Gönderen Konu: Otoparkta arabama hafiften sürtülmüş. Pasta Cila Öneriniz? Yardım Lütfen  (Okunma sayısı 15685 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 98200
  • Model Yılı: '13
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Hamiş : Çok uzun yazmışsın, okuyamam diyenler için; Arabama sürttüler. Aşağıda fotoğrafı mevcut. Pasta Cila yaptırabileceğim bir yer önermenizi rica ediyorum. Toyota Sonkar yahut Derindereye gitsem Pasta Cila yaparlar mı? Yoksa bir arkadaşım Ziebart'ı önerdi. Ziebartamı gideyim?

Merhaba,

arkadaşlar bu konuyla vaktinizi alacağım. Konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden affola.

Oturduğumuz apartmanın açık otoparkı mevcut.
Kendimce arabamı hep dikkatli, kimsenin dokunamayacağı yerlere parketmeye özen gösteriyor olsam da, geçtiğimiz günlerde ikinci sürtülme vakasını yaşadım.

Otoparkta aracıma ilk Aralık 2013'te, sol arka tampona dokundurmuşlardı. Hatta sol arka tamponun tırnağı bile atmıştı. Tampon tırnağı yerinden atacak kadar sürtüyor, dokunduruyorsun ve inip bakmıyorsun !  Birgün aşağı indiğimde farketmiştim. Yapanı ise az çok biliyordum. Park yeri olmayan yere aracını parketmekte ısrar eden Mercedes sahibi bir hanımefendiydi. Onu her gördüğümde aklıma birgün sürteceği geliyordu.

Ne hikmetse 120 den fazla dairenin olduğu ve 2 blok'un birlikte kullandığı otoparkımızda kamera yok. Kamera olmadığı için peşine düşemedim. Kendim pasta cila, rötuş yaparak sineye çekmiştim.

Bugünse yine apartmanımızın otoparkında ikinci sürtme durumuyla karşılaştım.
Otoparkımızda dairelere ait numaralandırma sistemi yok. Neresi boş ise oraya parkedilir. Genelde ben ve bu ikinci sürtme durumunu yaşatan araç sahibi beyefendi hep aynı yere parkederiz. Araçlarımız birbirine bakar. Dün ya da önceki gün çöp atmak için yangın merdivenin ordaki çöp bacasının oradayken, aracıma sürten beyefendi arabasını parkediyordu. Arabayı eşi hanımefendi de kullandığı için, içinde hanımefendi vardır diye düşünüp, içimden sürtebilir diye geçirmiştim. Bugün akşam market alışverişinden dönerken aklıma geldi. Gidip kontrol edeyim dedim. Gerçekten aklıma gelen başıma geldi. Aracıma sürtülmüştü.

Biraz evvel araç sahibi beyefendiyide rahatsız ettik. Kendisi çok kibar, nezaketli ve ilgili biri çıktı. Sürttüğünün farkında olmadığını söyledi. Bende gerçekten sürttüğünün farkında olmadığına inandım. Kul hakkı yiyecek biri olmadığı belliydi. Kendi aracının tamponuda aynı şekilde yeni oluşmuş sürtülme izleri mevcuttu. Hatta onun aracının tamponunun geneli sürtülme izleriyle doluydu.

Yapılacak birşey yok tabii. Kendisinden bir talebim olup olmadığımı sordu. Talebim olmadığını söylesem de.. Eve çıkmamla telefonum aynı anda çaldı. Pasta Cila masraflarını karşılamak istediğini bildirdi.

Uzun lafın kısası.. Arkadaşlar İstanbul Ataköydeyim.Bu tip şeylerde ne yapılır, arabalardan, sanayilerden hiç anlamıyorum. Sırf sanayilerle uğraşmamak adına sıfır araba aldım diyebilirim. Araba benim için sadece keyifli bir ulaşım aracıdır.

Aşağıda sürtülen yerin fotoğrafını paylaşıyorum. Pasta Cila'yı nerede yaptırabilirim? Aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz görüntüden düzgün bir şekilde nasıl kurtulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Sonkar yahut Derindere Plazaya mı gideyim?? Toyota Plazalarda yaparlar mı?

İlk sürtülmeden sonra canım epey bir sıkılmıştı. Derindereye gitmiştim. Ufacık birşey için tamponu değişikliği istesem arabamın değeri düşer mi diye sormuştum. Oradaki beyefendi, tampon değişimlerinin kesinlikle araç değerini düşürmeyeceğini söylemişti. Bu doğru mu?

Bu tip sürtmeleri kafama takmalı mıyım? Yoksa böyle şeyler olur mu?

Ataköy genel olarak üst gelir grubu insanların yaşadığı bir yer olduğu için sanırım böyle ufak tefek şeyleri takmıyorlar? Olabilir mi? Bizim otoparktaki 100bin liranın üzerindeki araçlara bakıyorum geneli kadın kullanıcılar ve araçlar gerçekten içler acısı durumda. Aracıma sürten beyefendi 1buçuk maaşı ile Yaris alabiliyor. :/

Çok uzattım sanırım. Kusuruma bakmayın. İlk arabam olduğu için canım sıkıldı. Hatta annemin bile canı sıkıldı diyebilirim.

Not : Fotoğraftaki tarih yanlıştır. Makinenin pilini şarj etmek için çıkardığımdan tarih ayarı bozuluyor. Fotoğraf biraz evvel çekilmiştir.

Not 2 : Otoparkımızda güvenlik mevcuttur. Buna rağmen Ataköy'ün göbeğinde geçtiğimiz günlerde otoparkımızdaki bir aracın camlarını kırmışlar ve birkaç güne otoparkımıza kamera sistemi kurulacakmış. Akıllarını sevdiğim sevgili apartman yöneticilerim.

Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun.Açıkcası okumadım.Ama resme bakınca kötü de olsa bi pastayla el yordamıyla geçirebilirsiniz bu izleri pek kötü durmuyor.Boyası kalkmış yeri de rötuş boyasıyla doldururlar.Hatta servise götürün düzeltirler bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Geçmis olsun oncelikle. Abi servise götürme sebebi ise boyamak isterler komple. Direkt yakınındaki bir yere götür. Siyah olan kısım ufak rötuş çekilecek diğer kısım pasta cila ile gider. Bu arada kafana takma. Arabanın tek çizileceği yerler plastik olan tamponlar olsun önemli değil ;)
Bizim tamponda çizik dolu. Hatta babam bugün tel örgüye surttu.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
O kadar vahim durmuyor iyi bir pasta cila halleder. Servisi onermem hemen komple boya derler. Autoking te halledebilirsiniz mini onariminiz varsa.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 235 kere teşekkür etti
Geçmiş olsun.Açıkcası okumadım.Ama resme bakınca kötü de olsa bi pastayla el yordamıyla geçirebilirsiniz bu izleri pek kötü durmuyor.Boyası kalkmış yeri de rötuş boyasıyla doldururlar.Hatta servise götürün düzeltirler bence.

Teşekkür ederim. Sürtmeden ötürü canım sıkıldığı için uzun yazdım. Farkındayım. Pazartesi nereye gideceğime karar vereceğim. Kendim yapabilirsem bakıcam. Ama baktıkça sinirleniyorum. Bu yüzden uğraşmak istemeyebilirim.

Geçmis olsun oncelikle. Abi servise götürme sebebi ise boyamak isterler komple. Direkt yakınındaki bir yere götür. Siyah olan kısım ufak rötuş çekilecek diğer kısım pasta cila ile gider. Bu arada kafana takma. Arabanın tek çizileceği yerler plastik olan tamponlar olsun önemli değil ;)
Bizim tamponda çizik dolu. Hatta babam bugün tel örgüye surttu.

Sağolun. Sonkarda Oktay bey var. Pazartesi ona sorucam. O yardımcı olur. Ne yapılacaksa, anında yardımcı olmalarını sağlar. Boyatmayacağım. Pasta Cila Rötuş çözüm olur diye düşünüyorum. Kendim uğraşmak istemiyorum. Aynen haklısınız. Araba yeni olunca insan ister istemez üzülüyor. Birde kendi hatam olmadığı için sinirleniyorum.

Ben nerede olursa olsun aracımı park ederken çok dikkat ediyorum. Kimsenin arabasına ufak bir zarar dahi vermek istemiyorum. Bu yüzden insanları anlayamıyorum.

O kadar vahim durmuyor iyi bir pasta cila halleder. Servisi onermem hemen komple boya derler. Autoking te halledebilirsiniz mini onariminiz varsa.

Bence de vahim durmuyor ama işte insanın elinde değil. Burayada içimi rahatlatmak için yazıyorum. Servis kusura bakmasın ama ufacık yer için boya yaptırmam.  Pasta Cila Rötuş yaparız derlerse onay veririm. Mini onarım falan devreye sokmayacağım. Aracıma sürten beyefendi Pasta Cila masrafını karşılayacağını söyledi. Hoş karşılamasa ne olur. Kaç liralık şey ki. Kendimde yaptırırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Benimde sag arkada tampon uzerinde var.hic dokunmadim simdilik bir ara yaptiracagim daha 1aylikken park halinde surttuler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 235 kere teşekkür etti
Benimde sag arkada tampon uzerinde var.hic dokunmadim simdilik bir ara yaptiracagim daha 1aylikken park halinde surttuler.

Geçmiş olsun Aytaç bey. Allah büyüklerinden korusun hepimizi. İnsan ister istemez üzülüyor.

Geçen gün donanım haber forumda  "2013 model 0km GOLF'ü haşat ettiler" http://forum.donanimhaber.com/m_89185833/tm.htmbaşlıklı konuyu okudum. İçim gitti. Aracın sahibinin yerine kendimi koyup üzüldüm. Bu ülkede her an herşeyle karşılaşabiliyoruz !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Geçmiş olsun Aytaç bey. Allah büyüklerinden korusun hepimizi. İnsan ister istemez üzülüyor.

Geçen gün donanım haber forumda  " 2013 model 0km GOLF'ü haşat ettiler" başlıklı konuyu okudum. İçim gitti. Aracın sahibinin yerine kendimi koyup üzüldüm. Bu ülkede her an herşeyle karşılaşabiliyoruz !

Sagolun. Maalesef istanbul gibi kalabalik yerlerde bu tip risklerimiz daha fazla. Her zaman daha kotusu olmadigi icin sukur edecegiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
kardeşim herhangi bir pastacila büyük ölçüde halleder,ancak bir yerde tanponun siyahı çıkmış ora içinde biraz boya alman lazım boyacıdan,fırçayla sürersin çirkin görüntü gider. benzer bir olay başıma geldi ben boyacıya gittim abi gerek yok boyatmaya dedi, kullanılmış su zımparasıyla ıslatarak çiziklerin üzerinden nazikçe geçti sonra pastayla parlattı,siyahı çıkan kısımada fırçayla boya yaptı süper oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 235 kere teşekkür etti
kardeşim herhangi bir pastacila büyük ölçüde halleder,ancak bir yerde tanponun siyahı çıkmış ora içinde biraz boya alman lazım boyacıdan,fırçayla sürersin çirkin görüntü gider. benzer bir olay başıma geldi ben boyacıya gittim abi gerek yok boyatmaya dedi, kullanılmış su zımparasıyla ıslatarak çiziklerin üzerinden nazikçe geçti sonra pastayla parlattı,siyahı çıkan kısımada fırçayla boya yaptı süper oldu.

Sağolun Akın bey. Yardımcı olabilecek bilgiler yazmışsınız.

Arkadaşlar Pazar günü Aqua Florya Avm'nin otoparkındaki CarWax Car Care Systems'e gittim.
Parça Pasta ve Rötuş yaptırdım. Parça pasta yaparken iki farklı başlık kullandılar. Adlarını bilmiyorum. Sanırım biri zımpara başlığıydı. Öteki de Pasta yapmak için yumuşak birşey.

75 TL tuttu tüm işlemler. Önce aracın dışını yıkadılar. Arabayı yıkamadan pis yüzeye pasta yapılmazmış. Bu tutarı arabama sürten kişiden alacağım.

Sonuç aşağıdaki fotoğraflarda görülebilir. Nasıl olmuş? Orijinal rötuş boyası kullanıldı. İşlemler bittikten sonra onların sürdüğü rötuş boyası gözüme çok battı. Arabayı Aqua Florya otoparkında uygun ışık altında bir yere çekip, Turtle Wax ile rötuş boyasını sildim. Tekrar kendim rötuş boyası yaptım. Defalarca silip, defalarca sürdüm ama en son yaptığımı beğendim. Rötuş boyasını kendim yapınca içime sindi.

Birde Car Wax'ta boya koruma da kampanya olduğunu, 300 tl'ye komple boya koruma yapabilecekleri söylediler. Normalde 600 tl imiş ! 75 tlsini aracıma sürten kişiden alacağım için, bana bu boya koruma 225 tl'ye gelecekti. Lakin yaptırmadım. 3M marka ürünler kullanıyorlarmış. Hata mı ettim? Aracımı, Aqua Florya Otoparkında ışıklı bir yere çektiğim de, ışığın altında gözüken ufak tefek hareler gördüm. Bunları engeller mi boya koruma?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun
güzel olmuş  ben farkedemedim