Gönderen Konu: YARIS HYBRID BEGENMEDIGINIZ YONLERI  (Okunma sayısı 3030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MERHABA
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3500
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
YARIS HYBRID BEGENMEDIGINIZ YONLERI
« : Mart 13, 2014, 16:11:42 »
Cümleten selam, 2013 yılı Aralık ayı başında 53,500.-TLye aldığım toyota yaris hybrid spiritimin yakıt tüketiminden ve şehir içi kullanımından çok memnunum. Buraya beğenmediğim özelliklerini yazacağım. Siz de rahatsız olduklarınızı eklerseniz faydası olur.
1- Yan aynalarının elektrikli olarak içerden katlanamaması.
2- Direksiyon hissi çok kötü. Arabamla 30la gittiğimde de 130la gittiğimde de çok hafif. Oysa hızım arttıkça direksiyon ağırlaşmalı diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
3- Tavan lambasının olmamasını çok garipsedim.
4- İç malzeme kalitesi, özelikle kapı içleri daha kaliteli yapılabilirdi.
Şu anda 71.440.-TLye satılan bu arabada bu gibi eksikliklerin olmasını çok yadırgıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Rahatsız olduğunuz şeyleri ya da benim bahsettiklerimden katılmadıklarınızı belirtirseniz memnun olurum...
TOYOTA YARIS HYBRID SPIRIT CVT ALEV KIRMIZISI 2013 MODEL

Toyota Club Türkiye

YARIS HYBRID BEGENMEDIGINIZ YONLERI
« : Mart 13, 2014, 16:11:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: YARIS HYBRID BEGENMEDIGINIZ YONLERI
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2014, 19:33:21 »
Makyaj ışıklandırması ve Follow me Home özelliği olmasada olurdu.

Arka taraf için Tavan Işıklandırması ve Otomatik far yükseklik ayarı daha hayati ihtiyaçtı.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2014, 22:37:55 »
Cümleten selam, 2013 yılı Aralık ayı başında 53,500.-TLye aldığım toyota yaris hybrid spiritimin yakıt tüketiminden ve şehir içi kullanımından çok memnunum. Buraya beğenmediğim özelliklerini yazacağım. Siz de rahatsız olduklarınızı eklerseniz faydası olur.
2- Direksiyon hissi çok kötü. Arabamla 30la gittiğimde de 130la gittiğimde de çok hafif. Oysa hızım arttıkça direksiyon ağırlaşmalı diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
Şu anda 71.440.-TLye satılan bu arabada bu gibi eksikliklerin olmasını çok yadırgıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Rahatsız olduğunuz şeyleri ya da benim bahsettiklerimden katılmadıklarınızı belirtirseniz memnun olurum...

bence foruma inceleme yapın hocam fotoğraflı...
hybrit araçları bir çoğumuz bilmiyoruz yollarda görmüyoruz yakıt nedir çekiş nedir?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2014, 08:44:59 »
barış hocam bu yazdıkların hybrid değilde tüm yeni kasa  yarislerde olan eksiklikler. ama bana sorarsan benim için en önemli ve tek eksigi otomatik olarak aynaların katlanmaması istanbulda çok zor oluyor sıkısık dar yollarda sokaklarda  >:(
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 98200
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2014, 17:26:18 »

Barış bey merhaba, 2013 Yaris Fun sahibiyim ve Direksiyon hissi konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Yaris III'de Beğenmediğiniz ve Eksik Gördüğünüz Noktalar konusuna yazmıştım bu durumu. Forum üyeleri Yaris'te "Araç hızına duyarlı elektronik kontrollü direksiyon sistemi (EPS)" olduğunu belirttiler. Buna rağmen ben yinede sizinle hemfikirim. Direksiyon kesinlikle 120 ile giderken dahi hafif kalıyor.

Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2014, 17:34:27 »
Ben yaris 1.33 multidrive s , kullanma fırsatı bulabildim sadece, yolda ciddi keyif almıştım, direksiyon tepkileri oldukça güzel olan canlı bir arabaydı. Hatta müşteri temsilcisi, abi yeter artık dedi. İlk defa kullanmama rağmen çabuk familirize olmuştum.
Hybrid te güzel bir alternatif ve bence siz oldukça uygun bir fiyata almışsınız. İç mekan kalitesi, B segmenti için bence oldukça iyi, firmalar bu segmentteki arabaları oldukça ucuz maledip, şehir içi sıkıntı yaratmayacak konseptte yaratıyor. Sizin aldığınız rakama çok mantıklı, ama 71bin lira, biraz ütopik olmuş, hybrid de olsa, aracın segmenti belli. Yakıt tüketimi konusunda nasıl araç ?
Direksiyon fazla sertleşmiyor dediğiniz gibi, ama bu da bir yandan kullanımı kolaylaştırıyor, sürüş dinamiğini ben genel olarak beğenmiştim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2014, 09:16:09 »
Yaris Hybritin en beğenmediğim özelliği fiyatı. Üşenmeyip hesaplarsak fabrika yakıt tüketim verileri , sıfır km. 2014 model araç fiyatları ve benzinin 5,00 TL/Litre şeklinde fiyatlandığını kabul ederek:

1,3 Cool paket Multidrive S için:     
6,3*5=315 krş. (ş.içi)
araç bedeli:52.790 TL

1,5 HYBRİT yaris için:
3,4*5=170 krş. (ş.içi)
araç bedeli:71.440 TL

71.440-52.790=18.650 TL. (sıfır km 2 araça arası fiyat farkı)

315-170=145 krş. (fabrika verilerine göre iki araç arasındaki ş.içi yakıt maliyeti farkı)

18.650/145 krş. (0,145 TL)= 128.620

128.620.km. den sonra hybrit aradaki araç bedeli farkını sıfırlayabilir. 128.620 km. den sonra fiyat farkını amorti edebiliyorsa ne anlamı kaldı ki... ayrıca bu hesap şehir içi yakıt verilerine göre yapılmıştır. birleşik (ortalama) yakıt verilerine göre yapsak 233.125 km. de makas kapanıyor. kısaca durum ortalama (ş.içi-ş.dışı karışık) yakıt verilerine göre daha da olumsuzlaşıyor.

2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2014, 14:15:06 »
54.700 tl iken almıştık zarar yok kardeş  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2014, 10:04:16 »
gönül ister ki zarar olmasın :) siz araç alırken 1,3 Cool paket Multidrive S in fiyatı ne idi hatırınızda mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2014, 11:19:44 »
gönül ister ki zarar olmasın :) siz araç alırken 1,3 Cool paket Multidrive S in fiyatı ne idi hatırınızda mı ?

değil hocam ama 48bin civarı olduğunu hatırlıyorum. şöyle söylim ben aldığımda eminim bana sunulan fiyatlarda benzinli yarisin full modeliyle (cam tavan hariç) hybrid arasında 7bin tl fark vardı hatta orda temsici ile bir hesap yaptığımızda 50 bin km den sonra amorti ediyor diye dün gibi hatırlıyorum 4 ay oldu yaklaşık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2014, 11:26:11 »
değil hocam ama 48bin civarı olduğunu hatırlıyorum. şöyle söylim ben aldığımda eminim bana sunulan fiyatlarda benzinli yarisin full modeliyle (cam tavan hariç) hybrid arasında 7bin tl fark vardı hatta orda temsici ile bir hesap yaptığımızda 50 bin km den sonra amorti ediyor diye dün gibi hatırlıyorum 4 ay oldu yaklaşık

sizin araç geyet mantıklı olmuş maşallah. şu an 2 araç arasındaki fark uçurum olmuş aldığınız döneme kıyasla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2014, 11:26:19 »

aralık ayında cool +konfor paketini 43500'e aldım. o zamanlar 55000 civarıydı sanırım hybridler. Valla param olsa hybrid alırdım ama bunu benzinden tasarruf etmekten ziyade teknolojiyle ilgili olduğum için almak isterdim... Hala burada hybird paylaşımlarını gördükçe içim arada sızlıyor :) İnşallah ileride hybrid veya komple elektrikli bir araba sahibi olurum.

İstanbulun sıkışık trafiğinde motor sesi olmadan yavaş yavaş ilerlemenin psikolojik rahatlığı başka bir şey... Ama iş matematiksel hesaplara gelince elbette iş farklılaşıyor ama yine de hybrid candır... bence... :)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 19, 2014, 11:28:53 »
bu fiyat politikası ile toyota benim yaptığım hesabı da göz önüne alırsak nasıl satmayı planlıyor hybriti 71.000'e şaşırıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2014, 11:55:58 »
Bugün en baz donanımlı hatta çoğu donanım fakiri araçlar bile 40bin tl gibi rakamlardan başlıyor hybrid full donanimiyla o fiyata satılır merak etmeyin. Ayrıca bu fiyat politikası toyotayla alakalı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2014, 13:24:48 »
ben aracı alırken çok araştırdım hocam hem ekonomik hem ufak hem donanımlı hemde sıkıntısız bir marka olsun diye okadar farklı markalarla kıyaslama yaptımki tek yol yaris hybrid e çıktı.
şuan fiyatı çok görünebilirki gerçekten şuan öle inanın ilk zamanlar sırf tasarrufflu oluşu ile yargılarken aracı bianda kendimi sessizlik içinde huzurlu bir ortama bırakınca kendimi herşeyden geçtim ve verdiğim parayı hakettiğini düşünerek keyfini çıkarıyorum.
kesinlikle tavsiye ederim allah herkese nasip etsin. eğer full elektrikli araçlar daha mantıklı bir seçenekle ülkemize gelirse bir dk düşünmeden alırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 19, 2014, 15:14:35 »
71 bin tl verip gönül rahatlığı ile binmek için en az 10 yıl kullanmak gerekir diye düşünüyorum. bence artık yoğunlukla şehir içi kullananlar dışındaki müşteriler için mantıklı bir araç olmaktan çıktı. almayı düşünen varsa insanlar henüz bilinçlenmemiş iken ikinci el piyasasına yönelebilir.

ben olsam bir üst sınıf mazda 3 alırım yaklaşık 60 bin tl civarına. tüketim olarak ortalama 1.3 lt/100 km fark var aralarında. 1.5 lt/100 km ve benzinin litresini 5 tl'den hesaplarsak 100 km'de 7.5 tl fark açığa çıkıyor. 10 bin km'de 750 tl, 100 bin km'de 7.500 tl yapıyor ki yine de aradaki fark kapanmıyor. yaklaşık 130 bin km'de kapanan bu farkı ortalama bir kullanıcı ancak 10-13 yılda telafi edebilir.

yani işin özü şu ki, araç satın alırken ihtiyaçlarımızı belirledikten sonra öncelikli olarak yakıtını değil; fiyatını değerlendirmek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 19, 2014, 15:20:07 »
ben ilk ve son sahibi olarak aldığım için sorun yok hocam kaç yıl giderse... 2 .bir aracı alsamda o niyetle aldım. hayırlısı