Herkese Merhaba,
Geçenlerde bir arkadaşımın arabasının çalınmasından sonra araç takip sistemleri ile ciddi olarak ilgilenmeye başladım ve en kısa sürede taktırmayı düşünüyorum. Ancak her konuda olduğu gibi, bu konuda da kafa karıştırıcı noktalar hayli fazla.
Öncelikle cihaz araştırmalarımda bana göre öne çıkanlar Arvento, Satko ve Lenoi olarak görünüyor. Özellik olarak bazı farkları var ama hangisi daha iyidir karar veremedim. Örneğin Lenoi de araç motoru bloke etme standart olarak geliyor ama yazılımı kötü diye söyleniyor. Arvento'da yazılım, destek vb iyi ama bir çok özellik standart pakette yok vb. Gerçi benim için önemli olan iki husus var. Aracı hırsızlık durumunda takip etmek, yerini tespit etmek ve olabiliyorsa motoru bloke etmek.
Cihaz konusundan sonra sıra geliyor sim karta ve servis sağlayıcıya. Konu ile ilgili olarak geçen akşam Türkcell ile görüştüm ama karşıma çıkan müşteri temsilcisi konudan nerdeyse bihaberdi. 18 dakika 39 saniyelik konuşmamızdan sonra beni Türkcell iletişim merkezlerine yönlendirdi.

Fıttırdım tabi ki.
Daha sonra Türkcell'e yazdığım şikayet mesajına istinaden araç takip sistemleri kampanyasından sadece kurumsal müşterilerinin yararlanabildiğini öğrendim. O da ayrı bir hikaye...
Toparlayacak olursak, bilgi almak istediğim konular aşağıdaki gibidir. Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
- Hangi araç takip sistemi daha iyidir? Neden?
- Araç takip sistemlerinde kullanılan M2M hatlarında aylık data kullanım miktarı ortalama ne kadardır?
- Araç takip sistemleri için hangi operatörün sunduğu M2M hatları daha ucuzdur?
- Araç takip sistemi ile yurt dışına çıkıldığında, operatörün uyguladığı tarife aynı mı kalıyor yoksa farklı bir data tarifesine mi geçiyor?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.