0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İbrahim Abi, göğüs parlatıcısı kullanma. Hem rengini solduruyor Hem de göğüste çatlaklar oluşturuyor. Eski arabamda başıma gelmişti.
arkadaşlar imzamdaki arabayı kullanmaktayım.konu başlığında ve alt bölümlerde okuduğum kadarıyla birçok araba temizleyicisi ve parlatıcısı mevcut.şimdiye kadar arabamı normal deterjanlarla veya datarjansız tazyikli su ile yıkadım ancak arabamda dikkat ettim boydan boya bilerek yapılmış bir çizik farkettim.resmini çeksem belki resimde farkedilmez bile.tırnak geçmiyor kıl kadar ince ve yüzeysel , haliyle bu çizikten kurtulmak için ilimizde bulunan tek araba yıkama parlatma sonax a gittim 18 aylık paket 560,00 tl veya 6 aylık 300 tl istediler.düşündüm kendi kendime yapmaya karar verdim.forumda ve başka forumlarda araştırdım ama kafam çok karıştı.birçok ürün var, inanın bilgisayar alırken dahi bu kadar zorlanmamıştım.şimdi sizden ricam aşağıda sıraladığım yapmak istediğim işlemler için bana kendi kullandığınız markaları yazarmısınız.tek tek ve sade bir şekilde uygulamasını kısa açıklamalarla madde madde yazarsanız minnettar kalırım.ürünler için yeterince param var bütün ürünlere 500 tl kadar ayırabilirim.1-yıkamak için şampuan2-yıkama ve durulama için bez, sünger ne ise artık3-çizik için macun parlatıcı dolgu maddesi ne ise artık bilmiyorum. 4-en son elle uygulanacak nano teflon bazlı boya koruma5-camlar için su kaydırıcı6-bej koltuklar için temizleme maddesi7-göğüs parlatıcısıbu maddelerde atladığım veya önereceğiniz , ekleyeceğiniz bi ürün varsa onuda eklermisiniz.şimdiden teşekkür ederim.
Kararımı verdim;herhangi bir yanlış uygulama yapmamak için ilk önce sonax 12 aylık paket uygulaması yaptırıyorum, pazarlık yaptım 6 aylık paket fiyatına halledecekler. uygulamayı yaparken araç başında duracağım işi öğreneyim ve merakımı gidereyim diye bundan sonraki uygulamaları kendim yapacağım. cevap yazan tüm formdaş arkadaşlara teşekkür ederim.
en iyi yolu seçmişsiniz araç yeniyken profesyonel bakım sonrasında araştırıp öğrenerek kaliteli malzemelerle keyfine vara vara cilala parlat cilala parlat serviste boya koruma ve detaylı iç temizlik sonrası meguiars ürünleriyle evde bakım yapıyorum2007 model aracımı gösterip sıfır mı bu dediler ya geçen gün işte orada eridim bittim
Hafta sonu gittim Sonax a memnun kaldım aşağıdaki uygulamaları gerçeklerştirdiler.sabah saat 9.00 başladılar.1-sulu yıkama2-köpüklü yıkama ve ardından tekrar durulama ve kurulama3-kil uygulaması ve 5/3 çizik giderici makina ile4-6/3 çizik giderici parlatıcı makina ile5-4/6 çizik giderici parlatıcı makina ile6-yıkama yapıldı iyice kurulandı 30 dk daha beklenildi.7-Nano pro uygulandu küçük bir sprey kendinden süngerli 12 ay koruma sağlıyormuş, ardından hemen kuru bir bez ile silinme işlemi yapıldı.8-2 saat bekledi9-daha sonra 0/6 numaralı ürün kulllanıldı parlasın diye. akşam saat 7 oldu bitti . 10 saat boyunca uğraştılar sağolsunlar.(öğlen arası yemek de verdiler) gün boyunca çay bahsettiğim cizik kayboldu ve bunun yanında ufak tefek rötüş işleri vardı orijinal rötüş boyasınıda almıştım onuda uyguladılar.hafta sonu kontrolü var 1 hafta tazyikli su deymiyecek dediler.ben yapmaya kalksaydım 2 gün sürer ve işin sonunda İNCİ'm kız gibi oldu anlıyacağınız :lol