diye sorduğumda da resmen mavi ekran verdi hem dumankaya hem nataş yetkilileri. Eeeöö öee demeye başladılar... İyi günler diyerek kapadım...

Sonuç : hevesim kursağımda kaldı... Ekteki fotoğraftaki düşüncelerimi uygulamak istiyordum oysa ki...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Yaris gündüz Farları hayal kırıklılığı
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2014, 11:55:57 »
+1 :rofl:
hep olmaz diyorlar zaten hocam
toyota bu kadar pahalı aksesuar satmasa ne olur san ki? çok astronomik fiyatlar veriyorlar.
bana da yaris için 650 tl gibi birşeyler söylemişlerdi.
bu arada sadece elektrik aksamı garanti dışı kalır o da taktırdığınız harici parçadan dolayı kaynaklanırsa
yani yoruma çok açık heleki servise kaldıysa işiniz !...
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2014, 21:35:41 »
yerim öyle servisi bıraksınlar artık bu düşünce tarzını ya resmen yolunacak kaz muamelesi yapıyorlar bize

4 yıl önce yarise sis farına 550 tl dediler YUH deyip çıktım

internetten yan sanayi hatta çin malı sis farını 112 tl'ye aldım kullanıyorum daha ampülü bile patlamadı.....
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2014, 22:26:35 »
arkadaşlar konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama danışmak istediğim bir konu var;

ben karar verdim standart bir gündüz far seti alacağım bizim yarise uyan lakin bunu montajını istanbul anadolu yakasında güvenilir bir elektrikçiye nerede yaptırabilirim? Malum servis yapmam ben diyor. Bir de ustaya ne şekilde bağlamasını söylemeliyim? Ekstra bir düğme mi olacak araçta çıkma bu iş için yoksa koldan halledilebilecek mi?

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2014, 23:01:34 »
arkadaşlar konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama danışmak istediğim bir konu var;

ben karar verdim standart bir gündüz far seti alacağım bizim yarise uyan lakin bunu montajını istanbul anadolu yakasında güvenilir bir elektrikçiye nerede yaptırabilirim? Malum servis yapmam ben diyor. Bir de ustaya ne şekilde bağlamasını söylemeliyim? Ekstra bir düğme mi olacak araçta çıkma bu iş için yoksa koldan halledilebilecek mi?

Bende maltepedeyim, ama elektrikciye hic isim dusmedi. Gunduz farlari kontak acildigi gibi yanar bu yuzden acma kapama dugmesine gerek yok direk baglanacak
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yusufhatay
  • Kilometre: 36000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2014, 23:16:04 »
yeni trend amerikan park arkadaşlar ilgililere duyrulur...resim yollamayı becerebilsem yollayacam ama :s
Çıkarım Senle Her Yola ToYoTa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2014, 23:17:46 »
yeni trend amerikan park arkadaşlar ilgililere duyrulur...resim yollamayı becerebilsem yollayacam ama :s

Fotolari bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yusufhatay
  • Kilometre: 36000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2014, 23:19:54 »
resim ekleye geliyorum ama fotoyu o iki imgnin arasına nasıl yerleştireceğimi bilmiyorum bi yardımcı olsanız...
Çıkarım Senle Her Yola ToYoTa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2014, 23:31:23 »
resim ekleye geliyorum ama fotoyu o iki imgnin arasına nasıl yerleştireceğimi bilmiyorum bi yardımcı olsanız...

Sanirim ileti sayiniz yeterli olmadigindan ekler ve secenekler den ekleyemiyorsunuz, forum icerisinde resim ekleme diye arama yaparsaniz degisik yollar mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2014, 23:33:32 »
Bende maltepedeyim, ama elektrikciye hic isim dusmedi. Gunduz farlari kontak acildigi gibi yanar bu yuzden acma kapama dugmesine gerek yok direk baglanacak

Teşekkürler Aytaç Bey. Şimdi benim yaris konfor paket o yüzden far sensörü filan var. Farları hep otomatikte kullanıyorum. Bu şekilde olunca acaba akşam kısa farlar kendiliğinden yandığında gündüz farları da devreden çıkar mı onu merak ediyorum aslında... Güvenebileceğim bir elektrikçi bulabilirsem sonuçları yazacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2014, 23:39:25 »
Teşekkürler Aytaç Bey. Şimdi benim yaris konfor paket o yüzden far sensörü filan var. Farları hep otomatikte kullanıyorum. Bu şekilde olunca acaba akşam kısa farlar kendiliğinden yandığında gündüz farları da devreden çıkar mı onu merak ediyorum aslında... Güvenebileceğim bir elektrikçi bulabilirsem sonuçları yazacağım :)

Normalde kisa farlari acinca gunduz farlari tam kapanmiyor, siddeti azaliyor. Bu sekilde montajlanabilir, cok komplike bir islem olacagini sanmam isi bilen biri kolay halledebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2014, 11:53:13 »
Bende Yaris Cool M.D S var.Motorda ki sigorta kutusundan kontak bölümünden + elektrik aldım(aldım derken Ankara'ya gittiğimde Dörtnal Sadık usta bağladı) - ucu da akünün eksi kısmına bağladım.Elimde ki 3'lü led lambaları da panjurun içine minicik bir vida ile sabitledim.Çok güzel oldu.

Gündüz açık hava

Karanlık ortam.Sadece led'ler

Karanlık ortam led'ler ve kısalar birlikte

Otopark'a indiğimde bağlantı fotoğrafınıda çekeyim.Aynı şekilde bağlarsınız.Kolay ve basit bir işlem.Kontağı çevirdiğiniz an çalışmaya başlayacak...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2014, 11:54:25 »

dediğinizi bende yapmaya çalıştım ama olmadı. Aytaç beyin dediği gibi kontak açılınca yanıyor kısalar yanınca şiddeti azalıyor.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 12, 2014, 16:24:43 »
ben 35 tl devre aldim , parklara bagladim , kisalari acinca gunduz ledlerin isik siddeti %30a dusuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Kilometre: 32000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2014, 19:27:27 »
ledleri nereden kaça aldınız acaba?
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2014, 20:37:54 »
Otopark'a indiğimde bağlantı fotoğrafınıda çekeyim.Aynı şekilde bağlarsınız.Kolay ve basit bir işlem.Kontağı çevirdiğiniz an çalışmaya başlayacak...

Özcan Bey gayet şık olmuş ben 4 veya 5 li led aparat almayı planlıyorum, müsait bir vaktinizde bağlantı fotolarını da yollarsanız ustaya gösterip aynı şekilde yaptırırım. Izgara kısmını da fotolarsanız süper olur :)

ben 35 tl devre aldim , parklara bagladim , kisalari acinca gunduz ledlerin isik siddeti %30a dusuyor

Mesut Bey, led şiddetinin azalması için kesinlikle devre elemanı gerekiyor mu? Gerekiyorsa hangi devreyi nasıl bağlatmalıyım acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2014, 21:28:30 »
Cagtay bey devre gerekli " ledlere giden amperi kisitliyor devre , uzerindede ayar potansiyometresi var kisik derecesini-istediginiz kadar ayarlayabiliyorsunuz , bende karanlikta fotograflarin yarin sabah ceker eklerim

ben devreyi netten yapan birini buldum ve ozel yaptirttim telefonu elimde olmasi lazim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2014, 14:45:46 »
fotoğraflarını çektim ilk fotoda ledler daha parlak , 2. fotoda farlar açılınca ledler kısık yanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 14, 2014, 16:22:02 »
Özcan Bey gayet şık olmuş ben 4 veya 5 li led aparat almayı planlıyorum, müsait bir vaktinizde bağlantı fotolarını da yollarsanız ustaya gösterip aynı şekilde yaptırırım. Izgara kısmını da fotolarsanız süper olur :)
Benim ledler bildiğimiz standart led'lerden.Bağlantı fotoğraflarını çektim ama usb kalbosunu bulamadım.Panjjur ve bağlantı fotoğraflarını yakından çektim bakarsınız
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR