Gönderen Konu: 215/55/18 ÖLÇÜ YERİNE 225/55/18 LASTİK KULLANILABİLİR Mİ? ACİL YARDIM!  (Okunma sayısı 13155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Herkese selamlar, hayırlı cumalar,

Lastiklerimi bi kaç gün içinde değiştirmem gerekiyor, aracım Nissan Qashqai, arka lastikte iki balon oluşmuş bugün farkettim.

215/55/18 lastikler her markada yok ve her yerde bulamadım fiyat olarakta 225/15/18 ölçülerine göre lastik başına
100-120 tl farkediyor. Sizin tavsiyeniz nedir. Bu araca 225/15/18 lastik kullanmam sorunlara yol açarmı?
Hangi marka önerirsiniz.
Şerefsiz köpeklerle masaya oturanlar şu hikayeyi bir okusunlar.Hepsinin intikamı alınmadan bu ateş sönmeyecek.

https://eksisozluk.com/entry/37514323

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
hiç gerek yok. hem taban hem yanak büyüyor , Zaten yüksek olan aracınız, daha da yükselip , iyice dengesizleşecek. Garip tepkilerden dolayı, konfor namınada pek bişey alamayacaksınız, Orjinal ebat candır.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
yanak tarafında ciddi düşüş var, bozuk yada stabilize yerlerde sıkıntı çıkarabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Bence de gerek yok orjinalden şaşmayın, yakıtınızı arttırmayın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
Çok teşekkür ederim arkadaşlar,
Continental 215/55/18---------600 tl
Brigstone    215/55/18----------495 tl
Michelin       225/55/18----------510 tl

Orjinal ebatlarda Continental ve Brigstone da buldum. Continental in fiyatı toplamda 420 tl farkediyor siz olsanız hangisini seçerdiniz.

Şerefsiz köpeklerle masaya oturanlar şu hikayeyi bir okusunlar.Hepsinin intikamı alınmadan bu ateş sönmeyecek.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi

Orjinal ebatlarda Continental ve Brigstone da buldum. Continental in fiyatı toplamda 420 tl farkediyor siz olsanız hangisini seçerdiniz.

3ü de kendini ispatlamış lastikler.. Üretim tarihleri çok eski olmadığı sürece sizi üzmezler..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi

Bridgestone diğerlerine göre biraz daha serttir. Diğerleri hemen hemen birbirine yakın. Tercih sizin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
Evet arkadaşlar, Continental de karar kıldım ve taktırdım. Rot ve balans ayarı yapıldı, nitrojen doldurttum lastiklere, siboplarıda çelik
sibopla değiştirdiler. Biraz acıttı ama lastik önemli dedik ve bu şekilde sonuçlandırdık.

Toyota Club' ın farkını bu konuda da görmüş oldum. Şöyle diyeyim burdan kötülemek gibi olmasın ama (veya olsun)  Nissan foruma bir ileti yazdığınızda cevaplanmıyor. İki haftadır bir kişi bile cevap vermedi. Hangi marka araç alırsanız alın Toyota Club dan şaşmayın deyip bitiriyorum.

Teşekkkürler!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Evet arkadaşlar, Continental de karar kıldım ve taktırdım. Rot ve balans ayarı yapıldı, nitrojen doldurttum lastiklere, siboplarıda çelik
sibopla değiştirdiler. Biraz acıttı ama lastik önemli dedik ve bu şekilde sonuçlandırdık.

Toyota Club' ın farkını bu konuda da görmüş oldum. Şöyle diyeyim burdan kötülemek gibi olmasın ama (veya olsun)  Nissan foruma bir ileti yazdığınızda cevaplanmıyor. İki haftadır bir kişi bile cevap vermedi. Hangi marka araç alırsanız alın Toyota Club dan şaşmayın deyip bitiriyorum.

Teşekkkürler!

:tamam:

güle güle eskitin lastiklerinizi, ayrıca bişe de ben sorayım 225*55*18 ile 215*55*18 arasında yanak farkı yok iki lastiğinde yanaklar 55  taban birinde 215 diğerinde 225  yanaklar değişmediği için dengesizlik olmaz ama taban genişlediği için yakıt artar ve yol tutuş artar diye biliyorum benmi yanlış biliyorum ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
215/55/18 - 225/55/18 olursa araba yükselmez sadece lastiğin tabanı genişler. yol tutuşun bir miktar artar, konforun biraz azalır. yakıtın bir miktar artar. motora yada yürüyen aksama zararı olmaz. 225 - taban genişliğ, 55 - yanak genişliği, 18 - ise lastiğin inc değeridir. taban genişlediği için eskisine göre yolun yüzeyini biraz daha hissedersin.
AvensiStyle