Hamiş : Çok uzun yazmışsın, okuyamam diyenler için; Arabama sürttüler. Aşağıda fotoğrafı mevcut. Pasta Cila yaptırabileceğim bir yer önermenizi rica ediyorum. Toyota Sonkar yahut Derindereye gitsem Pasta Cila yaparlar mı? Yoksa bir arkadaşım Ziebart'ı önerdi. Ziebartamı gideyim?
Merhaba,
arkadaşlar bu konuyla vaktinizi alacağım. Konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden affola.
Oturduğumuz apartmanın açık otoparkı mevcut.
Kendimce arabamı hep dikkatli, kimsenin dokunamayacağı yerlere parketmeye özen gösteriyor olsam da, geçtiğimiz günlerde ikinci sürtülme vakasını yaşadım.
Otoparkta aracıma ilk Aralık 2013'te, sol arka tampona dokundurmuşlardı. Hatta sol arka tamponun tırnağı bile atmıştı. Tampon tırnağı yerinden atacak kadar sürtüyor, dokunduruyorsun ve inip bakmıyorsun ! Birgün aşağı indiğimde farketmiştim. Yapanı ise az çok biliyordum. Park yeri olmayan yere aracını parketmekte ısrar eden Mercedes sahibi bir hanımefendiydi. Onu her gördüğümde aklıma birgün sürteceği geliyordu.
Ne hikmetse 120 den fazla dairenin olduğu ve 2 blok'un birlikte kullandığı otoparkımızda kamera yok. Kamera olmadığı için peşine düşemedim. Kendim pasta cila, rötuş yaparak sineye çekmiştim.
Bugünse yine apartmanımızın otoparkında ikinci sürtme durumuyla karşılaştım.
Otoparkımızda dairelere ait numaralandırma sistemi yok. Neresi boş ise oraya parkedilir. Genelde ben ve bu ikinci sürtme durumunu yaşatan araç sahibi beyefendi hep aynı yere parkederiz. Araçlarımız birbirine bakar. Dün ya da önceki gün çöp atmak için yangın merdivenin ordaki çöp bacasının oradayken, aracıma sürten beyefendi arabasını parkediyordu. Arabayı eşi hanımefendi de kullandığı için, içinde hanımefendi vardır diye düşünüp, içimden sürtebilir diye geçirmiştim. Bugün akşam market alışverişinden dönerken aklıma geldi. Gidip kontrol edeyim dedim. Gerçekten aklıma gelen başıma geldi. Aracıma sürtülmüştü.
Biraz evvel araç sahibi beyefendiyide rahatsız ettik.
Kendisi çok kibar, nezaketli ve ilgili biri çıktı. Sürttüğünün
farkında olmadığını söyledi.
Bende gerçekten sürttüğünün farkında olmadığına inandım. Kul hakkı yiyecek biri olmadığı belliydi. Kendi aracının tamponuda aynı şekilde yeni oluşmuş sürtülme izleri mevcuttu. Hatta onun aracının tamponunun geneli sürtülme izleriyle doluydu.
Yapılacak birşey yok tabii. Kendisinden bir talebim olup olmadığımı sordu. Talebim olmadığını söylesem de.. Eve çıkmamla telefonum aynı anda çaldı. Pasta Cila masraflarını karşılamak istediğini bildirdi.Uzun lafın kısası.. Arkadaşlar İstanbul Ataköydeyim.Bu tip şeylerde ne yapılır, arabalardan, sanayilerden hiç anlamıyorum. Sırf sanayilerle uğraşmamak adına sıfır araba aldım diyebilirim. Araba benim için sadece keyifli bir ulaşım aracıdır.
Aşağıda sürtülen yerin fotoğrafını paylaşıyorum.
Pasta Cila'yı nerede yaptırabilirim? Aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz görüntüden düzgün bir şekilde nasıl kurtulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Sonkar yahut Derindere Plazaya mı gideyim?? Toyota Plazalarda yaparlar mı?
İlk sürtülmeden sonra canım epey bir sıkılmıştı. Derindereye gitmiştim. Ufacık birşey için tamponu değişikliği istesem arabamın değeri düşer mi diye sormuştum. Oradaki beyefendi, tampon değişimlerinin kesinlikle araç değerini düşürmeyeceğini söylemişti.
Bu doğru mu?Bu tip sürtmeleri kafama takmalı mıyım? Yoksa böyle şeyler olur mu?Ataköy genel olarak üst gelir grubu insanların yaşadığı bir yer olduğu için sanırım böyle ufak tefek şeyleri takmıyorlar? Olabilir mi? Bizim otoparktaki 100bin liranın üzerindeki araçlara bakıyorum geneli kadın kullanıcılar ve araçlar gerçekten içler acısı durumda. Aracıma sürten beyefendi 1buçuk maaşı ile Yaris alabiliyor. :/
Çok uzattım sanırım. Kusuruma bakmayın. İlk arabam olduğu için canım sıkıldı. Hatta annemin bile canı sıkıldı diyebilirim.
Not : Fotoğraftaki tarih yanlıştır. Makinenin pilini şarj etmek için çıkardığımdan tarih ayarı bozuluyor. Fotoğraf biraz evvel çekilmiştir.
Not 2 :
Otoparkımızda güvenlik mevcuttur. Buna rağmen Ataköy'ün göbeğinde geçtiğimiz günlerde otoparkımızdaki bir aracın camlarını kırmışlar ve birkaç güne otoparkımıza kamera sistemi kurulacakmış. Akıllarını sevdiğim sevgili apartman yöneticilerim.