Gönderen Konu: MOTOR DEVİR SAATİ SORUNU  (Okunma sayısı 1304 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • auris 2011
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 53
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
MOTOR DEVİR SAATİ SORUNU
« : Mart 16, 2014, 10:05:18 »
Öncelikle herkese merhabalar.Aracım auris 2011 1,33 comfort modeli ve yaşadığım durum şu, kırmızı ışıklarda durup vitesi boşa aldığımda aracımın devir saati 0,8-0,9 devirlerde gösteriyor, rolanti devrinin böyle olması normal midir ? Önceden böyle değildi çünkü eskiye göre daha rahat kalktığını hissettim aracın, gaz verince hemen 2000 devir üstüne çıkıyor, gazı daha kolay yiyor gibi eskiye göre.

Normali nedir bu durumun? hızım 0 ama devir o kadar yuksek olabilir mi?

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

MOTOR DEVİR SAATİ SORUNU
« : Mart 16, 2014, 10:05:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: MOTOR DEVİR SAATİ SORUNU
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2014, 10:08:03 »
benim anladığım kadarıyla, devir 1'i geçmiyor yani. Bence normal devir göstergeniz.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • auris 2011
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 53
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: MOTOR DEVİR SAATİ SORUNU
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2014, 10:15:30 »
evet kesinlikle 1000 in ustune değil. normal olması benim için rahatlatıcı bir durum yoksa servise götürecektim.

Aracımı yeni aldım, 2 haftadır kullanıyorum 50 binde, ilk başlarda daha düşüktü bu devir kalkarken titriyordu biraz ağırlık hissediyordum, şimdi ise bu rolanti devri biraz yükseldi. Durduk yere mi oldu derseniz hayır tabi. Vites değiştirirken bir ara ya boşa geçti yada yuksek vitese geçti araba bagırdı gaz pedalına da o anda birşeyler oldu gaz verince. sonra devirin böyle olduğunun farkına vardım.

Vites geçmeyince, yada boşa geçip oyle gaz verince benim bu yasadıgım durum gözlenebilir mi?