0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
8-9 lt yakan temprayi ilk defa duyuyorum.Sehir ici mi acaba
Çok nokta enjeksiyonlu lpg kullanmadığınızı belirtmişsiniz. Bunun da yakıt tüketiminizi artıracağını düşünüyorum.
bu hava şartlarında lpg ile bence gayet güzel rakamlar...1,6 auris kısa mesafede dur kalk ortalama 15-17 lt arasında yakıyor şu an tüp falan değil direk benzin erken çalıştırıp 5 dakka falan çalıştırmayada üşeniyorum bir türlü denk getiremedim öle yakıp geçiniyoz işde
Bu ve bunun gibi konular bazi kullanicilarin araclarini yada soforluklerini ovmek icin yalan yanlis yakit degeri beyan etmesinden kaynaklaniyor. sahin e binen bi abimiz var aracinin sehir icinde 10 lt lpg yaktigini iddia ediyor her firsatta bizde uzatmiyoruz. ne diyelim. serce kullanan bi abimiz var sehir ici 14 lt yakiyor diyor gayet normal bi deger.*Ankara sehir ici diyor mesela biri. Pursaklar cevre yolundan giriyor mamak cevre yolundan cikiyor elde ettigi veriyi sehir ici kullanim diye beyan ediyor. trafiksiz saatte sincana gidip geliyor sehir ici olarak degerlendiriyor. 10 depo yakit icinde en az yakmis oldugu bir degeri beyan ediyor su kadar yakti diye... vs vs vs1.6 bir aracin yeni sistem 2000 ve ustu enjeksiyon sistemli sehir ici 12 lt lpg yakmasi cok guzel bir degerdir1.4 bir arac 10 lt civari lpg yakar bu da normaldir.*fabrika verileri not kisminda bu veriler kullanim ve arazi sekline trafik yogunluguna gore degiskenlik gosterir. yani hic bi zaman standart bi deger yakalamak mumkun degildir. isin asli herkes aracinin ne yaktigini iyi bilir ama dogrusunu pek paylasmaz.
Senin araba iciyormus mehmet
çok içiyor be abii:)servisi aradım sordum kısa mesafe dur kalkda bu mevsimde normal dediler en kolay yolu aracı çalıştırıp 5 dakka beklemekmiş motorun ısınmasını beklemekmiş...onuda ben her zaman yapamıyorum....yaz gelsede rahatlasak
Abi millet aracının az yakıyor göstermek için elinde geleni yapıyor. Ben cebimden çıkana bakarım ben kendi adıma konuşayım Anakara Şehir içinde kullanıyorum .Abi havaların -8-10 olduğu günlerde 13,7-14 litrenin altına düşmedi ortalaması .Şimdi havalar biraz ısındı şu an 9,2 gösteriyor .Yazın 7,8-8 civarı yakar .Ben genelde kısa mesafe kullanıyorum belki trafiksiz uzun mesafe kullansam çok daha az yakar .