Gönderen Konu: Direksiyondan Gelen Tık Sesi  (Okunma sayısı 1873 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Direksiyondan Gelen Tık Sesi
« : Mart 17, 2014, 11:56:39 »
Arkadaşlar forumda daha önce konuşulmuş fakat 120 günü geçmiş.

Arkadaşlar 2006 Corolla sedan terra dururken veya 10 km gibi düşük hızlarda sağa sola dönüşlerde direksiyondan tık diye bir ses geliyor .Araştırdığım kadarı ile direksiyonun alt kısmında bir yerin gevşemesinden kaynaklı bir durum muş. Nerenin sıkılacağını bilen bir arkadaşımız var mı .elim anahtar tutar takım taklavatım da var .Normalde sanayiye giderim göstermeye ama iş çıkış saatim buna uymuyor izin konusu da iş yerimde sıkıntı .O sebepten Pazar gün kendim halletmeye çalışacağım bu sıkma işini yardımcı olabilecek nerenin sıkıldığını bile bir arkadaşımız varsa sevinirim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Direksiyondan Gelen Tık Sesi
« : Mart 17, 2014, 11:56:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '07
Ynt: Direksiyondan Gelen Tık Sesi
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2014, 01:40:40 »
evet benim 2007 model aracımdada aynı sıkıntı var bilhassa soğuk asfalt veya bozuk yollarda direksiyonu çevirince tıkır tıkır ses geliyor birkaç ustaya ve ön düzenciye gösterdim toyotalarda olur dediler ama ben çok sinir oluyorum çaresini bilen varsa lütfen yardımcı olsun selam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyondan Gelen Tık Sesi
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2014, 10:22:53 »
Konuyu araştırdığım kadarı ile direksiyon altındaki mafsaldaki boşluktan veya airbag altındaki direksiyon vidasını saran plastik parçanın yerinden çıkmasından kaynaklı bir ses miş .Benim ön takıla ilgili bir sıkıntım yok takırtı tukurtu yok bende sadece bir yere par edeceğim esnada veya park yerinde çevirirken tık diye bir ses geliyor alt taraflardan geliyor muhtemelen mafsal boşluğu var benim aracım da onuda sıkıyorlarmış. Dörtnal sadık ustamı ziyaret etsem halledecekte vakit bulup gidemedik ki
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "