Gönderen Konu: 2008 yaris 1,0 mmt silkeme sorunu  (Okunma sayısı 1151 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2008 yaris 1,0 mmt silkeme sorunu
« : Mart 14, 2014, 21:54:26 »
ben aranıza yeni katıldım 9 aydır 2008 yaris mmt aracı kullanıyorum  arabada özellikle kırmızı ışıklardan kalkarken silkeleme  titreme var   ilk başlarda ilk defa araba kullandığım için benim hatamdan olabileceğini düşünüyordum ancak şuan internettte de bu mmt yle sorunları duydukça  acaba arabada sıkıntımı var sorusu uyandı aklımda   sizlerdede böyle birşey varmı  acaba yardımcı olmanızı bekliyorum ayrıca arac 38 km de yıpranmamış  ufak bir yerde kullanılmış bir bayan aracı  şimdiden herkese teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

2008 yaris 1,0 mmt silkeme sorunu
« : Mart 14, 2014, 21:54:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 29 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 yaris 1,0 mmt silkeme sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2014, 22:40:25 »
ben aranıza yeni katıldım 9 aydır 2008 yaris mmt aracı kullanıyorum  arabada özellikle kırmızı ışıklardan kalkarken silkeleme  titreme var   ilk başlarda ilk defa araba kullandığım için benim hatamdan olabileceğini düşünüyordum ancak şuan internettte de bu mmt yle sorunları duydukça  acaba arabada sıkıntımı var sorusu uyandı aklımda   sizlerdede böyle birşey varmı  acaba yardımcı olmanızı bekliyorum ayrıca arac 38 km de yıpranmamış  ufak bir yerde kullanılmış bir bayan aracı  şimdiden herkese teşekkürler..

Merhaba.

Muhtemelen şanzıman kalıbrasyonuna ihtiyacı var aracınızın.
ilk başta aracı e konumuna alınca gaz vermeden kendi hareket ediyor mu bakınız.muhtemel hareket etmeyecektir.eğer hareket etmiyorsa şanzıman kalıbrasyonuna ihtiyac vardır.

Sevgiler.

www.yenidortnal.com.tr
www.dortnalyedekparca.com
Yeni Dörtnal Özel Toyota Servisi
Tel: 0 312 278 59 69

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 2008 yaris 1,0 mmt silkeme sorunu
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2014, 01:02:19 »
öncelikle zaman ayırdığınız için çok teşekkürler

bunu bende daha çözemedim biraz komik ancak park yerinde eğim yok gibi yani boşta falan herhangi bir yöne gitmiyor araba ancak arabayı ilk çalıştırıp e moduna aldığımdada ileride gitmiyor araba daha sonra ise kırmızı ışıklarda durduğumda hemen hemen şehirde tüm ışıklarda yani araba ısındıktan sonra hep ileri doğru çok hafif bir ivemelenmesi oluyor .   bu kalibrasyon bir çeşit yeniden programlama mı oluyor bunu nerde yaptırmamı önerirsiniz  malesef araç daha önce hep sanayide yapılmış bakımları bir ilçede kullanıldığı için.   yani bu zor bir uygulamamı yoksa basit bişey mi ?

birde bu sarsıntı 1 den ye 2 ye geçerken en çok oluyor 2den 3 e geçerkende hafif oluyor 3 den 2 ye düşerken ve 2 den 1 düşerkende gine en çok araç bunu yapıyor.

teşekkürler..