Gönderen Konu: aracım sanki çok yakıyor yardım  (Okunma sayısı 2458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 214000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
aracım sanki çok yakıyor yardım
« : Mart 11, 2014, 15:17:23 »
 arkadaşlar aracım toyota corolla 1.6 spc terra 1999 model 4AFE MOTOR  ş içi lpg ile 12,85 litre yakıyor sert kullanmadım çok fazlada özenmedim bu değerleri alırken yani ş.içi  dediğim 2-4 km arası git gel stop öyle yani karışık kullanımdada daha önceleri ölçtüğümde 9,8 litrenin altına inemedim ve ben ayarlarını biraz kısmıştım dolayısıyla çekişte düştü (düz sistem takılı , sıralı değil) geçen gün bilgisayarlı ayar yaptırdım çekişte baya bi artış oldu ve ş içi dediğim gibi 12,85 ltre lpg tüketti ş .dışı da düşse düşse (henüz denemedim) 10 lt ye düşer ki bana buda fazla gibi geliyor yani 90-100 arasında bu aracın 8-8,5 litreyi geçmemesi lazım diye düşünüyorum yanlışmıyım lütfen yardım ediniz

bu arada bujilerin durumu iyi
hava filitrem iyi
lastiklerim yazlık michelin
sakin kullanırım
buji kabloları sağlam
yürüyen aksam sağlam

yani nasıl düşürebilirim yakıtımı yoksa benmi kuruntu yapıyorum normal mi?
Her canlı ölümü tadacaktır

Toyota Club Türkiye

aracım sanki çok yakıyor yardım
« : Mart 11, 2014, 15:17:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: aracım sanki çok yakıyor yardım
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2014, 15:34:12 »
  Çok da anormal durmuyor bu değerler. Küçük ayarlar, kısa mesafe kullanımı vs. bu değerleri değiştirebilir ama Lpg benzine nazaran litre bazından daha fazla yakıt tüketir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2014, 15:52:00 »
hımm  ya ustam ben karbüratörlü tempramda bile 8-9 litre lpg yakıyordum hem toyota hem 1.6 enj daha az değerler beklentisine girmiştim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2014, 16:06:27 »
8-9 lt yakan temprayi ilk defa duyuyorum.
Sehir ici mi acaba
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2014, 16:21:07 »
Kış ve kısa mesafede değerler çok yüksek değil havalar da ısınmaya başlayınca bir miktar daha düşer yazın da klima tekrar yükseltir. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2014, 16:26:33 »
Çok nokta enjeksiyonlu lpg kullanmadığınızı belirtmişsiniz. Bunun da yakıt tüketiminizi artıracağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2014, 16:37:39 »
8-9 lt yakan temprayi ilk defa duyuyorum.
Sehir ici mi acaba
usta benim kendi aracıma bi ayar yapmıştım 7,4 ltre yi yakaldım uzun yol

Mesaj Birleştirildi: Mart 11, 2014, 16:40:29
Çok nokta enjeksiyonlu lpg kullanmadığınızı belirtmişsiniz. Bunun da yakıt tüketiminizi artıracağını düşünüyorum.
lpg ci ye sorduğumda hiç uğraşma bu motorlarda düz sistem daha sağlıklı dedi sıralı da ilk çalıştırmalarda tekleme falan yapıyormuş sebebini ise şöyle açıkladı: '' bütün enjektörler hepsi bir acıp hepsi bir kapandığı için yani diğer araçlar gibi 1342 şeklinde işlemediğini söyledi bundan dolayı bu daha sağlıklı dedi ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2014, 17:36:17 »
Yanlış anlamayın ama benzinli araçlar bile 8-9 litreleri zor yakalarken ki kışın benim aracım 2006 model ve çok bakımlı olmasına rağmen 12-13 litre yaktı benzinde siz lpg de 12 litre yakmışsınız çok yakıyor diye konu açmışsınız.Şu kadarını söyleyim hava şartları ile doğru orantılı olarak şu an benzinli bir araç 9 litre civarı yakar şehir içi.Lpg li 1,6 motor bir araçta 2-3 litre civarı fazla yakar buda 11-12 litreye gelir yani bu demek oluyor ki sizin aracınız gayet makul tüketim yapıyor .Size şu örneği vereyim 1997 model corollamız vardı 13 yıl bi,ndik sattığımda 12-13 litre Ankara şehir içi lpg tüketiyordu satmadan önce bir yolculuk yaptım  gidiş geliş 650 km uzun yol gidip geldim 4 kişi gittik geldik 90-110 bandını hep korudum hiç üstüne çıkmadım araç 7,85 litre lpg tüketmişti km re başına aynı araç halbusi şehir içi 12-13 litre yakıyordu .O yüzden bilgisayarlı ayara dokunmayın aracınızın keyfini çıkarın heleki o kısa mesafede o tüketim çok çok iyi bir değer
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 11, 2014, 18:24:42 »
Bu ve bunun gibi konular bazi kullanicilarin araclarini yada soforluklerini ovmek icin yalan yanlis yakit degeri beyan etmesinden kaynaklaniyor.
 sahin e binen bi abimiz var aracinin sehir icinde 10 lt lpg yaktigini iddia ediyor her firsatta bizde uzatmiyoruz. ne diyelim.
 serce kullanan bi abimiz var sehir ici 14 lt yakiyor diyor gayet normal bi deger.

*Ankara sehir ici diyor mesela biri. Pursaklar cevre yolundan giriyor mamak cevre yolundan cikiyor elde ettigi veriyi sehir ici kullanim diye beyan ediyor. trafiksiz saatte sincana gidip geliyor sehir ici olarak degerlendiriyor.  10 depo yakit icinde en az yakmis oldugu bir degeri beyan ediyor su kadar yakti diye... vs vs vs

1.6 bir aracin yeni sistem 2000 ve ustu enjeksiyon sistemli sehir ici 12 lt lpg yakmasi cok guzel bir degerdir
1.4 bir arac 10 lt civari lpg yakar bu da normaldir.

*fabrika verileri not kisminda bu veriler kullanim ve arazi sekline trafik yogunluguna gore degiskenlik gosterir. yani hic bi zaman standart bi deger yakalamak mumkun degildir.

isin asli herkes aracinin ne yaktigini iyi bilir ama dogrusunu pek paylasmaz.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 11, 2014, 19:03:21 »
bu hava şartlarında lpg ile bence gayet güzel rakamlar...1,6 auris kısa mesafede dur kalk ortalama 15-17 lt arasında yakıyor şu an :) tüp falan değil direk benzin :):):)
erken çalıştırıp 5 dakka falan çalıştırmayada üşeniyorum bir türlü denk getiremedim öle yakıp geçiniyoz işde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2014, 19:30:27 »
bu hava şartlarında lpg ile bence gayet güzel rakamlar...1,6 auris kısa mesafede dur kalk ortalama 15-17 lt arasında yakıyor şu an :) tüp falan değil direk benzin :):):)
erken çalıştırıp 5 dakka falan çalıştırmayada üşeniyorum bir türlü denk getiremedim öle yakıp geçiniyoz işde :)

Senin araba iciyormus mehmet :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 11, 2014, 19:53:12 »
Bu ve bunun gibi konular bazi kullanicilarin araclarini yada soforluklerini ovmek icin yalan yanlis yakit degeri beyan etmesinden kaynaklaniyor.
 sahin e binen bi abimiz var aracinin sehir icinde 10 lt lpg yaktigini iddia ediyor her firsatta bizde uzatmiyoruz. ne diyelim.
 serce kullanan bi abimiz var sehir ici 14 lt yakiyor diyor gayet normal bi deger.

*Ankara sehir ici diyor mesela biri. Pursaklar cevre yolundan giriyor mamak cevre yolundan cikiyor elde ettigi veriyi sehir ici kullanim diye beyan ediyor. trafiksiz saatte sincana gidip geliyor sehir ici olarak degerlendiriyor.  10 depo yakit icinde en az yakmis oldugu bir degeri beyan ediyor su kadar yakti diye... vs vs vs

1.6 bir aracin yeni sistem 2000 ve ustu enjeksiyon sistemli sehir ici 12 lt lpg yakmasi cok guzel bir degerdir
1.4 bir arac 10 lt civari lpg yakar bu da normaldir.

*fabrika verileri not kisminda bu veriler kullanim ve arazi sekline trafik yogunluguna gore degiskenlik gosterir. yani hic bi zaman standart bi deger yakalamak mumkun degildir.

isin asli herkes aracinin ne yaktigini iyi bilir ama dogrusunu pek paylasmaz.

+1000

il sınırlarının hepsi şehir içi geçtiği için düzgün bir değer yakalamak imkansız.3 gün üst üste sabah 10 civarı keçiörenden şaşmaza gittim geldim yol bilgisayarı 6.9 gösteriyordu şimdi şehir içinde benim Accord bunu yakıyor desem heralde bu arabayı bilenler bana küfür ederler.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2014, 21:00:03 »
Ozaman sıkıntı yok ustalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '99
  • 18 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 11, 2014, 23:49:22 »
çok ağır bir araç olsa,araçta fazla yük ve kişi  taşısanız neyse.ancak  yakıt değerleri  anormal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 12, 2014, 02:21:31 »
Senin araba iciyormus mehmet :)

çok içiyor be abii:):):)
servisi aradım sordum kısa mesafe dur kalkda bu mevsimde normal dediler :):):)
en kolay yolu aracı çalıştırıp 5 dakka beklemekmiş motorun ısınmasını beklemekmiş...onuda ben her zaman yapamıyorum....yaz gelsede rahatlasak :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 12, 2014, 09:16:23 »
en kolay yolu aracı çalıştırıp 5 dakka beklemekmiş motorun ısınmasını beklemekmiş...onuda ben her zaman yapamıyorum....yaz gelsede rahatlasak :):):)

Benzinli bir aracı 5 dakika bekletmek çok gereksiz ve anlamsızdır. Boş yere yakıt, vakit ve nakit sarfiyatıdır. Doğrusu araç benzinli ise  Ülkemiz kış şartlarında maksimum 1-1,5dk beklemektir. Isı -20 -25 in de altına iniyorsa 2 ya da 2,5 dakika beklemek faydalı olacaktır. Yazın ise 10-15 saniye yeterlidir.

En doğru motor ısıtması (Benzinli araçlar normal hava şartları için belirtiyorum) ilk çalıştırmadan yaklaşık 10saniye sonra düşük viteste düşük hızda bir müddet seyretmektir. Normal şartlarda benzinli bir aracın 5 dakika beklemesi yanlıştır.  Dizellerde -20 ve altı için hem motorun ısınması hem de turbonun yağlanması hem de gerekli verimin motordan alınabilmesi için en aşağı 3 dakikadan az olmamak kaydıyla (soğukluğa göre daha fazla da olabilir) motor rölanti devrinde ısıtılır ve yine sürüş esnasında araç fazla zorlanmaz ve 2000rpm de bir müddet seyredilir.

Saygılar.

Bu bilgiler günümüz motor teknolojisi için geçerli olan verilerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #16 : Mart 12, 2014, 09:17:59 »

Rölanti de ısınırken de yakacak zaten Mehmet. Bence pek faydası olmaz. 5 dakika rölantide harcadığın yakıtla 5 km gidersin.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 12, 2014, 09:49:13 »
Abi millet aracının az yakıyor göstermek için elinde geleni yapıyor. Ben cebimden çıkana bakarım ben kendi adıma konuşayım Anakara Şehir içinde kullanıyorum .Abi havaların -8-10 olduğu günlerde 13,7-14 litrenin altına düşmedi ortalaması .Şimdi havalar biraz ısındı şu an 9,2 gösteriyor .Yazın 7,8-8 civarı yakar .Ben genelde kısa mesafe kullanıyorum belki trafiksiz uzun mesafe kullansam çok daha az yakar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2014, 10:27:49 »
Abi millet aracının az yakıyor göstermek için elinde geleni yapıyor. Ben cebimden çıkana bakarım ben kendi adıma konuşayım Anakara Şehir içinde kullanıyorum .Abi havaların -8-10 olduğu günlerde 13,7-14 litrenin altına düşmedi ortalaması .Şimdi havalar biraz ısındı şu an 9,2 gösteriyor .Yazın 7,8-8 civarı yakar .Ben genelde kısa mesafe kullanıyorum belki trafiksiz uzun mesafe kullansam çok daha az yakar .

Kısa mesafelerde mümkünse araç kullanmamak en iyisi. Burada işte hybrid'in önemi ortaya çıkıyor, kısa mesafe düşük hız elektriğin gözünü seveyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 12, 2014, 10:38:24 »
  Bazı ülkelerde aracı durduğu yerde ısıtmak kanuni olarak yasak çevre kirliliği nedeni ile. Ayrıca bunun yerine, özellikle ilk 20 km düşük devir kullanımı daha fazla ekonomi sağlar.