Gönderen Konu: Tüm araçların kronik sorunları  (Okunma sayısı 10356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Tüm araçların kronik sorunları
« Yanıtla #20 : Mart 13, 2014, 19:53:41 »
1.Skoda Forman ilk aracım.30.000 km yol yaptım.Lego gibi arabadır baştan sona sök tak.Kronik olarak hararet problemi ve akabinde conta yakma sorunu vardır.Ama yedek parçaları oldukça ucuzdur.Pek konforlu olmasa da dış tasarımı çok güzeldir.
2.Fiat Tempra kronik içici  :D . Hayatımda başka böyle yağ yakan araba görmedim.Henüz 94.000 km'deydi.İlk sahibi emekli öğretmenden almıştım.Ustalara göre motoru 10 numaraydı.Fakat her 1.000 km'de 1 litre yağ yakardı asgari.Bir diğer kronik sorunu zayıf ön düzen plastik aksam gürültüsü,çatlaması.Bu arada 500 litre, dünyayı alıyor.
3.Mercedes-Benz C200. 97 model idi.Sorunsuz.Tek sorunu fazla dikkat çekmesiydi. :D Kaza yapıp pert olmasaydı gidecek çok yolu vardı ama nasip işte.Orijinal 340.000 de idi ve motoruna anahtar değmemişti.
4.Fiat Marea.Ön yargıların esiri olmuş ve bence Fiat'ın dönemine göre ürettiği en iyi araba.Kronik sorunu devir dalgalanması,şase kablosunun zayıflığı yüzünden hararet göstergesinin tavan yapması.Bir nevi yalancı hararet.Ama mükemmel yol tutuşu,konforu vardır.Ha bir de bu aracın kalorifer ızgaraları garip bir biçimde tek parça kocaman çerçeve şeklinde ve çok pahalı.Ufak bir yeri kırıldığında ya çıkmaf bulacaksın ki pek mümkün değil ısınan bir parça olduğu için zamanla deforme oluyor ya da paraya kıyacaksın sıfırına.
5.Toyota E12 HB Terra. 2,5 aydır bende.Kronik sorun diyebileceğim şimdilik direksiyon simidi.Arkadaş nasıl bir kalitedir bu.35.000 km'de ufal ufal ufalanıyor elimde.Deformasyon.Ama diğer yönleri özellikle de hızlanması harika.
"İnsan inandıklarıdır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 13, 2014, 19:53:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 13, 2014, 20:58:18 »
Lada smara'yı 2-3 yıll kullandım 90 modeldi. Hararet problemi vardı 2 defa devirdaim değiştirmiştim.
Benim ilk aracım lada samara sedan idi 94 model 1 yıl kullandım çok tasarruflu ve seri idi bi problem çıkarmadı frenleri bütün bakımlarına rağmen zayıftı pedal aşağıya  kadar giderdi çapraz fren sistemliydi kızaklama derdi yoktu bu aracı aldığımda onun freniyle karıştırdım alışana kadar zorlandım triyger kopmasıyla motora en ufak zarar vermez bizim arkadaş kayış kopuk haberi olmadan iki akü bitirene kadar marşa bastı gene bişey olmadı
 bide sloganı vardı (Lüks Aramayan Delikanlı Arabası)  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 13, 2014, 21:14:32 »
Rocco da henüz keşfedemedim, fakat vag grubu için konuşmak gerekirse. Tek sorunum motor geç ısınıyor, harareti ilk 3-4km de yakalasam bile , yağ sıcaklığının optimum sıcaklığa gelmesi için yaklaşık 15km geçiyor. Yani evden çıktığımda ilk 15km sessiz kalmak zorunda oluyorum yolda.

7 ileri olan dsg ler, sürekli yazılım güncellemesi, 30-40bin km üzerlerinde revize istemeleriyle ünvan yapıyorlar. 6 ileri olanlarda sorun çok az, ama onlarda yüksek hacimli ve fiyatı yüksek araçlarda kullanılıyor.
TSI motorların ilk gelen serileri olan 140 ve 170lik serilerde yağ sıcaklığı yükseldiğinde performansta düşme sıkıntıları oluyor.
Polo GTI üzerinde kullanılan, 2011 öncesi araçlarda daha fazla olmak üzere, ciddi yağ eksiltme sorunu var, bu çeşitli koşullarda, 1500km de 1 lt yi buluyor.
Vag ta sorun çok, aklıma geldikçe eklerim :D
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 13, 2014, 21:32:08 »
İnanılır gibi değil (tabiri caizse elbette) , bu kadar yağı eksiltirken egsozdan çıkan dumanda farklılık yok muydu?
700 kmde 2.5 litre nasil eksiltmis yav.

bizde inanamadık aracın içinde çok ağır koku vardı bunun için detaylı iç temizliğe götürdük işi yapan çocuk Urfalıydı abi bizim oralarda bu araçtan cok var bu kokunun sebebi yağ yakması dedi sonra yağ çubuğunu çektik baktık gözlerimize inanamadık ilk aldığımızda koyduğumuz mobil 10 40 yarı sentetik yağ simsiyah olmuştu ve üzerine .2.5 litre yağ aldı.Yağ yakmasını biliyordum ama bu kadarını beklemiyrdum

Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 13, 2014, 23:38:28 »
Uhh ya resmen ust kapak contasi falan kalmamis erimis gitmis cok sasirdim resmen :/ gecmis olsun :(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 14, 2014, 00:34:02 »
İlk aracımız Renault 19. Araç bakıma girdiği zaman fısır fısır çalışıyor ama aradan aylar geçince dışarıya motor sesi duyulurdu. Laptop düşünün sessiz çalışıyor ama aylar geçiyor sesli çalışmaya başlıyor. Çok ilginç gelmişti doğrusu. Kışın kapılar fena donuyordu bizim Eskişehir şartlarında ama satıldığında çok üzülmüştüm çok sevmiştim çünkü onu, emsallerinle kıyasla çok üstündü. 1.6 alize veyahut 1.8 olsaydı belki de hiç satılmazdı.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 14, 2014, 01:52:46 »
Ben de birşeyler ekleyim bari. Bizde de Lada samara vardı. Biraz sıkıştırdın mı hemen su deposu fokurdamaya başlıyordu. E tabi Antalyada da oturunca hararet kaçınılmaz oluyordu. Bir de Daihatsu YRV lerde kronik cam düğmesi sorunu vardır. Düğmelerin tırnakları çok hassastır. Kibar davranılmazsa elde kalabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 14, 2014, 08:15:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 14, 2014, 09:36:07 »
AE101 kasa 13 yıl bindik gördüğüm tek sıkıntı fren sıkıntısı idi ona da biz şöyle çözüm bulmuştuk araç ani frenlerde önden kızaklıyordu bizde el freni ile arkayı kızakla tıp dengeyi buluyorduk :D böyle 3-4 net kaza atlatmışızdır. Çok şükür hiç kaza yapmadan 13 yıl bindik ve sattık.

Ford Focus 2000-2005 arası ilk seri bende 2001 vardı. Rölanti benzinli olmasına rağmen stop edecek kadar düşüp geri toparlıyordu. Yol tutuşu çok iyiydi. Kapı merkezi kilidi soğuklarda çalışmıyordu hatta seneden 1 defa tamir ettirmeniz gerekiyordu. Kullanımı zevkli gayet gösterişli bir araçtı fakat Toyota aşkı yüzünden sattım

e11 kasa : Yağ yakması ile meşhur bir araç hiç alamadım kaç tane emiz araba buldum fakat sanayide motorcuda kaldı arabalar. Hele bir tanesi sıfır gibiydi o kadar temizdi ki anlatamam nerdeyse ustaya bile götürmeyecektim. Neyse götürdüm fren diskleri dönük baskı balata bitik motorda yag yakmaya başlamış dedi alırsan 2500 tl hazır masrafı var sen bilirsin dedi adama dedim düşersen alırım dedim zaten piyasasının 1000 lira üstünü istemişti yok deyince kaldı

e12 kasa Corolla : Bir tane 2005 sol hb aldım sattım .Şimdi 2006 tera sedan var. Gördüğüm tek sıkıntı .Bozuk yollardaki fren kalepelerin de ve direksiyon kutusundan gelen ses birde şimdiki aracımda yok ama 2005 olanda ışıklarda durunca zangır zangır titrerdi .Ön konsoldaki saklama yeri kapağı tırnağı kırılması .Sol modellerinde vites topuzu soyulması .Zayıf yol tutuş.Ama genel anlamda  2 EFSANE DİYEBİLİRİM
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 14, 2014, 10:11:45 »
  Bazı araçlarda görülen hararet sorununda en basit ve kalıcı çözüm, direk radyatör fanını değiştirip daha etkili bir şey takmak oluyordu. Hatta bunu sıfır araçlarına bile yaptıranlar vardı ve aynı serilerde bunlar hiç hararet sorunu yaşamazdı.

Yağ eksiltme sorunu yaşayan bir çok araçta da araca daha uygun, kaliteli yağ kullanınca bu sorun büyük ölçüde çözülüyordu.

Fiat'ın bence daha iyi yerlerde olabilecek dizaynı Stilo idi, özellikle tek kapıları çok hoştu.

AE101 'in frenlerinde dediğim gibi lastik ebatları çok etkili, ayrıca arkaların iyi ayarlanması ve P valfinin sağlıklı olması çok farkettiriyor.

Samara'da far yıkama bile vardı. ;) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 15, 2014, 18:31:34 »
Focus 1 ve 2 lerde kronik aks sorunu varmış.
97 1.6 gli corolla    benzin/lpg  km:250.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 15, 2014, 18:51:32 »
E 12 corolla 2005 model 2006 aldim kac senedir kullaniyorum tek kötü yanı direksiyon soyuluyo viteste soyulma yok ama körükte var  paçalıkları beyazlıyo zamanla ve bide keşke aux olsaydi diyorum ama hızlanması olsun 2 vitesi olsun çok iyi 2de otomatik gibi şehir içinde :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 24, 2014, 14:53:05 »
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 24, 2014, 22:40:37 »
E 12 corolla 2005 model 2006 aldim kac senedir kullaniyorum tek kötü yanı direksiyon soyuluyo viteste soyulma yok ama körükte var  paçalıkları beyazlıyo zamanla ve bide keşke aux olsaydi diyorum ama hızlanması olsun 2 vitesi olsun çok iyi 2de otomatik gibi şehir içinde :)

2002 sini kullanıyorum e12.soyulma çok olmadı ama kronik olarak yag yakıyor çok olmasada.sürekli bagajda 1lt 10-40 tutucaksın 10000de 2lt yi geçmez çok hor kullanmassan.aux a gelince küçük bir malzeme ile o sorunuda çözdüm :) ama gerçekten çok büyük bir eksiklik hızlanması maşallah pıtır pıtır  :)
2002 corolla sol vvt-i